Dobrý den, je toto růžicový hřeben? Dočetla jsem se, že je v mrazech lepší než klasický, ale jinde se zase píše, že se v něm naopak může držet voda a ta zmrzne. Děkuji Marcela
marcela205
napsal(a):
Dobrý den, je toto růžicový hřeben? Dočetla jsem se, že je v mrazech lepší než klasický, ale jinde se zase píše, že se v něm naopak může držet voda a ta zmrzne. Děkuji Marcela
Mám dojem,že je to korunkový a s tou vodu na to zapoměňte!! To jste četla kde??? Neznám kohouta který by si nechal vodu na hlavě aniž by sní nezatřepal a vody se zbavil
A i kdyby zmrzlá voda by mu líp ochránila před mrazem než na holo..
nemějte obavy tisk si z Vás vystřelil
no vidíte, to je dost logické, že by si tu vodu na hřebeni nenechal. Tohoto kohouta spolu se dvěma slepičkama vyseděla loni dominantka. Násadová vajíčka byla z jiné vesnice - z lednice -, ale povedlo se, jen už do té vesnice nejezdím, tak jsem se nemohla zeptat po kom ten hřeben je a jak se mu říká. Děkuji
Tady je ho vidět víc . Jinak respekt budí, jen co je pravda, ne snad, že by byl přímo agresivní, ale slepice hlídá fest. Běda, jak si někdo dovolí naše krotké slepice pohladit, to je pak zle. Já s sebou ke slepicím raději chodím za doprovodu našich hlídacích psů, to si pak nedovolí
.
spev
napsal(a):
Hřeben je podle mne růžicový. Plemeno možná redkap? Je to podobné?
hmm,tak asi jo,tohle sem vygooglil o redkapu:,,Hřeben: enormě objemný, růžicový s jemným perlením, pevně nasazený, mírně proláklý, s odstávajícím, ze stran plochým, tzv. mečovitým trnem, velikost hřebene je přes 8,5 cm délky a z7 cm šířky, aniž by bránil výhledu nebo přesahoval přes špičku zobáku, do všech stran je zaoblený a připomíná ježka..ale na té vodě v hřebenu trvám,že není možný
dorm
napsal(a):
hmm,tak asi jo,tohle sem vygooglil o redkapu:,,Hřeben: enormě objemný, růžicový s jemným perlením, pevně nasazený, mírně proláklý, s odstávajícím, ze stran plochým, tzv. mečovitým trnem, velikost hřebene je přes 8,5 cm délky a z7 cm šířky, aniž by bránil výhledu nebo přesahoval přes špičku zobáku, do všech stran je zaoblený a připomíná ježka..ale na té vodě v hřebenu trvám,že není možný
tak teď ještě sehnat nějakou redkap slepičku
Přítelé, nerad vás vracím na zem, ale tohle je prostý kříženec dvou plemen, kdy jeden rodič byl s ružicovitým a druhý s listovým hřebenem. Růžcový hřeben je vůči jednoduchému dominantní zřejmě neúplně, neboť vyobrazený hřeben vykazuje jakýsi přechod mezi oběma typy. Je to dobčře vidět zvláště na třetí fotce tedy zleva. Díky tomuto můžeme vlastně přijít na to proč je růžicovitý hřeben takový jaký je jakým způsobem asi vznikl. Je to zmnožením hřebenových zubů v postranní výrůstky v hustém sledu. Připomíná to tak korálové polipy. Hrubost perlení je jen selekcí vybraná variabilita, kdy u třeba hamburčanek je hrubší perlení, u vyandot jemné perlení až témeř hladké. Vyobrazený hřeben je svou mohutností sice podobný hřebenu plemene Red cap, ale zbytek těla a zbarvení neodpovídá tomuto plemeni. Mám zkušenost z křížení kohouta šumavanky starého typu a hybridní slepice, kdy byl u potomstva hřeben stále pěkně růžicovitý s vadami sobě vlastními i bez vad tj. s vpadlým trnem i s správně utvářeným trnem, po té byli tito kříženci pářeni s kohoutem vlašky a hřeben u dcer byl něco jako toto tedy vzhledově podobný na růžicovitý hřeben šířkou i tvarováním, ale při detailním pohledu to byly všelijak různě pomnožené zuby a poskládaný praporek hřebenu listového.
Nicméně je dobře, že vás toto téma přimělo prošmejdit internet a najít si plemeno s podobným znakem, někteří dokonce věděli o co se jedná. Takže to je pozitivní věc. Že máte znalosti. Nemyslím si však, že budete úspěšní ve shánění tohoto plemene, protože je vzácné i v Německu, tedy pokud se dá tak usuzovat podle obsazení na výstavách evropského formátu. Ale i tak přeju mnoho zdaru ve shánění tohoto atraktivního plemene, lehké stavby těla s červenou čepicí neboli kápí.
Jinak v pohádce Mrazík je při vzývání jitřenky Nastěnkou většina kohoutů s takto mohutným růžicovitým hřebenem, tak si toho zkuste všimnout až to někdy uvidíte.
Juraj Kafka
Dobrý den,
moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Máte pravdu, na netu brousím už od chvíle, kdy se kohout vylíhl . No když člověk, který moc informací nemá a je zvědavý co z toho vyroste, tak hledá i když ví, že se pravdy jen těžko dobere. Je to jako u psů, také když člověk vidí křížence, typuje si, co asi má v krvi.
Takže jsem se nakonec dopátrala i k onomu redcapu. A během dnešního studování jsem našla i toto http://chickenbreedslist.com/Redcap-pictures,-video,-information-and-chicks.html jsou tam i kuřátka a dle těch se dá usuzovat, že to redcap nebude, kohout byl jako kuře černý. No a také ta vzácnost plemene, i když vesnice odkud bylo vejce je téměř na hranicích s Německem .
Ale to víte, kdybych na dvoře měla hodně drůbeže a ne 6 slepic a jednoho kohouta, tak bych asi měla jiné starosti než se pídit po předcích a názvu kohoutovy ozdoby. Nicméně, díky těmto "pátračkám" jsem objevila spoustu krásných plemen, vůbec jsem netušila, jak můžou být slepičky krásné. Děkuji za odbornou odpověď. Chovu zdar Marcela
mysak
napsal(a):
Přítelé, nerad vás vracím na zem, ale tohle je prostý kříženec dvou plemen, kdy jeden rodič byl s ružicovitým a druhý s listovým hřebenem. Růžcový hřeben je vůči jednoduchému dominantní zřejmě neúplně, neboť vyobrazený hřeben vykazuje jakýsi přechod mezi oběma typy. Je to dobčře vidět zvláště na třetí fotce tedy zleva. Díky tomuto můžeme vlastně přijít na to proč je růžicovitý hřeben takový jaký je jakým způsobem asi vznikl. Je to zmnožením hřebenových zubů v postranní výrůstky v hustém sledu. Připomíná to tak korálové polipy. Hrubost perlení je jen selekcí vybraná variabilita, kdy u třeba hamburčanek je hrubší perlení, u vyandot jemné perlení až témeř hladké. Vyobrazený hřeben je svou mohutností sice podobný hřebenu plemene Red cap, ale zbytek těla a zbarvení neodpovídá tomuto plemeni. Mám zkušenost z křížení kohouta šumavanky starého typu a hybridní slepice, kdy byl u potomstva hřeben stále pěkně růžicovitý s vadami sobě vlastními i bez vad tj. s vpadlým trnem i s správně utvářeným trnem, po té byli tito kříženci pářeni s kohoutem vlašky a hřeben u dcer byl něco jako toto tedy vzhledově podobný na růžicovitý hřeben šířkou i tvarováním, ale při detailním pohledu to byly všelijak různě pomnožené zuby a poskládaný praporek hřebenu listového.
Nicméně je dobře, že vás toto téma přimělo prošmejdit internet a najít si plemeno s podobným znakem, někteří dokonce věděli o co se jedná. Takže to je pozitivní věc. Že máte znalosti. Nemyslím si však, že budete úspěšní ve shánění tohoto plemene, protože je vzácné i v Německu, tedy pokud se dá tak usuzovat podle obsazení na výstavách evropského formátu. Ale i tak přeju mnoho zdaru ve shánění tohoto atraktivního plemene, lehké stavby těla s červenou čepicí neboli kápí.
Jinak v pohádce Mrazík je při vzývání jitřenky Nastěnkou většina kohoutů s takto mohutným růžicovitým hřebenem, tak si toho zkuste všimnout až to někdy uvidíte.
Juraj Kafka
No...Vy jste tomu zase dal !!! Ne "ružicovitý" ani "růžcový" ale "růžicový".Kde jste zjistil,že je neuplně dominantní oproti listovému ???? ..Vaše tvrzení,že se jedna o "zmnožení hřebenových zubů v postranní výrustky v hustem sledu " je bohužel výmsl, jako většina Vašich " vynálezů",kterými tady často chovatele krmite.Rád bych si přečetl Vaše vysvětlení vzniku dalších typu hřebenů jako hráškový,ořechový.....nebo třeba motýlkový.
Růžicový hřeben je stoprocentně dominantní s tím, že rodič s listovým hřebenem ovlivňuje velikost a rozložení hřebene. Generace F1 s růžicovým hřebenem použitá dál v chovu s partnery s listovým hřebenem dá část potomstva s růžicovým hřebenem a větší část s listovým hřebenem. Tímto se zastávám J. Kafky.