Zdravím, já si je letos pořídila. Mám tři slepičky a dva kohouty ( jednoho bych prodala či vyměnila za slepičku ). Nemám však s nimi ještě žádné zkušenosti. Kohoutci již kokrhají a slepičky by měly začít pomalu se snáškou.
Také bych uvítala nějaké zkušenosti z chovu.
Zatím se mi osvědčily jako velmi klidné, nekomfliktní, pohodové a shánlivé plemeno a krmím je stejně jako plemeno Amroks, které také chovám a když to porovnám s přibližně starými amroxy tak tyto jsou proti faverolkám divošky i když se píše, že je to klidné plemeno. Myslím, že co do zmasilosti jsou si s amroxy podobné.
Foto je týden po jejich pořízení, teď už jsou to pěkné kousky.
Pro mě to jsou slepice - favoritky. Chovám je už čtvrtým rokem a nemůžu se jich nabažit. Je pravda, že nenesou zrovna jako rekordmanky, ale jejich povaha a krása jim to vynahradí. Pokud by jste se o nich chtěl něco dozvědět nebo hledáte chovatele těchto pipek mrkněte na faverolky.webnode.cz Pokud je chcete chovat jen na parádu tak v pohodě, na výstavní ambice jsou vcelku náročnějším plemenem. Pokud budete chtít vědět něco bližšího písněte na mail umístěný na stránkách.
Zdravím a hned se podělím o radostnou zprávu. Jedna ze tří slepišek mi již snáší vajíčka. Sice ještě malá ( přiměřeně svému věku ), ale nese, takže očekávám, žese roznesou brzy i její dvě sestry.
Kohoutci se pochlapili a předhánějí se v pojímání. Budu muset rychle vyřešit odsun jednoho z nich. Ač nerada ( přirostli mi oba k srdci ), ale dva kohoutci na tři slepičky je opravdu hodně velká zátěž.
A takhle za tu dobu co je mám zmužněli. Je jim šest měsíců
Jsou už pěkní macíci, ale myslím, že ještě více zmužní a budou z nich pěkní chlapáci.
Také se předhánějí v kokrhání. No, je to teda koncert, když začne kokrhat devět kohoutů
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechci zakládat nové vlákno, tak posunuji staré... Nechová tu někdo faverolky velké lososovité? Německý i francouzský typ... marně sháním násadová vejce.. za každý kontakt, nebo jakoukoli radu předem děkuji :)

Nechci zakládat nové vlákno, tak posunuji staré... Nechová tu někdo faverolky velké lososovité? Německý i francouzský typ... marně sháním násadová vejce.. za každý kontakt, nebo jakoukoli radu předem děkuji :)
napsal(a):
ja mam faverolky velke losovoite ale zatim mi ještě nesnašeji ale potom se vam mohu ozvat pokad budete mit zajem

Můžete mi napsat na email: voreljakub@seznam.cz ...máte zvířata nějak oceněna? nebo alespoň kroužkována svazovými kroužky?
napsal(a):
Chovatelů německých faverolek lososovitých velkých je v ČR dostatek. Francouzské seženete jen ve Francii. Chovala jsem je a pokud nemáte ve Francii kontakt na chovatele, tak se do toho ani nepouštějte. Navíc laik nerozezná na první pohled francouzskou a německou slepici a po pokřížení s nynějšími chovy německých faverolek by jste nadělal víc škody jak užitku. Navíc v ČR není francouzská faverolka ve vzorníku plemen a u nás se tedy nedá vystavovat (tedy dá, ale s jistými obtížemi). Pokud se rozhodnete pro chov německých faverolek držím pěsti a přeji hodně trpělivosti s těmito krasavicemi - ony za to stojí

cervik
napsal(a):
Chovatelů německých faverolek lososovitých velkých je v ČR dostatek. Francouzské seženete jen ve Francii. Chovala jsem je a pokud nemáte ve Francii kontakt na chovatele, tak se do toho ani nepouštějte. Navíc laik nerozezná na první pohled francouzskou a německou slepici a po pokřížení s nynějšími chovy německých faverolek by jste nadělal víc škody jak užitku. Navíc v ČR není francouzská faverolka ve vzorníku plemen a u nás se tedy nedá vystavovat (tedy dá, ale s jistými obtížemi). Pokud se rozhodnete pro chov německých faverolek držím pěsti a přeji hodně trpělivosti s těmito krasavicemi - ony za to stojí
Dobrý den, děkuji za reakci :) Jeden chovatel francouzských tu přecijen je :) I tak ale asi bude lepší volba s těmi němkami :) O tom, že francouzské nejsou uznané vím také, ale to by mi až tak nevadilo, nemusí být vše jen na výstavy. No tak snad někoho seženu, nějaké kontakty jsem našel, ale zatím nic jistého :) Pokud by je někdo choval, nebo věděl o někom kdo je má, dejte prosím vědět.

cervik
napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakci :) Jeden chovatel francouzských tu přecijen je :) I tak ale asi bude lepší volba s těmi němkami :) O tom, že francouzské nejsou uznané vím také, ale to by mi až tak nevadilo, nemusí být vše jen na výstavy. No tak snad někoho seženu, nějaké kontakty jsem našel, ale zatím nic jistého :) Pokud by je někdo choval, nebo věděl o někom kdo je má, dejte prosím vědět.