Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2011 19:59
husopaska

XXX.XXX.232.70

Přemýšlím o koupi drtiče kostí, ale moc nevím , jaké kosti se v něm dají drtit a jestli bude dostatečně využitý.Zkrmují se kosti jenom slepicím nebo i jiné drůbeži?Děkuji za odpovědi.

23.10.2011 21:37
krenzis

XXX.XXX.255.157

Já na něm drtím všechny kosti a v pohodě rozdrtí i vepřovou kost. Drcené kosti dávám slepicím, ale rozhodně neublíží, ani vodní drůbeži, ale jim jsem kosti dávat nezkoušel. Jinak drcené kosti jsou dobrou živočišnou bílkovinou, která je pro zvířata přínosná.

24.10.2011 14:18
uska

XXX.XXX.253.239

Máme el. drtič a už si bez něj nedovedu krmení představit. Jednou týdně z jatek dovezu vepřové lopatky a holení kosti, manžel nadrtí, já rozdělím do balíčků a šup s nimi na mrazák. Dávám ob den balíček kostí do míchanice pro drůbež. Kdo si co šlohne, tan má. Jen husy mám samostatně, ty se ke kostím nedostanou.

24.10.2011 20:22
husopaska

XXX.XXX.232.70

Díky za odpovědi.Jestli jsem to dobře pochopila, tak ty kosti nemusí být vařené-třeba kvůli infekci ?Drtí se tedy kosti vepřové, skopové, hovězí, faly by se drtit i kosti drůbeží?Tedy jestli by měly také nšjaký přínos.

24.10.2011 20:46
uska

XXX.XXX.253.239

Jakékoliv kosti jsou přínosem do krmné dávky. Drtíme všechny kosti i drůbeží. Velké skopové kosti napřed rozsekneme na půlku, náš drtič by to nepobral. Kosti se vařit nemusí, ale větší zásoba se musí namrazit. Tak jak maso by jste nenechala zkazit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík