Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím poraďte co by to mohlo být, nikde nic zabodlého nemá, je to chovná husa,,,V chovném hejnu to má tahle nejvíc jěště se mi nezdají dvě.........

V případě nějakého zánětu a podobně, prosím napište čím se to dá léčit a kde léky sehnat děkuji moc ......

Mám určitú skúsenosť mal som to pri húsati 6 týždňovom. Ja som to natieral 3 X denne Opthalmo - hydrocortisonovou očnou masťou. Natrel som a masíroval na postihnuté miesto cez zobák potom vytekala taká gélovitá tekutina a húsa je OK. Ono sa jej to nebude určite páčiť ale myslím si že to stojí za to.

Husník i kachník mám zvlášť, i výběhy jsou oddělené ale občas se nějaká slepice dostane do výběhu k husám,,,,,Odčervil jsem chemisolem 20%...U slepic jsem totiž objevil červený trus,nyní léčim ESB-3....Mám podezření na kokcidiozu u slepic. Husy už to po odčervení tak oteklé namají, ale nemůžu říct jestli to bylo tím,,,,,,,,,,,
jde mi o to že otok hlavy, zobáku a okolí očí způsobuje i svrab (vápenka) která u slepic způsobuje otoky nohou. Kupodivu ten svrab na husy přeleze velmi rychle stačí když se husa pustí do slepice a rochni se ji v peří a napadá především hlavu. pozná se to ale spíš tak že husa nemá zdravotní potíže jen ji to svědí a zhoršuje se to, víc nateklá a objevují se šupinky.

Dík moc za rady,domnívám se že vápenka to není,nikde žádné šupinky ani nic podobného..... Bohužel se to huse udělalo znovu ale nyní jsem zjistil že jí vytéká z nozder hlen " má rýmu " .... .... prosím poraďte co by to mohlo být....nebo nějaký kontakt na Veta který se vyzná v drůbeži.Předem díííííííííííííííík......
Anella

XXX.XXX.63.30
Já si také myslím, že to vápenka není...Husy jsem měla společně se slepicema, které jsou zdravé a ani nyní se u nich žádná nemoc neobjevila a také přesně to a samé se letos objevilo u jedné z mých hus. Postupně se jí otok zvětšoval, až jsem začala mít obavy, aby se neudusila (šlo jí to až do nozder). Řešila jsem to téměř každodenním odsáváním pomocí hemosky (rosolovitá, průhledná tekutina bez příměsí krve, bez zápachu), samozřejmě se současnou dezinfekcí. Sice jí to nezmizelo úplně, ale alespoň jí hlen nezůstával v nozdrech a otok nezatlačoval oko.
Jinak mi přišla husa zdravá, žádné jiné klinické změny jsem na ní nezpozorovala.. ale také jsem se bohužel nedopátrala toho, čím by to mohlo být způsobeno...

U husy nemusíte nacházet šupinky jako u slepic když mají vápenku.Jinak je období klíšťat , svilušek-sametek ty umí pořádně potrápit zvířata všeho druhu,ale i člověka.Existuje klíšťovec kuří a stačí bodnutí-přísátí a je problém hned.Vím o čem píši-měla jsem to letos u jednoho housete.Nakonec zabraly antibiotika-penicilin.
miška001

XXX.XXX.12.189
Dobrý den máme 9 hus a jedna je nemocná má vápenku poraďte mi čím se vápenka léčí.
Děkuji moc.