- již pár let používám tento termostat - jedno čidlo a okruh mám jako kontrolní v líhni a druhé čidlo a okruh je dochovna! Jsem nesmírně spokojen!! Letos mě začal jeden okruh zlobit a tak jsem kontaktoval servis! Po skončení nyní na podzim jsem odeslal TS do opravy. Bylo mě telefonováno, že TS funguje bez závad, což se i mohlo stát otřesy při zaslání! Bylo mě zděleno, že relátka budou přesto vyměněna a stejně tak i nová vylepšená čidla! S opravou jsem souhlasil zeptal se zda to bude na dobírku? Bylo mně odpovězeno, že oprava i zaslání bude na účet výrobce - smekám! Děkuji tímto p. CHOCHULOVI Danielu //+421 904339612 // www.morel.snadno.eu A VŠEM TENTO TERMOSTAT DOPORUČUJI Beda AUTRATA Soběslav
beda
napsal(a):
- již pár let používám tento termostat - jedno čidlo a okruh mám jako kontrolní v líhni a druhé čidlo a okruh je dochovna! Jsem nesmírně spokojen!! Letos mě začal jeden okruh zlobit a tak jsem kontaktoval servis! Po skončení nyní na podzim jsem odeslal TS do opravy. Bylo mě telefonováno, že TS funguje bez závad, což se i mohlo stát otřesy při zaslání! Bylo mě zděleno, že relátka budou přesto vyměněna a stejně tak i nová vylepšená čidla! S opravou jsem souhlasil zeptal se zda to bude na dobírku? Bylo mně odpovězeno, že oprava i zaslání bude na účet výrobce - smekám! Děkuji tímto p. CHOCHULOVI Danielu //+421 904339612 // www.morel.snadno.eu A VŠEM TENTO TERMOSTAT DOPORUČUJI Beda AUTRATA Soběslav
ja mám taký istý cca.2 roky a naprostá spokojnosť.tiež som ho potreboval súrne a ochotne mi ho poslali hned na druhý den.tomuto sa hovorí Pán podnikatel,takých by bolo treba viac.
- 2 - rady : 1- kliknutím na obrázek si ho přečtete 2 - nečekejte na jaro a objednejte - stojí za to !!
Muzu potvrdit, skvely pristup. Mel jsem problemove cidla (zacalo blbnout, ukazovat nesmysly, tvarit se jako nepripojene), po telefonicke domluve mi byly zaslany nove cidla (novejsi technologie) - bez jakychkoliv poplatku. Jedine co mi vadi ze ty cidla nejsou kulate ale hranate (budu muset zvetsit dirku do lihne :))
Viz http://www.morel.snadno.eu/Termostaty-a-regulacia.html
dvoutermostat me vysel na nejakych 1600 korun
Tak jsem taky zkusil tento termostat a chtěl bych se zeptat těch co ho používají, jaké používají topení, jestli s ventilátorem nebo bez. Já ho hodil do líhně, kde používám topnou spirálu s nuceným oběhem a podle digitálního líhňového teploměru chodí v rozmezí "pouhé" 3°C. Takže nepoužitelný.
kody
napsal(a):
Tak jsem taky zkusil tento termostat a chtěl bych se zeptat těch co ho používají, jaké používají topení, jestli s ventilátorem nebo bez. Já ho hodil do líhně, kde používám topnou spirálu s nuceným oběhem a podle digitálního líhňového teploměru chodí v rozmezí "pouhé" 3°C. Takže nepoužitelný.
On použitelný je, mám ten dvoučidlový. Na každé čidlo mám jednu 70W žárovku a jeden ventilátor z PC o průměru 12cm který běhá stále. Teplotu v líhni mám stálou 37,7-37,8 bez výkyvů (kontroluji dvěma přidanými teploměry), žárovky se rozsvědcují cca každou minutu na pár vteřin, buď jedna nebo obě vždy když teplota klesne o hysterzi která je 0,1 stupně (nevím proč ale nepraskají, vydrží celé líhnutí ale na nové líhnutí dám vždy raději nové). Mám sice jen malou líheň na 84 slepičích vajec líheň je velká 60x40x35 přičemž prostor na vejce má 40x40x35 kde jsou ve dvou patrech, zbytek je prostor pro žárovky a větráky. ale ten termostat je dobrý. Problém je jen v tom že máte moc výkonou spirálu. Na použití topné spirály potřebujete termostat s PID.
Zdravim pani! V dobrej mienke by som mal par pripomienok!
Vzhladom na prispevok "3°C hore dole". Dovolim si povedat,ze to nieje mozne!
Ono diskutovana presnost nieje len o termostate!
Je hodne na laborovani spravny vykon ohrevu,umiestnenie ohrevu,izolacia liahne,umiestnenie snimacu,rozlozenie tepla!
Pokial je liahen velkych rozmerov,a zdroj ohrevu len v jednej casti liahne,vzdy bude teplota rozdielna v urcitych castiach,a pokial je umiestneny ventilatorr,ktory bude ofukovat cidlo,bude hodne dlho trvat kym sa teplota ustali,a kazdym otvorenim sa znovu na dlhu chvilu rozhodi.
Ten termostat dokaze pracovat na 0,1 a to si kazdy aj dokaze odsledovat.
Ale samozrejme ak je cidlo umiestnene napriklad nad spiralou 2000Watt,tak po vypnuti pojde teplota este hodne hore! Pid termostat takuto vec sice malo dokaze korigovat,ale nikde nieje napisane ze je to jedine riesenie. Ja mam osobne inkubator stymto termostatom,a rovnomerne rozlozeny ohrev,a teplota sa mi drzi na 0,1°.
chondrodan
napsal(a):
Zdravim pani! V dobrej mienke by som mal par pripomienok!
Vzhladom na prispevok "3°C hore dole". Dovolim si povedat,ze to nieje mozne!
Ono diskutovana presnost nieje len o termostate!
Je hodne na laborovani spravny vykon ohrevu,umiestnenie ohrevu,izolacia liahne,umiestnenie snimacu,rozlozenie tepla!
Pokial je liahen velkych rozmerov,a zdroj ohrevu len v jednej casti liahne,vzdy bude teplota rozdielna v urcitych castiach,a pokial je umiestneny ventilatorr,ktory bude ofukovat cidlo,bude hodne dlho trvat kym sa teplota ustali,a kazdym otvorenim sa znovu na dlhu chvilu rozhodi.
Ten termostat dokaze pracovat na 0,1 a to si kazdy aj dokaze odsledovat.
Ale samozrejme ak je cidlo umiestnene napriklad nad spiralou 2000Watt,tak po vypnuti pojde teplota este hodne hore! Pid termostat takuto vec sice malo dokaze korigovat,ale nikde nieje napisane ze je to jedine riesenie. Ja mam osobne inkubator stymto termostatom,a rovnomerne rozlozeny ohrev,a teplota sa mi drzi na 0,1°.
Spirála na 2000 watů? To myslíte vážně do líhně..? TO je na celou místnost.
kody
napsal(a):
Mám taky dvojtermostat a jsem s ním spokojený ,servis perfektní,poněkolika letech jeden okruh přestal spínat- výměna relé zdarma(klobouk dolu) a při kontrole rtuťovým kalibračním teploměrem -ukazuje přesně,takže můžu doporučit.Používám topnou spirálu a teplota je stabilní ,možná by to chtělo slabší spirálu nebo výkon snížit diodou na půlku ,třeba by to pomohlo s tím přetápěním.
Dobrý večer.Od p.CHochule-Morelia používam 4 termostaty v 4 kusov liahní a naprostá spokojnosť Na vykurovanie používam iba topné kabeli,ktoré najmenej zo všetkých liaheň prekurujú,lebo rýchlo vychladnú.Mám nutený obeh vzuchu.Liahnivosť je veľmi úspešná avšak závisí na kvalite a oplodnenosti vajec.S pozdravom M.H.
Také musím napsat svoji zkušenost. Termostat mi přestal vypínat na zadané teplotě. Psal jsem si s pánem v devět večer v neděli. A třetí den mi přišel domů nový termostat, bez předchozího poslání starého. Nový termostat mi přestal rovněž fungovat, naštěstí pouze pojistka. Pán mi ochotně vysvětlil, že je nevhodná kombinace s žárovkami, vlákno praskne a vytvoří tak zkrat, případně se postupně "lepí" relé. Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě zničil čidlo při vyndávání z líhně, náhradu nepožadoval. Pan Chochula je zlatý člověk, takových podnikatelů se dnes mnoho nevidí. Do další líhně termostat jedině od něj. Toť má zkušenost.
Jak již tady někdo psal, záleží na poměru výkonu tělesa a "potřeby" tepla. Používám malé žárovky 15 a 25 Watů. Zapíním jich tolik, aby při běžném provozu, již po vyhřátí běžící žárovky neměli sílu obsah líhně uvařit, to znamená že vytáhnou max 40 stupnů, což jim ale chvíli trvá a je čas zasáhnout. Je to vhodné i z toho důvodu že přísun "měkkého" tepla že topí jen mírně a dlouho, než vypne.