Čím zvýšit apetit pižmovkám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2011 07:42
mesič

XXX.XXX.100.81

Dobrý den,
chováme pižmovky. V tuto chvíli jim je 14 týdnů a přestali nám skoro žrát. Ráno a večer jim dáváme pšenici, trochu kukuřice a někdy přisypneme šrot. To je jediné co jedí. Pak dostávají namočené pečivo - toho si většinou všimnou až po celém dni. Ráno i večer jim dáváme i směsku - mýchaný šrot, pšenici, pečivo, brambory nebo těstoviny, občas řepu - toho se skoro netknou. Nemocní nejsou, prostě nám příjde že stále čekají, že jim hodíme kýbl sekaných pampelišek jako v létě a nechtějí se smířit s tím, že nejsou smajlík Díky tomu, že si stanovili takovouto dietu i pomaleji rostou. 2 chceme do chovu, takže nám nevadí, že nejsou nějak ztučnělé, ale jednu máme ještě na porážku a to bude teda holoubek smajlík Je třeba chyba v tom, že jim dáváme pšenici i ráno? Že se jí nazobou a pak nemají zájem o směsku? Navíc mi příjde divné, že ani to pečivo jim moc nejede, rohlíky ještě jakš takš, ale chleba skoro ne. Děkuji

25.11.2011 08:46
darkangelone

XXX.XXX.19.10

mesič napsal(a):
Dobrý den,
chováme pižmovky. V tuto chvíli jim je 14 týdnů a přestali nám skoro žrát. Ráno a večer jim dáváme pšenici, trochu kukuřice a někdy přisypneme šrot. To je jediné co jedí. Pak dostávají namočené pečivo - toho si většinou všimnou až po celém dni. Ráno i večer jim dáváme i směsku - mýchaný šrot, pšenici, pečivo, brambory nebo těstoviny, občas řepu - toho se skoro netknou. Nemocní nejsou, prostě nám příjde že stále čekají, že jim hodíme kýbl sekaných pampelišek jako v létě a nechtějí se smířit s tím, že nejsou smajlík Díky tomu, že si stanovili takovouto dietu i pomaleji rostou. 2 chceme do chovu, takže nám nevadí, že nejsou nějak ztučnělé, ale jednu máme ještě na porážku a to bude teda holoubek smajlík Je třeba chyba v tom, že jim dáváme pšenici i ráno? Že se jí nazobou a pak nemají zájem o směsku? Navíc mi příjde divné, že ani to pečivo jim moc nejede, rohlíky ještě jakš takš, ale chleba skoro ne. Děkuji

Zdravim mam podobny problem ale moje pyzmovki maju uz 4 mesiace. Jednoducho im akosi prestalo chutit. Prisudzujem to ale pocasiu lebo ani sliepky nie su take zrave ako pred par tyzdnami a s pyzmovkami mam vo vybehu aj parik Emu a tym tiez akosi nechuti zrat a to maju vlastne jedlo tak problem sposobeny tym zeby im nechutilo obilie som vylucil. Jediny komu stale chuti su miniprasiatka :-)

25.11.2011 17:04
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

tak máčený chleba kačeny namají rády,ani řepu nežerou,já dávám ráno máčené rohlíky,to musím dávat pozor abych nezakopla jinak by sežrali i mě,nasypu pšenici tak aby ji všechnu sežraly ,v poledne dám vařené brambory se šrotama,prostě to sežrat musí,jinak jsou pořád na velké zahradě tak i tam občas něco sezobnou,jakmile se blíží doba zabití já zabíjím ve 4 měsících přestávají žrát,sou už zakrmené nerostou tak nemají takovou potřebu ,je to normální

25.11.2011 17:57
mesič

XXX.XXX.182.1

Ještě se zeptám, my jim ty brambory mačkáme mačkačem a pak mícháme se šrotem a pšenicí, není problém třeba v tom? Když byli malinké, tak jsem jim je strouhala a dělala takovou sypkou směsku, ale z těch brambor mi přijde, že je hodně lepivá, není to třeba i tím? Díky

25.11.2011 18:38
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

já to mačkám rukama,myslím že to tím nebude,nesmí mít k dispozici žádné jiné krmení,aby si nemohly vybrat,třeba toho dáváte moc,s věkem potřeba opravdu klesá,ve 14 týdnech už sou skoro hotové,tak toho tolik nesežerou ,taky mě to trápilo proč už jim to tak nejede,prostě nepotřebujou,tak ubrat,jen to co sežerou,škoda pak vyhazovat šroty,jinak když mi to nechtěly žrát spařila sem šroty a dala do rozmočených rohlíků,to jim jelo,žraly by to pořád,ale t koupila sem brambory a koukaly na to jak joja,ale už si zvykly a žerou i to,nedávala byhc tam tu pšenici tu dávám jen ráno a na noc,v menším množství aby se nenapráskaly tohodle a pak mi nežraly míchanice,poslední měsíc přidávám kuk.šrot aby byly žlutý a trochu sádelnatý

25.11.2011 18:53
mesič

XXX.XXX.182.1

Děkuji za rady! Ještě drobnost, ten šrot zalejete vařící vodou a pak jí trochu slijete? Po jaké době? My máme šrot míchaný (je tam i kukuřice), ale dáváme i vyloupaná zrna.

27.11.2011 21:30
martinzjihu

XXX.XXX.164.149

Dobrý den, tak já osobně pižmovky krmím jen zrním. První dva měsíce dostávali směs VKCH a pak přejdu na pšenici a ječmen. A samozřejmě jsou celý den na louce a pasou se. Dříve jsem také krmil míchanicí z brambor máčeného pečiva a šrotu. Ale problém byl v tom, že v létě jim to na horku kvasilo a v zimě pro změnu zmrzlo. Letos jsem zkusil tento způsob a výsledek je stejný jako loni. Kachny jsou krásně narostlé a přiměřeně tučné. A dokonce díky krmení směsí zabíjím kačenky asi o 14 dní dříve než dřív. Kačery nechám déle a ještě přidám do zrní nahrubo našrotovanou kukuřici, celou mi nechtějí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík