Skvělý termostat - skvělý servis!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2011 09:39
beda

XXX.XXX.79.3

- již pár let používám tento termostat - jedno čidlo a okruh mám jako kontrolní v líhni a druhé čidlo a okruh je dochovna! Jsem nesmírně spokojen!! Letos mě začal jeden okruh zlobit a tak jsem kontaktoval servis! Po skončení nyní na podzim jsem odeslal TS do opravy. Bylo mě telefonováno, že TS funguje bez závad, což se i mohlo stát otřesy při zaslání! Bylo mě zděleno, že relátka budou přesto vyměněna a stejně tak i nová vylepšená čidla! S opravou jsem souhlasil zeptal se zda to bude na dobírku? Bylo mně odpovězeno, že oprava i zaslání bude na účet výrobce - smekám! Děkuji tímto p. CHOCHULOVI Danielu //+421 904339612 // www.morel.snadno.eu A VŠEM TENTO TERMOSTAT DOPORUČUJI :-) Beda AUTRATA Soběslav

13.11.2011 17:49
caco

XXX.XXX.232.139

beda napsal(a):
- již pár let používám tento termostat - jedno čidlo a okruh mám jako kontrolní v líhni a druhé čidlo a okruh je dochovna! Jsem nesmírně spokojen!! Letos mě začal jeden okruh zlobit a tak jsem kontaktoval servis! Po skončení nyní na podzim jsem odeslal TS do opravy. Bylo mě telefonováno, že TS funguje bez závad, což se i mohlo stát otřesy při zaslání! Bylo mě zděleno, že relátka budou přesto vyměněna a stejně tak i nová vylepšená čidla! S opravou jsem souhlasil zeptal se zda to bude na dobírku? Bylo mně odpovězeno, že oprava i zaslání bude na účet výrobce - smekám! Děkuji tímto p. CHOCHULOVI Danielu //+421 904339612 // www.morel.snadno.eu A VŠEM TENTO TERMOSTAT DOPORUČUJI :-) Beda AUTRATA Soběslav

ja mám taký istý cca.2 roky a naprostá spokojnosť.tiež som ho potreboval súrne a ochotne mi ho poslali hned na druhý den.tomuto sa hovorí Pán podnikatel,takých by bolo treba viac.:-)

14.11.2011 05:10
beda

XXX.XXX.79.3

- 2 - rady : 1- kliknutím na obrázek si ho přečtete smajlík 2 - nečekejte na jaro a objednejte - stojí za to !! smajlík

14.11.2011 13:58
lampacz

XXX.XXX.154.234

Muzu potvrdit, skvely pristup. Mel jsem problemove cidla (zacalo blbnout, ukazovat nesmysly, tvarit se jako nepripojene), po telefonicke domluve mi byly zaslany nove cidla (novejsi technologie) - bez jakychkoliv poplatku. Jedine co mi vadi ze ty cidla nejsou kulate ale hranate (budu muset zvetsit dirku do lihne :))

18.11.2011 16:40
Záryby

XXX.XXX.72.16

Mohu se zeptat co stojí ten na ty 2 okruhy ?Děkuji .renda

19.11.2011 07:23
lampacz

XXX.XXX.85.145

Viz http://www.morel.snadno.eu/Termostaty-a-regulacia.html

dvoutermostat me vysel na nejakych 1600 korun

19.11.2011 19:29
Záryby

XXX.XXX.72.16

lampacz napsal(a):
Viz http://www.morel.snadno.eu/Termostaty-a-regulacia.html

dvoutermostat me vysel na nejakych 1600 korun

Děkuji a ten na jeden stojí kolik ? Mám v plánu si udělat líhen tak zjištuji ceny na kolik to vyjde .renda smajlík

19.11.2011 19:50
lampacz

XXX.XXX.85.145

na strance se pise 50 euro + postovne, takze si prepocitejte zhruba, kolik vam to vyjde, ale je lepsi zavolat nebo napsat amil a dovite se presnou cenu v CZK, pan posila do CR bez problemu

4.6.2012 19:59
kody

XXX.XXX.93.218

Tak jsem taky zkusil tento termostat a chtěl bych se zeptat těch co ho používají, jaké používají topení, jestli s ventilátorem nebo bez. Já ho hodil do líhně, kde používám topnou spirálu s nuceným oběhem a podle digitálního líhňového teploměru chodí v rozmezí "pouhé" 3°C. Takže nepoužitelný.

4.6.2012 20:52
amott

XXX.XXX.164.79

kody napsal(a):
Tak jsem taky zkusil tento termostat a chtěl bych se zeptat těch co ho používají, jaké používají topení, jestli s ventilátorem nebo bez. Já ho hodil do líhně, kde používám topnou spirálu s nuceným oběhem a podle digitálního líhňového teploměru chodí v rozmezí "pouhé" 3°C. Takže nepoužitelný.

On použitelný je, mám ten dvoučidlový. Na každé čidlo mám jednu 70W žárovku a jeden ventilátor z PC o průměru 12cm který běhá stále. Teplotu v líhni mám stálou 37,7-37,8 bez výkyvů (kontroluji dvěma přidanými teploměry), žárovky se rozsvědcují cca každou minutu na pár vteřin, buď jedna nebo obě vždy když teplota klesne o hysterzi která je 0,1 stupně (nevím proč ale nepraskají, vydrží celé líhnutí ale na nové líhnutí dám vždy raději nové). Mám sice jen malou líheň na 84 slepičích vajec líheň je velká 60x40x35 přičemž prostor na vejce má 40x40x35 kde jsou ve dvou patrech, zbytek je prostor pro žárovky a větráky. ale ten termostat je dobrý. Problém je jen v tom že máte moc výkonou spirálu. Na použití topné spirály potřebujete termostat s PID.

4.6.2012 21:12
kody

XXX.XXX.93.218

V druhé líhni mám termostat s PID, tento jsem chtěl zkusit kvůli dvěma čidlům. Tak hold bude ležet v šuplíku.

17.4.2014 21:38
chondrodan

XXX.XXX.196.218

Zdravim pani! V dobrej mienke by som mal par pripomienok!
Vzhladom na prispevok "3°C hore dole". Dovolim si povedat,ze to nieje mozne!
Ono diskutovana presnost nieje len o termostate!
Je hodne na laborovani spravny vykon ohrevu,umiestnenie ohrevu,izolacia liahne,umiestnenie snimacu,rozlozenie tepla!
Pokial je liahen velkych rozmerov,a zdroj ohrevu len v jednej casti liahne,vzdy bude teplota rozdielna v urcitych castiach,a pokial je umiestneny ventilatorr,ktory bude ofukovat cidlo,bude hodne dlho trvat kym sa teplota ustali,a kazdym otvorenim sa znovu na dlhu chvilu rozhodi.
Ten termostat dokaze pracovat na 0,1 a to si kazdy aj dokaze odsledovat.
Ale samozrejme ak je cidlo umiestnene napriklad nad spiralou 2000Watt,tak po vypnuti pojde teplota este hodne hore! Pid termostat takuto vec sice malo dokaze korigovat,ale nikde nieje napisane ze je to jedine riesenie. Ja mam osobne inkubator stymto termostatom,a rovnomerne rozlozeny ohrev,a teplota sa mi drzi na 0,1°.

17.4.2014 23:40
asitakhle

XXX.XXX.249.237

chondrodan napsal(a):
Zdravim pani! V dobrej mienke by som mal par pripomienok!
Vzhladom na prispevok "3°C hore dole". Dovolim si povedat,ze to nieje mozne!
Ono diskutovana presnost nieje len o termostate!
Je hodne na laborovani spravny vykon ohrevu,umiestnenie ohrevu,izolacia liahne,umiestnenie snimacu,rozlozenie tepla!
Pokial je liahen velkych rozmerov,a zdroj ohrevu len v jednej casti liahne,vzdy bude teplota rozdielna v urcitych castiach,a pokial je umiestneny ventilatorr,ktory bude ofukovat cidlo,bude hodne dlho trvat kym sa teplota ustali,a kazdym otvorenim sa znovu na dlhu chvilu rozhodi.
Ten termostat dokaze pracovat na 0,1 a to si kazdy aj dokaze odsledovat.
Ale samozrejme ak je cidlo umiestnene napriklad nad spiralou 2000Watt,tak po vypnuti pojde teplota este hodne hore! Pid termostat takuto vec sice malo dokaze korigovat,ale nikde nieje napisane ze je to jedine riesenie. Ja mam osobne inkubator stymto termostatom,a rovnomerne rozlozeny ohrev,a teplota sa mi drzi na 0,1°.

Spirála na 2000 watů? To myslíte vážně do líhně..? TO je na celou místnost.

18.4.2014 20:23
chondrodan

XXX.XXX.196.218

Ano,aj stakym som sa stretol a potom mali ludia pripomienky,pre som to tu napisal!

18.4.2014 20:47
deon

XXX.XXX.169.36

i já mám spirálu 2000W - napájenou 28V. a teď počítej, vědátore...smajlík

19.4.2014 10:54
9

XXX.XXX.8.122

kody napsal(a):

Mám taky dvojtermostat a jsem s ním spokojený ,servis perfektní,poněkolika letech jeden okruh přestal spínat- výměna relé zdarma(klobouk dolu) a při kontrole rtuťovým kalibračním teploměrem -ukazuje přesně,takže můžu doporučit.Používám topnou spirálu a teplota je stabilní ,možná by to chtělo slabší spirálu nebo výkon snížit diodou na půlku ,třeba by to pomohlo s tím přetápěním.smajlík

20.4.2014 11:59
chondrodan

XXX.XXX.196.218

Vědátore je to okolo 32Watt,ale docela odveci! Ja som pisal 2000Watt!

20.4.2014 19:18
milan53

XXX.XXX.224.58

Dobrý večer.Od p.CHochule-Morelia používam 4 termostaty v 4 kusov liahní a naprostá spokojnosť Na vykurovanie používam iba topné kabeli,ktoré najmenej zo všetkých liaheň prekurujú,lebo rýchlo vychladnú.Mám nutený obeh vzuchu.Liahnivosť je veľmi úspešná avšak závisí na kvalite a oplodnenosti vajec.S pozdravom M.H.

20.4.2014 22:26
deon

XXX.XXX.169.36

chondrodan napsal(a):
Vědátore je to okolo 32Watt,ale docela odveci! Ja som pisal 2000Watt!

no nič. spirála jak spirála.smajlík

4.5.2014 08:36
dodox61

XXX.XXX.51.2

Ja som bol s týmto termostatom veľmi spokojný.Mám dvojtermostat tiež už bol na reklamácii meral úplne bludy ale hlavne prekuroval a dnes zase prekúril na 68 stupňov plná liaheň hlavne ma štve ,že som tam mal 80 moriek . Som zvedaví čo s ním zase je ...smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

4.5.2014 12:28
reddriver

XXX.XXX.104.146

Také musím napsat svoji zkušenost. Termostat mi přestal vypínat na zadané teplotě. Psal jsem si s pánem v devět večer v neděli. A třetí den mi přišel domů nový termostat, bez předchozího poslání starého. Nový termostat mi přestal rovněž fungovat, naštěstí pouze pojistka. Pán mi ochotně vysvětlil, že je nevhodná kombinace s žárovkami, vlákno praskne a vytvoří tak zkrat, případně se postupně "lepí" relé. Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě zničil čidlo při vyndávání z líhně, náhradu nepožadoval. Pan Chochula je zlatý člověk, takových podnikatelů se dnes mnoho nevidí. Do další líhně termostat jedině od něj. Toť má zkušenost.

4.5.2014 15:20
chondrodan

XXX.XXX.196.218

Este by som rad pripomenul,ze ludia zbytocne radi davaju hystereziu na 0,1°C a tym hodne skracuju zivotnost rele.
Myslim ze aj 0,2-0,5 je presnost k spokojnosti.

4.5.2014 17:57
dodox61

XXX.XXX.234.239

Jasne ochota je na 1. mieste veľmi ochotný možno moja chyba ale nie som si ničoho vedomý.Tiež mi ponúkol výmenu.Vďaka

4.5.2014 18:19
dodox61

XXX.XXX.234.239

Ospravdlnujem sa Danielu Chochulovi ak to tak vyznelo,že ho hánim termostat je to super za tu cenu toľko funkcii je super ochotny človek ... Odporúčam

4.5.2014 19:03
chondrodan

XXX.XXX.196.218

Ja bych len podotkol,ze absolutne vzdy je vhodne pouzit do serie havarijny,trebars menej presny termostat! Aby sa predislo zbytocnej skode.
Stale je to len elekonika.A pri spínani a rozpinani vykonnych ohrevov dochadza k opalovaniu,a zadne rele nieje na veky.

6.2.2016 19:32
daliborka

XXX.XXX.64.2

Jak již tady někdo psal, záleží na poměru výkonu tělesa a "potřeby" tepla. Používám malé žárovky 15 a 25 Watů. Zapíním jich tolik, aby při běžném provozu, již po vyhřátí běžící žárovky neměli sílu obsah líhně uvařit, to znamená že vytáhnou max 40 stupnů, což jim ale chvíli trvá a je čas zasáhnout. Je to vhodné i z toho důvodu že přísun "měkkého" tepla že topí jen mírně a dlouho, než vypne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík