podskocova

XXX.XXX.67.50
Tak dneska jsem přišla z práce,koukám kde mám kachny a hned mě upoutala divná oranžová barva ozdob kačera nad zobákem.Má tam takovou kuličku,jinak vypadá jak Fredy Krugr,A má ji divnou jako balonek.Asi mu to omrzlo když se čachtal ve vodě.to asi nebude plodný jako omrzlý kohout,co?Stalo se to někomu?Zavřela jsem ho do bezmrazé místnosti a namazala měsíčkovou mastí,tak snad mu to nebude nekrotizovat....
Pokial to nie je rozsiahle teda premrznuté do hlbky tak by to nemalo mať vplyv na plodnosť. Po čase to zmení farbu a večšinou regeneruje. Skôr by som povedal že hlboko omrznuté výrastky zviera asi bolia a nemá záujem o párenie. Mám tri kmene a kačery už majú na výrastku biely flak- omrzlinu ale potencia u nich tým neutrpela.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já dnes zjistil, že dvě moje pižmovky mají omrzliny na plovacích blánách, podle mě nechtíc šláply do misky s vodou a hned jim to omrzlo, bohužel jsem si toho všimnul pozdě, namazal jsem jim to mastí na ruce s přídvkem měsíčku, nic jiného jsem rychle doma nenašel....Ted už mám na zítřek připravenou mast na drobné poranění pro lidi, tak ted doufám že se jim to zahojí, máte někdo zkušenost s tímhle ? Nemám možnost kachny přestěhovat někam do tepla, mám je v kachníku s hlubokou podestýlkou slámy ...
podskocova

XXX.XXX.42.139
No nevím jestli muže kachna zmrznout,vždyt má jednu z nejlepší izolace,asi mu něco bylo....
podskocova

XXX.XXX.42.139
podskocova
napsal(a):
Tak dneska jsem přišla z práce,koukám kde mám kachny a hned mě upoutala divná oranžová barva ozdob kačera nad zobákem.Má tam takovou kuličku,jinak vypadá jak Fredy Krugr,A má ji divnou jako balonek.Asi mu to omrzlo když se čachtal ve vodě.to asi nebude plodný jako omrzlý kohout,co?Stalo se to někomu?Zavřela jsem ho do bezmrazé místnosti a namazala měsíčkovou mastí,tak snad mu to nebude nekrotizovat....
tak vkládám fotku......chudáček
To oranžové je omrzlina....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak u mě je to už zdá se v pořádku, ted kachny nepouštím vůbec, jsou jen v kachníku, denně mažu Bepanthenem a už jim blány nezamrzají.....Ještě aby se jim to pěkne zahojilo a je to OK ......Špatný je že mrazy né a né povolit, trochu mě uklidňuje že to nemáme jen mi tady na severu
....
podskocova
napsal(a):
tak vkládám fotku......chudáček
To oranžové je omrzlina....
Toto vůbec nic není.. nemusíte mít strach, to já měl jeden rok tak omrzlé pižmovky, že měly hlavu i nohy samý puchýř, jakmile se oteplilo, tak se vše zahojilo a kachňat bylo nepočítaně.. Pro pižmovku mráz není žádná překážka
podskocova

XXX.XXX.41.132
cervik
napsal(a):
Tak můj kačer má stejně omzlé ozobí jako ten na fotce. Navíc jsem si dneska všimla, že to začíná černat. Jde s tím něco dělat? Žádné jiné zvířata omrzliny nemají, jen on. Jak je to s tou plodností po omrzlých hřebíncích u kohoutů a omrzlém ozobí u kačerů????
Já ho mám zavřeného v kryté voliéře,ven ho pustím až bude tepleji.Prý když pojímá tak je vše ok.Já toho mého neviděla....Musí je to bolet jako prase..
Chovatelc1

XXX.XXX.0.5
Kacerom by sa to malo mastit preventivne bravcovou mastou. Mal to aj moj kacer. Cital som ako to osetruju ludom. Ja som mu pluzgier prepichol (aby to netlacilo na ranu), vydezinfikoval, namastil framikoinom. Uz to ma ok.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli to co má můj barbíňák na ozobí jsou opravdu omrzliny a jestli je to vážnější. A hlavně čím mu to ošetřit nebo se to zahojí samo? Když dost mrzlo pouštěl jsem kachny se slepicema až za poledne. Slepice nešli ven, ale kachny by courali i za těch největších mrazů venku a cachtali by se pořád ve vodě a takhle to dopadlo. Doufám, že bude pojímat kachny těm už se začínají plnit podbřišky takže brzy začnou nést.
podskocova

XXX.XXX.33.69
To už s tím nic nenaděláte,musí se to vyhojit samo.Mé pižmovce namrzl mozek už snesla 3 vejce do sněhu venku kde sedávají.Před tím nesla doma,asi je naštvaná že jí to beru.Ale to by bylo vháji všechno....