Potřebuji proradit ohledně líhnutí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2011 12:27
luki3_2010

XXX.XXX.161.201

Dobrý den mám takový problém:líhnul jsem křepelčí vejce,vylíhlo se mi pár zdravých jedinců a taky celkem dost co neumělo stát na nohach,pořád ležely a za pár dní zdechly,tak by mě zajímalo kde dělám chybu.za odpovědi předem děkuji.Lukáš

31.12.2011 13:05
dorm

XXX.XXX.64.242

no příčin může být mnoho už v krmení třeba jejich rodičů...pak ve skladovatelnosti vajec a nakonec v teplotě,malé nebo vysoké vlhkosti při líhnutí atd... když si klikneš na výpis článků,zrovna tam něco o vejcích je od Ing. Ivety Prombergerové
také je vhodné koupit do rodičovského hejna nějaké doplňkové krmivo na plodnost a výživu...nechci dělat někomu reklamu,ale na lihně.cz je jich spousta,přehledně popsáno jak na co který slouží a dávkování...myslím,že problém bude už v násadových vejcíchsmajlík

31.12.2011 16:38
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

dorm napsal(a):
no příčin může být mnoho už v krmení třeba jejich rodičů...pak ve skladovatelnosti vajec a nakonec v teplotě,malé nebo vysoké vlhkosti při líhnutí atd... když si klikneš na výpis článků,zrovna tam něco o vejcích je od Ing. Ivety Prombergerové
také je vhodné koupit do rodičovského hejna nějaké doplňkové krmivo na plodnost a výživu...nechci dělat někomu reklamu,ale na lihně.cz je jich spousta,přehledně popsáno jak na co který slouží a dávkování...myslím,že problém bude už v násadových vejcíchsmajlík

Ano to je také možné, anebo také jestli nemá pán příbuzného kohoutka se slepičkou, to by mohla být také příčina, mně se to oběvilo u 3 malých křepelek také a svázal jsem jim nohy a bylo to zas vpohodě :-)

4.1.2012 06:38
market

XXX.XXX.171.29

Dobrý den, líhla jsem křepelky mahagonové o vánocích a z 30 vajec se vylíhlo 26 dvě měli špatnou nožičku.Mám 24 zdravých křepelek. Teplota se mi pohybovala od 37,5 do37,8 stupňů.Vlhkost 55 až 60 procent dva dny před líhnutím 80. Otáčím dvakrát ,ráno a večer.

11.3.2014 23:00
karlos193

XXX.XXX.39.54

chovatelpepa napsal(a):
Ano to je také možné, anebo také jestli nemá pán příbuzného kohoutka se slepičkou, to by mohla být také příčina, mně se to oběvilo u 3 malých křepelek také a svázal jsem jim nohy a bylo to zas vpohodě :-)

Dobrý den, mohl bych vás požádat o radu jak svázat ty nožky děkuji

15.3.2014 13:20
asitakhle

XXX.XXX.18.191

K tomu aby tady někdo odpověděl správně podáváte málo informací.Třeba o typu líhně,nastavené teplotě ,způsobu otáčení ,vlhkosti a taky o původu a kvalitě vajec/ nepříbuznost/.smajlík

15.3.2014 14:12
fo3k

XXX.XXX.174.163

karlos193 napsal(a):
Dobrý den, mohl bych vás požádat o radu jak svázat ty nožky děkuji

nozky zviazete ako keby to boli basisti a mali puta na nohach, vzdialenost podla velkosti kurata, puta si mozte pripravit z dvoch kruzkov(buziriek) a bavlnky, nite dopredu a len prestrcite nohy, je to sranda smajlík zo zaciatku, kym si zvyknu robia kotrmelce

Přidejte reakci

Přidat smajlík