Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2012 17:33
vladimirzmoravy

XXX.XXX.31.17

máme tři zbylé husokachny a chtel bych založit vlastní chov ,poradí mi nekdo zda je šance u tohoto plemene se dočkat mladých????? Jedni tvrdí že jsou neplodné druzí tvrdí kačera pižmového nebo čínského .Měli jsme jich 10 poradí nekdo???
Kachnata jsme brali z Hrabůvky a byli jsme spokojeni

29.1.2012 19:43
st.toman

XXX.XXX.32.219

Zdravím. Když se nikdo nepřihlásí tak to zkusím já. Nejdříve je třeba si vyjasnit pojem " husokachna " . Je-li to hybrid kachny pižmové, potom jsou samozřejmě Vaše kachny dále plodné a normálně kachna snese vejce a kačer je oplodní a budou kachňata. Je-li ale Vaše " husokachna " výsledný produkt mezidruhového křížení, tzn. jeden jedinec kachna pižmová a druhý v páru kachna, pocházející z kachny divoké- březňačky, u nás nejběžnější kachna bílá pekingská, rouenská, saská, čárkovaná, kajuga, kampelka atd. , potom to bude s tou plodností špatné a tam se kachňat nedočkáte. Již jsem to tu psal několikrát a tak doufám , že je to dost pochopitelné. Jo ti potomci z mezidruhového křížení se nazývají mulardi. Jsou to koneční hybridi do kuchyně. Zdraví St. Toman
:-) :-) :-)

29.1.2012 20:54
mamčis

XXX.XXX.245.37

My jsme koupili na maso kachny - tvrdili nám, že jsou to rychle rostoucí husokachny. Zdárně jsme podle kloaky rozeznali káčera a k němu 3 kachny. Na jaře nám kachny začaly snášet a nesly téměř celé léto až do podzimu - počet vajec na kachnu bohužel už nevím. Jediný problém byl ten, že na vejcích neseděly. Vejce jsem dávala pod kvočnu nebo do líhně. Vylíhlo se asi 80% kachňat. Za dva měsíce po vylíhnutí jsme zabíjeli kachny/káčery - čistá váha 3 - 4kg, výborné maso, téměř žádný tuk. Krmili jsme pečivem, šrotem a hlavně hodně trávy,mělý rády trávu ze sekačky. Choval jsem je po 3 roky a byla jsem nadmíru spokojená. Teď k nám jezdí firma Kavapo a pod názvem husokachny vozí úplně jiné kachny než jsme měli my. Ty původní jsme kupovali na dobírku od manželů Kučerových na dobírku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík