lk
napsal(a):
Dobrý den. Zajímala by mě denní spotřeba energie u tohoto modelu Brinsea ova -easy 190 advance ex. Výrobce uvádí Maximální 200W , Průměrná 100W potřeboval bych to přeložit do hovorné češtiny kolilk je to KW na den. Díky.
Když je výkon 100 W, což je v hovorové češtině 0,1 kW tak je denní spotřeba 2,4 kWh =to=
Díky Vám Všem za rady. Už je doma a jsem s ní spokojen .Ted´ji jen doplňovat a vybírat.
sefri
napsal(a):
V prípade týchto liahní by ma zaujímala jedna vec... Nikdy som neliahol. Je možné celú kapacitu liahne využiť aj na doliahnutie hydiny, alebo je možné využiť len určitú "spodnú" časť? Ďakujem.
...pri zastavenom otacani, resp naklanani vajec ju mozete pouzit aj celu ako doliahen... samozrejme pri uprave teploty a pozadovanej vlhkosti..
Bylo by dobré doobjednat dvě plastové proložky, aby se přiklopili a kuřata neměla možnost vypadnout popřípadě vyskočit. A u líhně je potřeba dva dny vypnout automatické otáčení. Já to vyřešil že nasazuji plato a za dva dny další. Tak se mi pomalu klubou celý týden aniž bych ji zastavil jen přendavám do dolíhně. Nebo jsem najel na týdenní ciklus, po přendání do spodní části líhně opět nasazuji pak Vám to vychází cca každý 5 až 6 den . Já jsem s ní spokojen. Pracuje za Vás jen nezapomenout přendavat do dolíhně, vyndat kuřata a ohlídat doplnění vody. Co se týče otáčení, teploty a vlhkost tak to obstará velmi dobře.
Ja to riešim tak, že ako doliaheň použijem BIOS MIdi, kam bez problemov vopcham tych cca 250 nasadených vajec, keďže nie všetky budú určite oplodnené. Včera som práve 380 - ku naložil doplna, t.j. je tam cca 270 vajec (6 liesok po 45 kusov) a dolu na dne sa liahnu práve kuriatka z pokusnej 1. várky, keď som zisťoval, či sú kohúty zo všetkých 9 volier plodní. Chvalabohu sú!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Promiňte mi prosím že trochu odbočuju od tématu a ještě s takovou ošemetnou otázkou, ale zajímalo by mě jak je to s povinou regisrací této líhně. Tady se jasně píše že by jsme měli mít tuto líheň registrovanou...Řešíte to vůbec někdo ? Popř. jak probíhá tato registrace v praxi ? http://www.cmsch.cz/drubez/ ...........
napsal(a):
Promiňte mi prosím že trochu odbočuju od tématu a ještě s takovou ošemetnou otázkou, ale zajímalo by mě jak je to s povinou regisrací této líhně. Tady se jasně píše že by jsme měli mít tuto líheň registrovanou...Řešíte to vůbec někdo ? Popř. jak probíhá tato registrace v praxi ? http://www.cmsch.cz/drubez/ ...........
Kde jste zjistil, že líheň je potřeba registrovat? Uvádíte jen ,,tady se jasně píše...." V plemenářském zákoně je uvedena povinnost registrovat líhně s jednorázovou kapacitou větší než 1000 vajec. A takových zde nemluvíme. Dana

V mém příspěvku je odkaz kde se píše toto :
Povinnost registrace nastává pouze v případě:
-hejna více jak 100 ks dospělé drůbeže produkující násadová vejce
-hejna nosnic produkující vejce uváděná na trh
-chovatel hejna drůbeže většího než 500 ks
????? -provozovatel líhně s kapacitou větší než 100 ks násadových vajec ????
..................................................................................

Mám taky líheň na chodbě, teplota se pohybuje okolo 15 stupňů, když otevřu hlavní dveře tak je to i míň, přitom se vymění vzduch takže okolní teplota je hodně kolísavá, líheň je na toto dobře vybavená a izolovaná, nemám s tímto nejmenší problém, takže bych řekl že vám zlobí termostat, pro jistotu zkontrolujte čidlo jestli náhodou není obaleno prachem nebo jestli se nečeho nedotýká.... Z.L...