Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2012 17:44
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý den,
zkuste hádat, čí to mohla být práce? Máme výběh, ve kterém je 5 hybridek na vajíčka, 2 perličky, u kterých neznáme pohlaví a 1 loňskou hedvábničku. Hybridky snáší jako o život, máme v průměru 4 vajíčka, dokonce bylo minulý týden i 6! Ty jsou taky letošní, ale jsou krásně rozsnášené, takže malá vajíčka už cca měsíc vůbec nejsou, vše jsou krásné minimálně 55 gr. A proč to vlastně píšu? Dnes jsme objevili jedno extrémě malé a nejsme schopní se dohodnout, čí asi je. Na povrchu je trochu pórovité. Barvu na hedvábničku nemá a na perličky je zima ne? Tak co, dopídíme se společně nějaké odpovědi? smajlík

podskocova

5.1.2012 18:47
podskocova

XXX.XXX.83.138

Muže to být i od nosnic já taky měla v létě extrémy a mám jen jedno plemeno.Hedvábnička má světlé.....

5.1.2012 18:57
d.fojtik214

XXX.XXX.38.92

Dobrý večer ,já bych řekl že to bude od perličky ,zkuste tvrdost vejce(bývá tvrdčí) a jestli ne tak má pravdu první odpověd
Fojtík

5.1.2012 18:58
tono

XXX.XXX.164.132

mesič napsal(a):
Dobrý den,
zkuste hádat, čí to mohla být práce? Máme výběh, ve kterém je 5 hybridek na vajíčka, 2 perličky, u kterých neznáme pohlaví a 1 loňskou hedvábničku. Hybridky snáší jako o život, máme v průměru 4 vajíčka, dokonce bylo minulý týden i 6! Ty jsou taky letošní, ale jsou krásně rozsnášené, takže malá vajíčka už cca měsíc vůbec nejsou, vše jsou krásné minimálně 55 gr. A proč to vlastně píšu? Dnes jsme objevili jedno extrémě malé a nejsme schopní se dohodnout, čí asi je. Na povrchu je trochu pórovité. Barvu na hedvábničku nemá a na perličky je zima ne? Tak co, dopídíme se společně nějaké odpovědi? smajlík

Nejpravděpodobněji je to od hybidek. Když ho rozbijete,bude jeho obsahem nejspíš jenom bílek. =to=

5.1.2012 19:21
mesič

XXX.XXX.182.1

Tak jsem ho rozbila, uvnitř byly 3 bílky (tekutý a huský - jako u čerstvého vajíčka) a malé drobečky žloudku. Tak jsem trochu doufala, že by začly perličky. No počkáme na opravdové jaro :-( jen pro zajímavost,jsou skutečně chutnější než slepičí? A kolik cca snáší? Díky

Neregistrovaný uživatel

5.1.2012 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.66

mesič napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý večer, nemusím hádať, vajíčko je od hybridiek. Takéto vajíčko sa podarí aj čistokrvným Oravkám. Tento týždeň som našiel dve. Nerobím ztoho vedu. Príroda je príroda, má svoju moc. Š.V.

5.1.2012 22:04
ddrahnak

XXX.XXX.91.79

Mojim sliepkam sa tiez podarilo takéto vajce, ale slo o mlade sasexky na zaciatku znasky. Tiez sa priklanam k nazoru ze je to od hybridky, nema to farbu hodvabnicky, perlicky znasaju len sezonne. Je to daka abnormalita...

David

5.1.2012 22:20
dalru

XXX.XXX.144.6

mesič napsal(a):
Tak jsem ho rozbila, uvnitř byly 3 bílky (tekutý a huský - jako u čerstvého vajíčka) a malé drobečky žloudku. Tak jsem trochu doufala, že by začly perličky. No počkáme na opravdové jaro :-( jen pro zajímavost,jsou skutečně chutnější než slepičí? A kolik cca snáší? Díky

Dobrý večer, ano perličie vajcia su chutnejšie a hlavne zdravšie s nižšim obsahom cholesterolu, a ked som choval perličky tak moja za rok naniesla cca 60 vajičok.

7.1.2012 23:26
matus111

XXX.XXX.65.60

určitě jsou od hybridek, stane se... nejaká příčina spůsobila že do vejcovodu se neuvolnil nevyvinutej malej žlouteček , maternice ho přijala obalila bílkem a skořápkou jemu přiměřenou, pokud se to nebude častejic opakovat ničeho se netřeba obávat :-)

18.1.2012 17:52
mesič

XXX.XXX.182.1

Dobrý večer, tak máme druhý extrém. Hooodně velké vajíčko. Muselo to dát dost práce, chuderka...

18.1.2012 18:01
tono

XXX.XXX.164.132

mesič napsal(a):
Dobrý večer, tak máme druhý extrém. Hooodně velké vajíčko. Muselo to dát dost práce, chuderka...

tak tam budou uvnitř nejpravděpodobnějí žloudky dva =to=

18.1.2012 18:36
pe3k

XXX.XXX.74.6

mesič napsal(a):

Tiež mávam niečo podobné tak raz za týždeň od hybridov.Väčšinou sú to dvojžĺtka ale už sme vnútri mali aj celé vajce aj so škrupinou.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík