Vyliahnuté prepelice/křepelky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2012 13:38
triss027

XXX.XXX.171.134

Dobrý deň,

ak máte skúsenosti s liahnutím prepeličiek/křepelek, aký bol pomer vyliahnutých pohlaví? Napr. 1:1, 1:3... ?
Boli nejaké úhyny?

Vopreď ďakujem za odpovede :-)

11.2.2012 15:22
spev

XXX.XXX.45.190

Mě se loni líhli hlavně kohoutci. Asi tak 75%

15.2.2012 14:43
caco

XXX.XXX.221.40

ja to mám 1: 1 úhyn začína na 5 deň a momentálne ho mám dosť vysoký.z 300ks uhynie okolo 70ks,ked som mal inú líniu bývalo to do 20-30ks,takže neviem či je to líniou,alebo niečo iné.menil som bedne,krabice, krmivo je originál zmeska,skúšal som aj čistú kukuricu,pšenicu,vajíčko s prézlami.stále ten istý výsledok

15.2.2012 14:50
coturnix

XXX.XXX.89.47

E.coli infekce

15.2.2012 19:51
zbosace

XXX.XXX.236.166

Mne ich brala kokcidioza, tak som začal preventívne 1.,2.,3.deň sulfakox 4. AD3, 5.E, 6.7.8. deň sulfakox. Neliahnem ani z ďaleka Vaše množstvá, len zaplňam liaheň pri liahnutí okr. sliepok. Do 2 týždňov veku sa snažím zaočkovať Avipest a uhynie len to čomu som nedával velkú šancu hneď po vyliahnutí. Samozrejme iný chov iné podmienky. Čo sa týka pohlavia celkove do roka asi 20 liahnutí pomer 1:1.

16.2.2012 07:28
caco

XXX.XXX.200.55

coturnix napsal(a):
E.coli infekce

podla čoho súdite že je to E.coli.?
čisto nová krabica,napájačky, krmivo certifikované,dospelé pod stálym veter.dozorom a bez nálezu,kurence sa liahnu v inej budove mimo dospelých.trus normálny. skapínajú ako keby v spánku.ostanú malátne,začnu driemať a tak aj zaspia naveky.niektoré občas ako keby sa snažili nadýchnuť otvárajú zobáčik úplne dokorán. najprv som si myslel že je to nejaký rýchli priebeh kokcidiozy ,ale ani podávanie lieku od vyliahnutia nepomohlo,tak som myslel že zrejme zožerú menšie časti hoblín a skapú.dal som noviny,nepomohlo,sito tiež nepomohlo,takže pilinamy to nebude.napájačky sú vždy pri dolievaní umývané v chlorovanej vode,vodu dávam prevarenú a vychladenú,skúšal som aj čaj.už si pripadám jak vo výskumnom ústavesmajlík.vždy to začína zhruba na 5 den. dovtedy sú krásne čiperné,radosť pozerať.
trvá to cca 3 dni a je zas klud,ale za tie 3 dni skape prakticky tretina

17.2.2012 07:01
frantisekhanic

XXX.XXX.74.6

caco napsal(a):
podla čoho súdite že je to E.coli.?
čisto nová krabica,napájačky, krmivo certifikované,dospelé pod stálym veter.dozorom a bez nálezu,kurence sa liahnu v inej budove mimo dospelých.trus normálny. skapínajú ako keby v spánku.ostanú malátne,začnu driemať a tak aj zaspia naveky.niektoré občas ako keby sa snažili nadýchnuť otvárajú zobáčik úplne dokorán. najprv som si myslel že je to nejaký rýchli priebeh kokcidiozy ,ale ani podávanie lieku od vyliahnutia nepomohlo,tak som myslel že zrejme zožerú menšie časti hoblín a skapú.dal som noviny,nepomohlo,sito tiež nepomohlo,takže pilinamy to nebude.napájačky sú vždy pri dolievaní umývané v chlorovanej vode,vodu dávam prevarenú a vychladenú,skúšal som aj čaj.už si pripadám jak vo výskumnom ústavesmajlík.vždy to začína zhruba na 5 den. dovtedy sú krásne čiperné,radosť pozerať.
trvá to cca 3 dni a je zas klud,ale za tie 3 dni skape prakticky tretina

Ja som namedikoval krmivo Oxitrimom pozri na http://www.pharmagal.sk/produkty.php,mam 21 dnove prepelicky japonske a kaliformske zatial sa drzia vsetky. Prve dva dni kukuricny srot 5 dni medikovane krmivo 2 dni obycajne a 5 dni medikovane,a vitamin AD3E. Krmivo musi bit zosrotovane uplne na jemno.

17.2.2012 09:17
caco

XXX.XXX.158.89

dík to skúsim.to liečivo si kupoval kde? ja som pred tým skúšal SULFADIMIDIN ,ale to nepomohlo

17.2.2012 10:56
frantisekhanic

XXX.XXX.74.6

caco napsal(a):
dík to skúsim.to liečivo si kupoval kde? ja som pred tým skúšal SULFADIMIDIN ,ale to nepomohlo

Poslal som to na Vas email.

Přidejte reakci

Přidat smajlík