podskocova

XXX.XXX.97.249
podskocova

XXX.XXX.97.249
podskocova
napsal(a):
Tady je holka z mého chovu...
Jimi Hendrix o velikonocích
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli jsou náročné a létavé (nerada bych, aby je za plotem ulovil sousedovic pes), já mám v plánu úplně jiné slípky, ale synovi se hrozně líbí a chtěl by je, tak by to pro něho byl i hezký dárek a pokoukání na ně je fakt moc pěkný ve školce už si k nám plánují exkurze, na ty naše "exoty"
Choval som ich kedysi dlhé roky vo viacerých farebných rázoch. Tým, že majú chochol, ktorý im bráni vo výhľade sú kľudné a nelietavé, keďže majú zhoršenú orientáciu.
podskocova

XXX.XXX.114.166
michuela
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli jsou náročné a létavé (nerada bych, aby je za plotem ulovil sousedovic pes), já mám v plánu úplně jiné slípky, ale synovi se hrozně líbí a chtěl by je, tak by to pro něho byl i hezký dárek a pokoukání na ně je fakt moc pěkný ve školce už si k nám plánují exkurze, na ty naše "exoty"
Jo jsou nelétavé,ale protože omezeně vidí tak někdy lekavé vyděsí je jakákoli blbost a pak kousek letí nahoru a do zatáčky.Já je mám na stráni za barákem a párkrát je měla na střeše odkud neslezou.Ale plot na rovině nezvládnou.Ještě potřebují suchý zastřešený výběh, v období deště raději nepouštět,ani nejsou vhodné do bahnitého výběhu.Zašpiní chocholy a deštěm zmoklé taky lákají k vyklování!!!!!Taky snáška je 80 vajec za rok ted jsem propočítala lonskou snášku.V zimně od pelichání do unora nenesou vubec.Jestli vás to neodradilo tak se směle na mne obratte s dotazy.Uvítám každého nadšence.Ještě zkouším tento bar.ráz
No tak to by asi šlo, výběh by měli veliký cca 4500 m2 , jen teda by asi byl trochu problém s tím zastřešením , to plánuju jen pro krůty a nevím jestli by se na 12 m2 snesly mrňavé slepice a velké krůty, budou sice taky volně ve výběhu,ale aby mohly ven i když je hnusně anebo budou ještě malé. Jinak synovi bude 5 let, tak nevybírá podle užitkovosti, ale očima a jestli snese 200 vajec nebo 80 mu je jedno
. I když mě asi taky, protože moje slípky budou maransky a bílé kol. brahmy
Jen doufám, že mě ten můj nemajzne
až nám řeknou cenu za skelet kurníku, zbytek musíme zvládnout sami. Každopádně díky z ainfo