Dobrý den,
zkuste hádat, čí to mohla být práce? Máme výběh, ve kterém je 5 hybridek na vajíčka, 2 perličky, u kterých neznáme pohlaví a 1 loňskou hedvábničku. Hybridky snáší jako o život, máme v průměru 4 vajíčka, dokonce bylo minulý týden i 6! Ty jsou taky letošní, ale jsou krásně rozsnášené, takže malá vajíčka už cca měsíc vůbec nejsou, vše jsou krásné minimálně 55 gr. A proč to vlastně píšu? Dnes jsme objevili jedno extrémě malé a nejsme schopní se dohodnout, čí asi je. Na povrchu je trochu pórovité. Barvu na hedvábničku nemá a na perličky je zima ne? Tak co, dopídíme se společně nějaké odpovědi?
podskocova

XXX.XXX.83.138
Muže to být i od nosnic já taky měla v létě extrémy a mám jen jedno plemeno.Hedvábnička má světlé.....
mesič
napsal(a):
Dobrý den,
zkuste hádat, čí to mohla být práce? Máme výběh, ve kterém je 5 hybridek na vajíčka, 2 perličky, u kterých neznáme pohlaví a 1 loňskou hedvábničku. Hybridky snáší jako o život, máme v průměru 4 vajíčka, dokonce bylo minulý týden i 6! Ty jsou taky letošní, ale jsou krásně rozsnášené, takže malá vajíčka už cca měsíc vůbec nejsou, vše jsou krásné minimálně 55 gr. A proč to vlastně píšu? Dnes jsme objevili jedno extrémě malé a nejsme schopní se dohodnout, čí asi je. Na povrchu je trochu pórovité. Barvu na hedvábničku nemá a na perličky je zima ne? Tak co, dopídíme se společně nějaké odpovědi?
Nejpravděpodobněji je to od hybidek. Když ho rozbijete,bude jeho obsahem nejspíš jenom bílek. =to=
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.66
mesič
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý večer, nemusím hádať, vajíčko je od hybridiek. Takéto vajíčko sa podarí aj čistokrvným Oravkám. Tento týždeň som našiel dve. Nerobím ztoho vedu. Príroda je príroda, má svoju moc. Š.V.
mesič
napsal(a):
Tak jsem ho rozbila, uvnitř byly 3 bílky (tekutý a huský - jako u čerstvého vajíčka) a malé drobečky žloudku. Tak jsem trochu doufala, že by začly perličky. No počkáme na opravdové jaro jen pro zajímavost,jsou skutečně chutnější než slepičí? A kolik cca snáší? Díky
Dobrý večer, ano perličie vajcia su chutnejšie a hlavne zdravšie s nižšim obsahom cholesterolu, a ked som choval perličky tak moja za rok naniesla cca 60 vajičok.
Dobrý večer, tak máme druhý extrém. Hooodně velké vajíčko. Muselo to dát dost práce, chuderka...