sefri
napsal(a):
Ak by ste niekto vedeli kontakt na liaheň kačíc, tak by som Vám bol zaviazaný. Mám záujem o Mulardy a nejaký typ brojlerových kačíc RITO, Cherry valley a podobne. Nerád by som išiel cez prostredníka, ide mi o väčšie množstvá. Veľmi pekne ďakujem schaffer.r@azet.sk
Zase tu máme jedného hrdého dobrodruha. Tak ako Kaliméra idú z Francúzska, tak aj mulardény idú z Francúzska. Takže, potrebuješ prostredníka. Ak pravdaže nebudeš brať aspoň 5000 ks týždenne. A len tak mimochodom. V Gyrone majú 1200 ks rodičov Kaliméra. Takže kuriatka nebudú od prostredníka ale priamo od liahňara. A liahnem ich aj ja. Už tri roky. Krokodíl
Máte pravdu ohľadom pôvodu Moulardenov, asi som sa trošku zle vyjadril. Presnejšie nechcem byť závislý na priamej slovenskej konkurencii, zdá sa mi to hlúposť. Radšej budem brať o čosi drahšie zo zahraničia než ako som spomínal. Pravdupovediac už mám dotazovaný kontakt, ktorý mi plne vyhovuje. Čo sa týka Kalimero kurčiat, tá istá situácia, myslím, že určitým spôsobom bude gyron čoskoro výhradným pre Slovensko, nakoľko viem, že francúzska firma ide touto cestou. V tom prípade by som bol úplne závislý na danom dodávateľovi. Možno čoskoro budem mať aj ja 1200 hlavé chovné hejno :). Takže asi toľko. Chovu zdar Schäffer
sefri
napsal(a):
Máte pravdu ohľadom pôvodu Moulardenov, asi som sa trošku zle vyjadril. Presnejšie nechcem byť závislý na priamej slovenskej konkurencii, zdá sa mi to hlúposť. Radšej budem brať o čosi drahšie zo zahraničia než ako som spomínal. Pravdupovediac už mám dotazovaný kontakt, ktorý mi plne vyhovuje. Čo sa týka Kalimero kurčiat, tá istá situácia, myslím, že určitým spôsobom bude gyron čoskoro výhradným pre Slovensko, nakoľko viem, že francúzska firma ide touto cestou. V tom prípade by som bol úplne závislý na danom dodávateľovi. Možno čoskoro budem mať aj ja 1200 hlavé chovné hejno :). Takže asi toľko. Chovu zdar Schäffer
drahy priatel-chovatel.... svojimi vyjadreniami v roznych temach si dost protirecite .... citujem : . Nechcem voziť hydinu z Francúzska ... a na druhej strane nazor vid prispevok vyssie... v kazdom pripade vela chovatelskych uspechov...
Tak prosím Vás neporovnávajte napríklad Francúzsko s Maďarskom a podobne. Ono to bolo písané z dôvodu, že voziť hydinu z Francúzska je z pohľadu diaľky nie moc ideálne. Ďalšou vecou je, že by so mnou ani nehovorili. Tam sa musí jednať o trošku iné množstvá než čo ja dokážem odobrať. V skratke, nechcem robiť s priamou konkurenciou, vzdialenosti medzi nami nie sú veľké a na trhu sa bežne stretáme. Dúfam som uviedol dané veci na pravú mieru.
yetti
napsal(a):
drahy priatel-chovatel.... svojimi vyjadreniami v roznych temach si dost protirecite .... citujem : . Nechcem voziť hydinu z Francúzska ... a na druhej strane nazor vid prispevok vyssie... v kazdom pripade vela chovatelskych uspechov...
Ono to má mladý človek trocha popletené. Napr. vraj bude chovať 1200 hlavé hejno /kŕdeľ/. Začína a už sa cíti konkurentom.
Matematika nepustí. Počítajme: 1200 kŕdeľ, z toho asi 1100 sliepok, každá sliepka znesie resp. vhodných vajec do liahne 150 ks ročne. To je 165000 vajec. Povedzme že to chce predať chovateľom na liahnutie. Ktorým. Na celom svete? Povedzme že si ich bude liahnuť sám. Vyliahne ich asi 132000 /počítam iba 80 percentnú liahnivosť/. Chce ich predať na ďalší chov? Komu? Nie je tu sám. Povedzme, že ich vychová sám. Kde také množstvo bude chovať? Povedzme, že ich má kde vychovať až do porážkovej veľkosti. Komu predá také množstvo. Babiš toľko nepredá. A to je najbohatší a v tomto odvetví najvplyvnejší "chovateľ". Chovatelia nakupujú na samozásobenie kuriatka v mesiacoch apríl , máj. Pretože v tedy už je teplo a nemusia tomu kúriť. Aj tak z toho množstva t.j. 132000 vyliahne 22000 kuriatok. Ani to nepredá. Nie je tu sám. Také množstvo nepredá možno ani Gyron. A to sú tu už nejaký ten rok na trhu. Nechcem mu brať ilúzie. Ale prísť na trh vtedy keď to končí je nepríjemné dobrodružstvo. Všetci predávame 10 - 20 percent toho čo sme predali pred 10 rokmi a on tu chce zasvietiť. ... a zhasnúť. Akurát zamúti vodu, sklame sa a znechutený odíde
. Chce konkurovať cenou. Už teraz nám to všetkým, ktorí sa tomu venujeme, ledva vychádza. Reťazce nás likvidujú. A spoliehať sa na to, že ľudia na Slovensku pôjdu nakupovať k nemu na farmu bio kurčatá. Naivnosť sama. Slovák /a verím, že aj Čech/ pôjde tam kde to je najlacnejšie aj keď to je balast. Niečo podobné to je aj z mulardama. Odvážnym obyčajne držím palce. Jeho mi je ľúto. Krokodíl.
Tomuto sa môžem len zasmiať :D a už viac nekomentovať :D. Ono my sa s krokodílom poznáme, však? Skúste brať veci trošku s nadhľadom. Ja mám chov hlavne ako koníček, z ktorého zostane nejaká tá koruna. Narobím sa s tým, všetko poctivo odchovávam sám od prvého dňa :), ale mňa to skrátka baví. Som zamestnaný a nie som závislý od tejto činnosti. Celé moje plány sú v tom, že chcem rozšíriť sortiment o kačice, husi a kurčatá podobné Kalimerám. Nechcem brať od gyronu. Toť vsjo :). Žiadne ilúzie, žiadne nádeje :), som realista a viem ako je to na trhu. Mne sa predané množstvá každoročne zvyšujú, niekomu musí v tom prípade asi ubúdať. Nie je to nič závratné, ale poteší to. Ono to bude asi posledný môj príspevok na tomto fóre, kontakt na liaheň husí a kačíc som získal, dohodli sme sa a môžeme začať predávať.
sefri
napsal(a):
Ešte jeden príspevok si neodpustím aby si všetci tu prítomní dokázali vysvetliť komentáre od používateľa krokodíl. Obidvaja máme svoju činnosť v rovnakej dedine :)... takže toľko.
Nerad zaťažujem iných svojimi problémami. Ale teraz musím. Po prvé: nevedel so že si to ty /aj keď som to trocha tušil/. Po druhé: ty nie si ten na ktorého som nahnevaný. To sú reťazce čo mi vadia a naši politici čo poslúchajú Brusel ako najatí a nám svojimi nepochopiteľnými zákonmi hádžu polená pod nohy. Tí nás likvidujú. Poľnohospodárstvo, malých chovateľov. Ľudia chodia do reťazcov nakupovať akciovú hydinu, prestávajú chovať. To je problém. Nie kamikadze ktorý zaspal dobu a teraz sa zobudil. Krokodíl