Zdravím. Asi po 15 letech jsem dospěl k názoru, že už mám docela vyselektovaný chov a tak si můžu dovolit něco vystavit na Národní výstavě. Bohužel jsem se dostal do nemocnice a tak jsem ležel týden doma a pak čtrnáct dní v nemocnici, zrovna, když se měla zvířata vybírat a chytat. O slepice, králíky, holuby i ptáky se mi po celou dobu mojí nepřítomnosti starala manželka, ale ona tomu nerozumí, tak to pouze krmila. Požádal jsem tedy kamaráda ,aby slepice vybral a odvezl je na shromaždiště. Vystavoval jsem zdr. barnaveldky bílé a zdr. sasexky trojbarevné (pro milovníky germanizace - porcelánové). Obě slepičky sasexek jsem měl prodejné a tak jsem čekal nějaký ohlas. Tyto sasexky jsou opravdu jako pochodující květinky po zeleném dvoře. Jedna slepička se prodala a já si myslel, že se ozve kupující a zeptá se třeba na další, či na kohouta a ono nic. Stále tomu nemůžu uvěřit, že se tyto slepice v tomto rázu a zbarvení u nás nechovají. Vím, že je těžké sehnat kohouta do chovu, neboť je mám sám jediný u nás v celé republice- nebo alespoň o nikom nevím. Psal jsem to i klubu sasex a žádná odezva. Prosím tedy touto cestou toho chovatele, co slepičku koupil, aby se ozval a zdělil, zda má zájem o chov a nebo se mu jen tak líbila a skončila na dvorku jako ozdoba. Slepičky byly klasifikonány 94 a 95 b. , tedy žádný brak. Na reakce se těší St. Toman
Stando, náhodou jsem viděl v pátek před vstupem do haly osobu se zdrobnělou trojbarevnou slepičkou, nevěnoval jsem tomu pozornost, ale podle toho jak to píšeš to byla ONA (Tvoje sasexka), takže novým majitelem je žena. Jestli Ti to pomůže do toho puzzle hledání. To víš to může být taky náhodná zájemkyně, která viděla pěknou slepici jako prodejnou a možná že je to chovatelka a možná že je chce začít dělat. To je otazníků.
Přeju hodně zdraví
Jura....
mysak
napsal(a):
Stando, náhodou jsem viděl v pátek před vstupem do haly osobu se zdrobnělou trojbarevnou slepičkou, nevěnoval jsem tomu pozornost, ale podle toho jak to píšeš to byla ONA (Tvoje sasexka), takže novým majitelem je žena. Jestli Ti to pomůže do toho puzzle hledání. To víš to může být taky náhodná zájemkyně, která viděla pěknou slepici jako prodejnou a možná že je to chovatelka a možná že je chce začít dělat. To je otazníků.
Přeju hodně zdraví
Jura....
Díky Juro. Zrovna tak jsem si to představoval, že ta slepička takto skončila. Nevadí, aspoň udělá chovatelce radost, tak jako jí dělají mě.No a o to právě jde. Chováme přeci pro krásu radost a užitek. Zdraví St. Toman.
Dobrý den pane Tomane, bohužel nejsem ta paní, co si odnesla Vaši slepičku, ale mrzí mě to:-)
vzpomínám, jak se tady obdivně k Vašim trojbarevným sasexkám vyjadřovala paní Regina na jiném vlákně.. třeba to byla ona? Já sama jsem až na Moravě, ale moc se mi tyto slepičky líbí, jak to ale udělat? Stejně asi budete mít zas něco přebytečného až na jaře, že?
Helena
inbezka
napsal(a):
Dobrý den pane Tomane, bohužel nejsem ta paní, co si odnesla Vaši slepičku, ale mrzí mě to:-)
vzpomínám, jak se tady obdivně k Vašim trojbarevným sasexkám vyjadřovala paní Regina na jiném vlákně.. třeba to byla ona? Já sama jsem až na Moravě, ale moc se mi tyto slepičky líbí, jak to ale udělat? Stejně asi budete mít zas něco přebytečného až na jaře, že?
Helena
Zdravím. Vážená paní- slečno Heleno. V současné době tady mám asi 15 kusů slepiček a 3 kohouty. Samozřejmě je to jedna krev. Velice rád Vám něco nechám pro rozšíření tohoto barevného rázu zdr. sasexek. Teď jen vymyslet jak to udělat v případě Vašeho zájmu. Přemýšlejte a i já budu přemýšlet. Když tak ostatní na e-mailu st.toman@tiscali .cz. Jo a z jaký části Moravy jste? Já jsem z Jižních Čech, ze Štětic u Písku. Zdravím. St. Toman
Stando, byl jsem ted v Kolíně a mimo paní Kupkové jsem myslel i na Tebe, leč žádné zdrobnělé trojbarevné sasexky tam nebyly, jen velké. A i ty byly neprodejné. Existuje eště nějaké jiné plemeno v zdrobnělé formě s trojbarevnou kresbou? Co třeba vyandoty? Nemáš náhodou nafocené ty pokusy s rousnou zakrslou?
Jinak ještě zkus to Lipsko, jestli by tam něco nebylo. Já tam ale nejedu. Až možná do Štraubecu.
Jura...
mysak
napsal(a):
Stando, byl jsem ted v Kolíně a mimo paní Kupkové jsem myslel i na Tebe, leč žádné zdrobnělé trojbarevné sasexky tam nebyly, jen velké. A i ty byly neprodejné. Existuje eště nějaké jiné plemeno v zdrobnělé formě s trojbarevnou kresbou? Co třeba vyandoty? Nemáš náhodou nafocené ty pokusy s rousnou zakrslou?
Jinak ještě zkus to Lipsko, jestli by tam něco nebylo. Já tam ale nejedu. Až možná do Štraubecu.
Jura...
V katalogu je trojbarevných sasexek 10, ale žádná prodejná.
No, v katalogu z Lipska co tu teď někdo uvedl je zdrobnělých trojbarevných (porcelánových) 6,12 z toho 4,3 prodejných. A to za 30-35€. Což není nijak hrozné, za týden jedu do Erfurtu na králíky a počítám, že za kus dám u toho mého malého plemene dvakrát tolik... Bohužel, do Lipska to nezvládám. Ale uvedení toho katalogu tady je super tah. Jen jsem o výstavě nevěděl a už něco mám.
chovatelpodluzi
napsal(a):
No, v katalogu z Lipska co tu teď někdo uvedl je zdrobnělých trojbarevných (porcelánových) 6,12 z toho 4,3 prodejných. A to za 30-35€. Což není nijak hrozné, za týden jedu do Erfurtu na králíky a počítám, že za kus dám u toho mého malého plemene dvakrát tolik... Bohužel, do Lipska to nezvládám. Ale uvedení toho katalogu tady je super tah. Jen jsem o výstavě nevěděl a už něco mám.
Omlouvám se, myslela jsem, že pan Toman shání velké. My do Lipska jedeme, tak pokud byste chtěl pane Tomane něco koupit, ozvěte se.
Děkuji tomu, kdo sem dal odkaz na katalog!
Zdravím. Tak přátelé, právě jsem dorazil domů a dal jsem do voliery kohoutka zdr, sasexky trojbarevné. Děkuji ještě jednou paní Kubkové ze Slap u Tábora a samozřejmě i jejímu muži, že se nabídli a kohoutka mi přivezli, Nechám ho chvilku v pozorování a už se budu těšit, až ho pustím na dvůr. Teď mi ale čeká těch asi 6 raubířů pozavírat, aby mi ho neumordovali. No mám na to týden, než ho pustím z pozorovatelny. Ještě jednou Kubkům díky za naprosto nezištnou pomoc. Jsou ješte mezi chovateli slušní lidé, kteří nedělají rozmíšky, ale snaží se pokut to jde pomoc. To píšu hlavně proto, aby to všichni věděli. Dám samo zítra foto. Zdraví spokojený St. Toman
No, prima! tak to můžeš kříženca prodat vientamcům na polívku:-) Můžu Tě říct, že jsem tomu docala fandil, aby tam byl kohout prodejnej a dostal se Kupkovým. Protože jestliže jsi v republice a možná i na Slovensku jedinej, kdo je dlouhodobě dělá, zasloužíš si prostě tohlento. Ten Tvuj příběh se sasexkama už tady všichni známe a proto budiž Ti přáno!
A bodeť, že se můžeš na Kupkovy spolehnout, protože jsou to chovatelé s velkým CH a hlavně jsou do dobří lidé.
Mám radost i za Tebe, že je chov z. sasexek trb. v Česku opět posílen.
Juraj Kafka
mysak
napsal(a):
No, prima! tak to můžeš kříženca prodat vientamcům na polívku:-) Můžu Tě říct, že jsem tomu docala fandil, aby tam byl kohout prodejnej a dostal se Kupkovým. Protože jestliže jsi v republice a možná i na Slovensku jedinej, kdo je dlouhodobě dělá, zasloužíš si prostě tohlento. Ten Tvuj příběh se sasexkama už tady všichni známe a proto budiž Ti přáno!
A bodeť, že se můžeš na Kupkovy spolehnout, protože jsou to chovatelé s velkým CH a hlavně jsou do dobří lidé.
Mám radost i za Tebe, že je chov z. sasexek trb. v Česku opět posílen.
Juraj Kafka
Zdravím. No jsem fakt šťastnej a všem ve své velké rodině jsem říkal, že už mám Vánoce vyřešený. Kohoutek je typovej a jediný, co mi tak trošku vadí jsou poslední letky hodně bílý, ale já to v chovu nemám a tak je mi to jedno. Jo a toho křížence si zrčitě necham a chci to vyzkoušet. Co se týká Kubků, tak to máš pravdu. Jsou to supr lidi . I když jsme se neznali, tak se sama paní nabídla , že kohouta z Lipska přiveze. No a když otevřela dveře, tak jsme na sebe chvilku koukali a pak jsme zjistili, že se asi tak trochu známe a když řekla, že je ze soběslavské organizace a že jezdí na trh i výstavu, tak jsem byl doma. To ale jenom potvrzuje to co furt říkám, že chovatelé neznají hranice, když je spojuje láska a posedlost s chovem ,jak říká moje menželka , havědě. Zejtra kohoutka vyfotím a dam ho sem. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. No jsem fakt šťastnej a všem ve své velké rodině jsem říkal, že už mám Vánoce vyřešený. Kohoutek je typovej a jediný, co mi tak trošku vadí jsou poslední letky hodně bílý, ale já to v chovu nemám a tak je mi to jedno. Jo a toho křížence si zrčitě necham a chci to vyzkoušet. Co se týká Kubků, tak to máš pravdu. Jsou to supr lidi . I když jsme se neznali, tak se sama paní nabídla , že kohouta z Lipska přiveze. No a když otevřela dveře, tak jsme na sebe chvilku koukali a pak jsme zjistili, že se asi tak trochu známe a když řekla, že je ze soběslavské organizace a že jezdí na trh i výstavu, tak jsem byl doma. To ale jenom potvrzuje to co furt říkám, že chovatelé neznají hranice, když je spojuje láska a posedlost s chovem ,jak říká moje menželka , havědě. Zejtra kohoutka vyfotím a dam ho sem. Zdraví St. Toman
Zdravím, tak ho nevyfotim, on lítá jako blázen a nerad bych ho dočista ztrotnul. Přez pletivo to není ono, to bych schytal kritiku a když otevřu dvířka, tak je hned u nich a chce se asi zapojit do plemenitby, protože slepice se motají kolem. Zkoušel jsem na něj mluvit německy, jako, že klídek a tak, ale asi mám špatný přízvuk, že mi nerozumí. Tak až to situlace dovolí. Zdraví st. Toman
oskar222
napsal(a):
treba ma v krvi anglictinu po Sussex :D jinak jaka plemena chovas?
Zdravim. V současnosti mám z drůbeže : zdr. sasexka trjbarevná, zdr. barnaveldka dvojlemová, a bílá, rousná trojbarevná,antverpský vousáč křepelčí a zakrská holandská. Holuby - český stavák, prácheňský káník, rakovnický kotrlák. Králíci- činčila malá a český strakáč modrý. No a nějaký ptactvo pro radost, jo a ještě kamerunský ovce. Asi tak, pro informaci. St. Toman
oskar222
napsal(a):
a nechybí vam nejake slípky, ktere by snasely víc a mely vetsi vajicka?
Zdravím :Příteli, tyto slepičky, když mají neomezený prostor, jako že u mě mají, tak při krmení pouze pšenicí nesou jako o závod. A co se týká velikosti vajíček, tak na to mam jednoduchou odpověď. Mě jde u vajíčka vždy o žloutek a ten je stejně veliký jako u hybridek. Je tam míň bílku, ale to mě nevadí. Mám asi 20 - 25 slepiček od všech plemen a vajíčka nestačíme spotřebovat a tak je dávám i synům. Rozhodně bych neměnil. Zdraví St. Toman
oskar222
napsal(a):
a nemate nejaky soupis kolik snaseji ty zdrobnele co chovate? bylo by to mozna zajimave :)
Tak to teda nemam, to neřešim. Slepice a vůbec všechno chovám hlavně pro krásu a radost a když je případný užitek, tak ho beru taky. Všeobecně zdrobnělá plemena snáší v podstatě stejně. Rousné snáší o něco méně, ale opravdu o něco a vousáči, ti toho moc nenanesou a hlavně v podmínkách bez směsi i nesou déle. Jsou to ale zarputilé a vynikající kvočny. Zdraví St. Toman
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Asi po 15 letech jsem dospěl k názoru, že už mám docela vyselektovaný chov a tak si můžu dovolit něco vystavit na Národní výstavě. Bohužel jsem se dostal do nemocnice a tak jsem ležel týden doma a pak čtrnáct dní v nemocnici, zrovna, když se měla zvířata vybírat a chytat. O slepice, králíky, holuby i ptáky se mi po celou dobu mojí nepřítomnosti starala manželka, ale ona tomu nerozumí, tak to pouze krmila. Požádal jsem tedy kamaráda ,aby slepice vybral a odvezl je na shromaždiště. Vystavoval jsem zdr. barnaveldky bílé a zdr. sasexky trojbarevné (pro milovníky germanizace - porcelánové). Obě slepičky sasexek jsem měl prodejné a tak jsem čekal nějaký ohlas. Tyto sasexky jsou opravdu jako pochodující květinky po zeleném dvoře. Jedna slepička se prodala a já si myslel, že se ozve kupující a zeptá se třeba na další, či na kohouta a ono nic. Stále tomu nemůžu uvěřit, že se tyto slepice v tomto rázu a zbarvení u nás nechovají. Vím, že je těžké sehnat kohouta do chovu, neboť je mám sám jediný u nás v celé republice- nebo alespoň o nikom nevím. Psal jsem to i klubu sasex a žádná odezva. Prosím tedy touto cestou toho chovatele, co slepičku koupil, aby se ozval a zdělil, zda má zájem o chov a nebo se mu jen tak líbila a skončila na dvorku jako ozdoba. Slepičky byly klasifikonány 94 a 95 b. , tedy žádný brak. Na reakce se těší St. Toman
Dobrý den,
včera na výstavě v rakouském Riedu byl také vystaven kmen zdrobnělých trojbarevných sasexek. Katalog doma nemám, ale mohu zjistit kdo je vystavoval. J.S.
incas
napsal(a):
Zdravím. To je bomba, díky za vzpomínku na toto vlákno. Budu určitě rád, když by se podařilo kontakt sehnat. Včera si odvezl několik slepiček i př. Bayer, šéf klubu sasex a tak se snad na Moravě tento barevný ráz rozšíří. Ještě jednou moc díky a trojbarevným sasexkám nazdar. Zdraví St. Toman
Zdravím pana Tomana, minulý víkend jsme s chovatelskymi přáteli navštívili v příhraničí dvě výstavy drubeže a holubů. V Leutersdorfu byl vystaven kmen 1,2 Zwerg Sussex braun-porzellanfarbig ocenene 94,93,95 b. chovatele Dietera Knoblocha ze Seifhennersdorfu. Vzpomnel jsem na Vás, ale slepicky se mi nepodarilo vyfotit, bohuzel... Pokud budete mit zajem je mozne na soukromy e-mail poslat kompletni adresu i telefon na tohoto chovatele. S pozdravem Petr Suchý
zajdaps
napsal(a):
Zdravím pana Tomana, minulý víkend jsme s chovatelskymi přáteli navštívili v příhraničí dvě výstavy drubeže a holubů. V Leutersdorfu byl vystaven kmen 1,2 Zwerg Sussex braun-porzellanfarbig ocenene 94,93,95 b. chovatele Dietera Knoblocha ze Seifhennersdorfu. Vzpomnel jsem na Vás, ale slepicky se mi nepodarilo vyfotit, bohuzel... Pokud budete mit zajem je mozne na soukromy e-mail poslat kompletni adresu i telefon na tohoto chovatele. S pozdravem Petr Suchý
Zdraví. Díky moc za pro mě cenné informace. Veškerý kontakt na mě mám uložen v přihlašovacím logu. Budu rád za adresu i tel, děkuji. St Toman
Stando,
pozri na nemecku stranku:
http://www.haustier-anzeiger.de/nutztiere/huehner/anzid_75887350.html
Tie nasad. vajcia su sice za 2,5 EUR/kus, ale od Majstra-chovatela:
bruteier bestellung ich nehme nun bruteier bestellungen an für das kommende j
ahr 2012 von meinen zwerg-sussex, braun-porzellanfarbig ich bin die letzten drei jahre deutscher meister geworden 2009 in köln 2010 in mannheim 2011 in münster und da ich nun noch so viele spitzentiere besitze und ich eigentlich weniger hühner züchten möchte . ist es nun das erste jahr wo ich bruteier anbieten werde ! ich möchte mich auf die taubenzucht umstellen !
Datum: 21.12.2011
Preis: € 2,50
PLZ: 48231 warendorf
Telefon: 0176/61160950
Hľadám pre seba kohútov v Rakúsku a našiel som pre Teba zdr. sasexsky trojafarebné (porcelanove) po 15 EUr.
Pozri na:
http://www.tieranzeigen.at/bauernhoftiere/335182-zwerghuehner.html
je to z rakúskej strany Šumavy
Peter
peter z bratislavy
napsal(a):
Hľadám pre seba kohútov v Rakúsku a našiel som pre Teba zdr. sasexsky trojafarebné (porcelanove) po 15 EUr.
Pozri na:
http://www.tieranzeigen.at/bauernhoftiere/335182-zwerghuehner.html
je to z rakúskej strany Šumavy
Peter
Zdravím. Děkuji Peter za informaci. Pro letošní rok snad ten kohout z Lipska bude dobrý, ale jsem moc rád za kontakt, který určitě využiji k návštěvě. Moc děkuji .St. Toman