Uživatel s deaktivovaným účtem

tak dnes som po roku znova zapol stroj na kuriatka liahen rcom suro20,,dufam ze budem spokojny ako pred rokom,,

2,fotka,cez tie mrazy mi auracana niesla ako diva,ale teraz ako sa oteplilo tak akosika prestala aspon ze 4vajicka som nazbieral od nej,,a potom mam tam od amrosiek,a krizenych oraviek,,

zatial to ide ako ma ist,,ale mam obiednane pre istotu,10kuriatok sasexiek,a 10kuriatok oraviek,,a ak sami aj tam vyliahne viac ako 10 tak to bude sliepok,a kohutov,:))))
Můžu se zeptat, jakou máte teplotu v místnosti kde líhnete a jak je stabilní? Líhl jsem letos 2x v této líhni a pokaždé se mi nějaká kuřata neproklubala. Vejce byla čerstvá, vlhkost dostatečná, již jsem to řešil s p. Veselým, ale chtěl bych to pořešit i tady.
Jinak jsem s líhní zatím spokojen...

ja ju mam od minuleho roka,a som vnej liahol a bez problemov nic som nerobil,len 4dni pred liahnutim som zvysil vlhkost na 60percent,,ja mam v izbe 23-24stupnov,,a mali ste stale otvoreny ventilacny otvor???
Ventilační otvor byl otevřený. Sledoval jsem již Vaše předešlé vlákno. Měl jsem líheň na zemi pod oknem a v období velkých mrazů, tudíž předpokládám, že tam bylo kolísání teplot - odhadem 10-20 st., možná to je důvod nižší líhnivosti - samostatně se mi vylíhlo vždy (2x) 11 kuřat z 24 vajec, když jsem ostatním pomohl - tak mám 2x13 pěkných kuřat - po jednom z každé várky jsem musel utratit.
andremarek
napsal(a):
Ventilační otvor byl otevřený. Sledoval jsem již Vaše předešlé vlákno. Měl jsem líheň na zemi pod oknem a v období velkých mrazů, tudíž předpokládám, že tam bylo kolísání teplot - odhadem 10-20 st., možná to je důvod nižší líhnivosti - samostatně se mi vylíhlo vždy (2x) 11 kuřat z 24 vajec, když jsem ostatním pomohl - tak mám 2x13 pěkných kuřat - po jednom z každé várky jsem musel utratit.
Problém bude asi někde jinde, protože pokud by Vám příliš klesla teplota vlíhni, spustí se alarm.
Máme podobné výkyvy v okolní teplotě jako Vy a líhnivost super.
Dobrý den, taky už jsem nasadil vajíčka do r-com king suro 20 už ji máme druhým rokem a neměli jsme sní žádné problémy vyléhla nám kuřata,krůťata i housataMomentálně mám nasazené má první vlastní vajíčka vlašek koroptvých od svého prvního kmenu slepic tak jsem zvědavý jak to dopadne
S pozdravem Tomáš
Omlouvám se za kvalitu fotky nad tím slepice na obrázku nejsou všechny
Omlouvám se za kvalitu fotky nad tím slepice na obrázku nejsou všechny

no ja tento rok mam smolu,,,vsetky vajicka od mojich sliepok, boli ciste,,asi je navyne kohut vlaska strieborna, ale od susedy co mi dala na skusku 4vajicka tak tam sa pekne 3kuriatka vyvyjaju a jedno take velke vajce tiez bolo ciste ale stym som ratal ale na skusku som ho tam, dal,a kohuta ma odomna z minulorocneho odchovu oraviek,je to krizenec vlastne ale hreben ma poriadne siroky ruzicovy, tak ani vtych mrazoch mu vobec neomrzol,,ale mojmu,kohutovi ten ma listovy velky ako rezen a mu omrzli aj laloky aj do polovice hrebena,aj som mu to osetroval a ako vidim na liahnivosti nepomohlo,,,tomu neviem pochopit kohut ich spojma,a vajcia su ciste,,asi bude neplodny,,,aspon ze mam obiednanych 20kurciat,,a to 10sasexiek a 10oraviek,,a tie tri ak sami vyliahnu,,inac ja som stou liahnou zatial spokojny,,
Já budu vajíčka prosvicovat koncem týdne jsem zvědavý jaká bude oplozenost ale snad dobrá kohout je aktivní a pojíma ostošest
dnes sa mi začali liahnuť kuriatka ale už o tretej poobede ked som prišiel tak boli vajička nadobkane ale nie všetky a teraz večer su stále tak isto ani o trochu sa dierka nezväčšila je to v poriadku? vajička boli poukladane v lieske a tak som ich poukladal na ležato mohlo im to niečo spôsobiť ?
ovecka
napsal(a):
Líhnutí kuřat nastává zpravidla po 12-16 hodinách od první naklované dírky. Nejdříve pár prvních potom většina a nakonec nějaký opozdilec. Ta, co se nevylíhnou do 12 hodin od prvního kuřete, neodchovávat, jsou to většinou neduživci. Dana
no dnes rano som prišiel a boli tam iba 2 kuriatka ale teraz som prišiel tak už su 6 a dalsie už pomaly vychádzaju taže je to zatial ok

tak 14marca som nalozil novu varku,,s predoslej som mal vsetky vajcia ciste,,ale neni sa cudovat,aj ked som ich zbieral este teple,,ale kohut bol asi neplodny,,aj ked spojmal ale na prazdno,ale hreben a laloky mal chudak uplne omrznute,,,teraz mam nalozene od susedy kohuta ma odomna,krizeneho oravaka,,ten hreben vobec nemal omrznuty,a druhu polovicu ani neviem co to bude asi nieco domace,od tetky,,dufam ze tam nieco uz bude,,,bo mrazy uz take neboli,a cez den vobec,,napr,dnes unas bolo na slnku,23stupnov,,a o 6vecer este bolo+17 stupnov,,tak dufam ze ta zima uz skoncila,,
Tak já zítra nakládám 46 holanďanek tak na velikonoce uvidíme.Sranda je,že jsem našla knížku od mé líhně a je ročník 1969!!!A líhnivost dobrá každý rok tak doufám,že nevyplivne.Už je to veteránka.Měla jsem moderní biosku digitál,kterou jsem pod cenou prodala,že končím.Ale zase mě to chytlo tak poslouží tahle babička.
ja som vložil do liahne 30 brojlerových a 10 lakenfeldky a 3 naše slepky nejaké krížence tak po 7 dnoch som ich presvietil a 11 brojlerových vajec som vyhodil lebo boli čisté 2 lakenfeldky a 1 od našich sliepok v včera sa mi začali liahnuť prvé kuriatka už ich mám 19 a ešte čakám kym sa mi 2 kuriatka vyliahnu čo už su nadobane a ešte dve vajička čo asi v nich kuriatka uhynuli ale na to že som liahol 1x tak som celkom spokojny
ako dlho tráv kým si kuriatka odpočinú od liahnutia pretože niektore už pobehujú jedia a pijú a druhé su len také rozvalené a stále spia dokonca mi už aj jedno zdochlo ani neviem čo mu bolo ale zničoho nič som ho našiel natiahnuté pod lampou a jedno kuriatko ma niečo s nohou jednu ma normálnu a druhú má natiahnutú doboka

dnes mam v liahni uz 8dni vajicka,,a nedalomi a som presvietil,,a konencne som bol prekvapeny z 24vajec mal som ciste dve vajicka,,a v ostatnych krvava sietovina a zivy plodik,,,tak ak sa nic nestane za dva tyzdne by som mal mat 22kuriatok ak sa vsetky vyliahnu,,dufam ze ano,,,budem rad,lebo jeto skvely pocit sledovat ako sa liahnu kuriatka,,tak napokon som mal zleho kohuta neplodneho,,,ked sami vyliahnu tak sem prihodim fotku,,

viem ze ma tu viacero ludi nema v laske,ale ja som uz taky tvrdohlavy,a neviem sa pretvarovat,a co na mysli to na jazyku,,,no a za tri dni konecne moja prva velkonocna nadielka ,,z 24 vajec ocakavam 22 kuriatok,,dve boli ciste,,tak dnes som ju dal uz z kolisky dole,zdvyhol som vlhkost na 60%,,a v utorok by sa mali liahnut,,prvy krat mi to nevyslo bo som mal vlasaka,aten chudak stratil plodnost,,tak uz kohuta len z ruzicovym hrebenom,,aj odchovnu mam znova spravenu niekomu sa to bude zdat smiesne ,ale ja nemam vyhrievanu pivnicu,,tak maju tam vyhrievanu podusku a budem to mat zase dva tyzdne v izbe,,,

fotku kuriatok dam sem,ked budu pekne vsetky vyliahnute,alebo priebezne ked sa budu liahnut,,
Zdravím, Tak já už se také nemůžu dočkat a mají se mi líhnout kuřátka Wyandotky sříbrné černě lemované a Faverolky lososové.

pekna liahen,,poprve vnej liahnete,alebo uz mate snou skusenosti,,ja moju mam,druhu sezonu,,kolko sa donej zmesti vajec lebo vidim ze mate aj po boku poukladane vajicka,,kolko vam chyba este dni do liahnutia?lebo vidim ze vlhkost mate este stale na 45%,
Jj, je fungl nová na 48 ks vajec takže má svou premiéru a já také. Foto je pár dní staré a na boku mám již jen jedno vejce. Ty tam byly dané pro případ, že se nějaká vejce vyřadí. Však to jistě znáte.
Kulihrášci se mají líhnout přesně na Velikonoce, takže to budou sváteční kuřátka.
Pro Oskara : Si piš, že se bude na co koukat se těším jak malé dítě co každý den otevírá okénko adventního kalendáře jen s tím rozdílem, že já si dělám do kalendáře křížky
michuela
napsal(a):
Můžu se zeptat jak velkou odchovnu máte? Jestli se nepletu máte tam asi 15 kuřat. Díky.
No to nevím kolik jste napočítala,ale 2 odchovny jsou 2x1m plus chladírna třetí 1x1m..Minulý týden 106 a dneska 110 příští týden housata a 200 vajec plymutek do dolíhně a další týden zase a pak zase do konce dubna...to bude víc jak 15....a to jsem myslel že budu muset z5 do školy jen já(foto z loňska)
petrovicky
napsal(a):
DORM a jeho prvorepubliková plnoautomatika líhne na počkání
To je vůůůl náhodou šlape jak hodinky a jak píše Béda,, a sype a sype" doufám že Petr Veselý promine
,ale s prvorepublikovou babičkou šlapem Brinsei na paty
Čauky Dorme ,tak včera byla vyzkoušena a musím ješte poštelovat teploto a bude premiera
dorm
napsal(a):
No to nevím kolik jste napočítala,ale 2 odchovny jsou 2x1m plus chladírna třetí 1x1m..Minulý týden 106 a dneska 110 příští týden housata a 200 vajec plymutek do dolíhně a další týden zase a pak zase do konce dubna...to bude víc jak 15....a to jsem myslel že budu muset z5 do školy jen já(foto z loňska)
Myslela jsem tenhle obrázek a bylo to odhadem. Potřebuju vědět kolik drobotiny můžu dát na začátku do odchovny 1,2 x 0,6 m mám jich 5 a nevěděla jsem jestli se mi do 2 beden vejde 45 kuřat, než půjdou do většího
dorm
napsal(a):
Ty vado Rendo hezkýýý,smekám i panty vycíděné... no to je kousek nádhera..ta se bude s líhnutím jen mazlit
Když rekonstrukce ,tak už pořádná néé
michuela
napsal(a):
Myslela jsem tenhle obrázek a bylo to odhadem. Potřebuju vědět kolik drobotiny můžu dát na začátku do odchovny 1,2 x 0,6 m mám jich 5 a nevěděla jsem jestli se mi do 2 beden vejde 45 kuřat, než půjdou do většího
na začátek určitě je můžete dát do jedné,musí ale mít místo kde se můžou ochladit nebo odsunout od zdroje tepla .Až jim tam bude těsno to zjistíte a pak je rozdělte podle uvážení a velikosti a ubírejte na teple...sem věděl,že tenhle obr. máte na mysli ,taky jsem to bral jako srandu a pan Petrovický to bere vše pořád z humorem
půl dne s ním a musíte se jít přebalit
..ani jsem nevěděl že to vše fotil

- tak jsem nakrmil BIOSKU a na jedno vajíčko jsem napsal budou se líhnout 1.4. na APRÍLA ! Což jsem dělat neměl a také se vystříhám toho na APRÍLA líhnout !!
Takže 29.března - 2 holanďanky 30.3. - 6 holanďanek + černá hedvábnička 31.3. - 1 holanďanka + hedvábnička bílá
1. dubna /APRÍLA/ - nevylíhlo nic, ale hodně se již klube / i když hedvábničky se zatím nepřetrhnou, ale nějaké
jdou také/ dnes - nemohu dospat a jedu se tam podívat - když mně z toho již neklepne, tak se ozvu ....
- / foto je z loňska, jen aby byl obrázek/!
dorm
napsal(a):
na začátek určitě je můžete dát do jedné,musí ale mít místo kde se můžou ochladit nebo odsunout od zdroje tepla .Až jim tam bude těsno to zjistíte a pak je rozdělte podle uvážení a velikosti a ubírejte na teple...sem věděl,že tenhle obr. máte na mysli ,taky jsem to bral jako srandu a pan Petrovický to bere vše pořád z humorem
půl dne s ním a musíte se jít přebalit
..ani jsem nevěděl že to vše fotil
Tak to jo, když je to sranda, poslední dobou mám pocit, že sem choděj jen lidi co si na mě a dalších nemazacích léčej komplexy, tohle beru

ahojte tak prve dve vajicka uz mam natuknute ,prve ako zelene,a druhe od oravky,,ale ostatne pocujem ako obcas tuknu,,ale oni sa asi zacnu az vecer alebo zajtra ,,ak boli starsie vajicka,,zevraj je to narmalne,ze najprv sa vyliahnu dve ,tri,a potom sa zacnu vo velkom ostatne dubat,,tak cakam,ale je to pekne pocut ako si stebotaju..
napsal(a):
ahojte tak prve dve vajicka uz mam natuknute ,prve ako zelene,a druhe od oravky,,ale ostatne pocujem ako obcas tuknu,,ale oni sa asi zacnu az vecer alebo zajtra ,,ak boli starsie vajicka,,zevraj je to narmalne,ze najprv sa vyliahnu dve ,tri,a potom sa zacnu vo velkom ostatne dubat,,tak cakam,ale je to pekne pocut ako si stebotaju..
Gratulujem pefo...
Potom pridajte fotky kuriatok...
Už sa teším , až sa začnú liahnúť aj mne...

tak uz je to tu,,zatial mam vonku 5kuriatok,,pekne vysusenych,,a 11 je uz nakluvanych a prichystanych asi vecer vyst z vajec,a 6 vajec sa zatial len hybe,,tie sa budu asi az zajtra liahnut,,

a toto sami vyliahlo zo zeleneho vajicka,,som zvedavy coto bude ked vyrastie a ake bude mat sfarbenie,,

konecne uz su vsetky vyliahnute,,tento rok mam ich o nieco viac ako minuly rok,,z 24 vajec sami vyliahlo 19kurciat,,

asi ma budete odsudzovat ze to neni cistokrvne plemeno,,ale su to krizene oravky,,bo som zistil ze su lepsie a aj krajsie nosnice,,ale dnes som nalozil kamaratovi ciste sasexky,, aj ma nahovaral na ne,inac ich ma krasne,,ale moje krizenky maju krasnu farbu skrupiny,,peknu hnedu,,a jeho sasexky maju smotanovu,,,a hnede vajicka sami viac pacia aj sliepky,,

som zvedavy na tie tvoje kuriatka, oscar ,,potom pridaj fotku,,

vyberal som tie najvacsie vajicka,,a potom aj stakeho vajicka sa vyliahne pekne velke kurca,,

ok,budem sa tesit?a ake mas ty plemeno?

podla farby vajiciek asi maransky,,to su pekne sliepky,,tak sa tesim kolko ich budes mat?ake budu

ja mam 40W ziarovku,ako vidite ze tam svieti a to im staci ,ale kde spia tak neviem aku tam maju teplotu,bo tam mam vyhrievanu perinku,,co sa davalo na krize na elelktriku,,su tam 3stupne ohrevu a ja mam date na dvojke,,a na buduci tyzden uz dam iba na 1 stupen,,aby si zvykali,,a ked ich je tak vela tak sa zohreju navzajom,,,
napsal(a):
mne sa konecne podarilo ich odfotit vsetky naraz 19,,
Fakt pefo , krásnééé kuriatka...
Ja som včera podložil liliputke 5 vajíčok a dnes som jej ešte doložil 3 takže má pod sebou 8 vajíčok liliputiek...
tak som zvedavý , že či sa z toho niečo vyliahne...
Ale tie Vaše kuriatka sú nádherné...
vkládám tedy včerejší kuřata, je jich tedy 21ks.. omluvám se za horší kvalitu,foceno tel.
mamkamaria
napsal(a):
Zdravím, som babka začiatočníčka, dnes som dala liahnuť vajíčka barneveldiek a pozerám odchovne. Koľko wat má byť žiarovka na zohrievanie?
To nejde takhle říct já mám dvě žárovky,kdyby v čase mé nepřítomnosti jedna praskla....Taď první den mám u kuřat 33C vražte tam digitální teploměr-čidlo a pak vyměňujte žárovky.Já mám 40w a 60w.Každý týden se ubírá 2C.Od včera se mi líhnou holanďanky tak pak dám fotku své odchovny pro inspiraci
Ve výšce kuřete tak u velkých asi 4-5 cm nad zemí...přikládám foto mé odchovny,vršek je odklápěcí,pod novinama je rošt,tak až mají tak 10 dní jsou na roštu kromně prostoru ležení,pod roštem je výsuvný šuplík z plechu pro snadné čištění.Každá žárovka má svuj vypínač.Je to bezva televize....
To světlo je odlesk blesku,žárovky jsou v tom plechovém krytu.

oskar222 tie tvoje maransky su tiez krasne,,,,aj tie holandanky su zlatucke,,,moje su uz ciperne ,az moc,,a zeru ako dive uz im dvakrat za den davam pupavu nakrajanu nadrobno,,a zachvylu je prec,,aj stolicu maju uz v poriadku,,a ani jedno nema zalepeny zadocek,,,ako jedna pani pisala ze jej kuriatka maju riedky trus,ale to maju kazde jednodnove,,az potom sa im napravi,ked zacnu prijimat inu stravu,,,ale ak maju stale riedky trus aj ked maju uz 7dni tak to je zle,,ale mne sa to este ani raz nestalo,,,

,,ja som tiez spokojny s mojou liahnou,,konecne mam dobru liahen,,
Tady přidávám kuřátka vlašek koroptvých celkem je jich 18 ale na fotce nejsou všechny.DNeska už jsou dvákrát takové a jsou skoro o tři týdny starší.Zítra vložím fotku.Taky líhnu v r-com king suro 20 už mám dokoce 2 je to totiž spolehlivá a jednoduše ovladatelná líheň která jse mi osvědčila momántálně v ní mám nasazené husy pomořanské
Spozdravem Tomáš
A zrejme prvé na SLovensku a široko ďaleko sú kuriatka modrých Laflešiek, čomi prišli vajíčka poštou z Nemecka. Z 20 zaslaných vajec mám 20 kuriatok!!!
Tiež sa mi zadarilo aj pri liahnutí kuriatok Pavlovských kúr tak, že môžem z nich ponúknuť aj niečo na predaj.
Skúsil som tie malé cemanky aj odfotiť, ale sú také čierne, že sú to len čierne fľaky, na ktorých len ťažko rozoznáte oči a krídla. Vyzerajú ako komando od kukláčov-celé čierne
Mechelenské kukučky je problém teraz rozoznať od veľkých kočiniek čiernych a pásikavých.
Veľké kočinky sa bežne nedajú u nás zohnať, ale podarilo sa za hranicami. Takže je to zmes farieb: čierne, jarabičie, pásikavé (krahujcové), a modré
Araucany modré a čierne sú už u nás bežné, ale pásikavých zatiaľ niet. Takže už mám pásikavé čierne a aj modré, hoci tak ešte zdaleka nevyzerajú

taky se teda pochlubíme letošními úspěchy. Tohle jsou třídenní sasexky bílé světle kolumbijské a jedna várka čtyřdenních kachen pekingských.
tak jsem se dal do toho taky .chtěl jsem se zeptat chovatelů kteří líhnou v líhni rcom king suro 20 jakou vlhkost mají při líhnutí kuřat v návodu je 45-50 ale chci se zeptat zkušených. děkuji a přeji ať se vám to všem vydaří je to krásná práce.
s pozdravem Fojtík David
peter z bratislavy
napsal(a):
Mechelenské kukučky je problém teraz rozoznať od veľkých kočiniek čiernych a pásikavých.
Pan Peter teraz je to na tych fotografiach pekne vidiet,mechelenky maju papercek na krajnom prste a kocinky aj na prostrednom prste ,to iste mam teraz doma aj ja ,liahnu sa mi maransky modre a braghamky modre,zajtra dam foto.
Tu sú pôvodní nemeckí "dorastenci" z ktorých mi ostal len kohút, ktorý teraz plodí potomstvo s modryými, čiernymi a bielymi Araucanami.

d.fojtik214
napsal(a):
tak jsem se dal do toho taky .chtěl jsem se zeptat chovatelů kteří líhnou v líhni rcom king suro 20 jakou vlhkost mají při líhnutí kuřat v návodu je 45-50 ale chci se zeptat zkušených. děkuji a přeji ať se vám to všem vydaří je to krásná práce.
s pozdravem Fojtík David
ahoj, ja davam vlhkost ako je v navode 45% a 3dni pred liahnutim zvysim na 65% ale pre sliepky,,,

tak dnes maju moje uz tyzden,, drzia sa dobre,,az na jedno co sami vyliahlo zo zeleneho vajicka to krasne kurca,,muselo sa obrazit,,lebo mu nic nebolo,a zrazu malo jednu stranu mokru a nadruhy den aj druhu,,lebo ak pocuju nezvycajny zvuk tak spanikaria,,a asi pritom sa muselo obrazit,,,tak som ho radsej utratil ako sa divat,ako umiera,,,a tak som sa tesil ze budem mat bud kohutka alebo druhu sliepocku na zelene vajicka,,ale co uz,tak uz ich mam len 18,,,

Dobry deň, vcera moja miflerka zniesla 5 vajicko...mam jej ich normalne odoberat, alebo ich nechavat v hniezde..? je mozne ze zacne sediet ? kvokavost sa u liliputiek prejavuje rovnako ako u velkych sliepok ?? Dakujem

a aky ste chceli vlozit obrazok?

tak uz som ich dal do kurina do vokajsej odchovne,,ale aj tak ich na noc zatvaram do kosika zo senom,a prikrijem starou hrubou koselou,,neviem ako vase kurcata ale moje maju strasne radi nakrajanu,pupavu,,

sam neviem co to bude zac,ale viem istotne ze maju vsebe krv oraviek,,bo aj suseda ma kohuta oravku odomna,z minuleho roka,aj teta,,a od nich som mal vajicka ale iba dve kurence maju ruzicovy hreben,,,no na jesen si budem musiet zohnat cisteho kohuta oravky hnedej,,kamarat comu teraz liahnem sasexky tak mi nukal kohuta sasexky,ale ja to nechcem skrizit so sasexkou,,radsej s oravkou,aby sa ta krv mozno obnovila,a potomkovia by zase vypadali ako oravky,,,a tato zima mi to dokazala ze vie byt unas poriadna tvrda bolo az -28 stupnov a potom -25,, a sliepky co som mal po cistom kohutovi oravky tak tym zima vobec nevadila a niesli stale,,a vlasak ten bol uplne zniceny, hreben cely cierny,aj laloky aj ked som mu to stale osetroval,,ale nedalo sa snim nic robit ,,musel som ho zarezat,,
Špatná fotka, ale zlobí foťák - Wyandotky stříbrné černě lemované - velké
Můžete mi někdo poradit. kuřátka mají týden a mají světlé, mazlavé lepence na zadečkách. Již mi dvě kuřátka uhynula. Máte někdo radu ? Krmím K1 s 1 / 3 přimíchaného kukuř. šrotu a Nutrimix ( prý to pomáhá ). Do pití Karnivit a slabý černý čaj.
Nevím co dělám špatně. Nikdy jsem problémy s ochovy neměla jen někdy se objevil špuntík, ale spíč tvrdý a ten se dal lehce sloupnout. Toto je mazlavé a mají zalepený celý prdík
Byla to první zkouška stroje a je toho 12 z 12ti oplodněných, tak že spokojenost
Díky za radu
Karnivit je hlavně pro kuřátka, ale i pro dospělé. Vždy jsem odchovům dávala do napáječky. Jinak Acidomid jsem nahradila přípravkem Forticoat.
Odchovny uklízím 2 x denně. Měla jsem nás. vejce od dvou chovatelů a objevilo se to pouze u jednoho kmenu ( zatím ). Stále si při manipulaci s kuřátky umývám ruce, abych případně nechtěně nezanesla nějakou nákazu i k těm druhým. Dvě kuřátka, která mají problém jsem dala do karantény a snažím se jim lepence odstraňovat. Bohužel to mechanicky nelze a tak omývám teplou vodou. Nemám na to, abych je utratila i když vím, že to asi není dobře
rybka
napsal(a):
Dnes další kuřátko mrtvé a další dva ulepené zadečky ach jo
A čím je krmíte? Já měl tento problém minulý rok u kuřátek a bylo to špatným krmením, další odchovy i letošní byly pak už v pořádku, dávám jim směs K1, těm prvním sem dal vejce se strouhankou a mrkví a posrali se z toho, ne všichni, ale z dvaceti jich šest nepřežilo, od té doby jedině suché buď šrot nebo směs a dostatek vody
Letos mi zatím zdechlo jen jedno necelý týden po vylíhnutí, nevím proč, nechtělo žrát pořád ospalé - apatické, viditelně menší než ostatní, jinak žádné viditelné příznaky nebyly, jako podestýlku mám noviny, krmím směsí K1, voda s acidomidem, ostatní jsou v pořádku, s normální chutí do života i dobrým apetitem

ahoj,vsetkym,,este 9dni a mam tu nove liahnutie ale uz sasexiek,,aj ked nie su moje ale kamaratove ,ale aj tak bude mat dobry vysledok,ak sa nic zle nestane ako vravievam,,,z 24nalozenych vajec- 4 ciste a v 22vajicok su kuriatka a zive pekne sa pohybuju,,ale uz presvedcovat nebudem aby som nieco nepokazil,,uz potom iba zdvyhnem vlhkost vypnem otacanie,a budem cakat,,moje sa liahli tri dni,,a to preto bo tam som mal aj novsie vajcia aj starsie vajicka,,a tu to bude asi rovnako,,,ale teraz su znich krasne ciperne kurcata,,,skoda ze som zrusil 10kuriatok cistych oraviek hnedych,co som mal obiednanych v ziline,,a to len preto ze by som toho mal vela,,,,ale ja sa ku cistym oravkam,,vratim,,,lebo som zistil ze to su sliepky pre mna,,,a velmi sami pacia,,maju taky bojovny drsny pohlad,,,a dobru uzitkovost,,,biele sami tak nepacia,,,ako zlatohnede,,,
lubik666
napsal(a):
A čím je krmíte? Já měl tento problém minulý rok u kuřátek a bylo to špatným krmením, další odchovy i letošní byly pak už v pořádku, dávám jim směs K1, těm prvním sem dal vejce se strouhankou a mrkví a posrali se z toho, ne všichni, ale z dvaceti jich šest nepřežilo, od té doby jedině suché buď šrot nebo směs a dostatek vody
Letos mi zatím zdechlo jen jedno necelý týden po vylíhnutí, nevím proč, nechtělo žrát pořád ospalé - apatické, viditelně menší než ostatní, jinak žádné viditelné příznaky nebyly, jako podestýlku mám noviny, krmím směsí K1, voda s acidomidem, ostatní jsou v pořádku, s normální chutí do života i dobrým apetitem
Krmím zrovna tak jako vy, ale přidávám díl kukuř. šrotu, prý potom ty lepence nemají. Dávala jsem ze začátku trochu slabého černého čaje, teď Forticoat a těm se zalepenými zadečky jsem nasadila Sufacox. Nic jiného doma nemám a možnost něco jiného opatřit také ne.
Zvláštní, že jsem měla nás. vejce od dvou chovatelů, obojí bylo líhnuto zvlášť v jiné líhni a má to jenom jeden kmen ( každý je v jiné odchovně ). Čím se mohly nakazit, neumíte mi někdo povědět ? Ty nemocné se líhly v nové laut. líhni a ty ( zatím ) zdravé ve staré biosce.

krasne husiatka

no este 7dni a by sami mali liahnut tie sasexky,, ale moje uz maju dvatyzdne a tri dni,,su pekne zafarbene,,som zvedavy co mi to za sliepky vyrastie ale podla noh budu silne,,som rad ze mi oco dovolil presunut latrinu,,a mozem staviat novy vybeh spolu skurinom,,uz konencne na vlastnom pozemku,,,sice ma to asi bude stat dost,ale nevadi,ked ide o sliepky dam cokolvek ,a potom na buduci rok si obiednam cistokrvne oravky,,,aby ludia si nemysleli ze taram len do vetra,,,

napsal(a):
sam neviem co to bude zac,ale viem istotne ze maju vsebe krv oraviek,,bo aj suseda ma kohuta oravku odomna,z minuleho roka,aj teta,,a od nich som mal vajicka ale iba dve kurence maju ruzicovy hreben,,,no na jesen si budem musiet zohnat cisteho kohuta oravky hnedej,,kamarat comu teraz liahnem sasexky tak mi nukal kohuta sasexky,ale ja to nechcem skrizit so sasexkou,,radsej s oravkou,aby sa ta krv mozno obnovila,a potomkovia by zase vypadali ako oravky,,,a tato zima mi to dokazala ze vie byt unas poriadna tvrda bolo az -28 stupnov a potom -25,, a sliepky co som mal po cistom kohutovi oravky tak tym zima vobec nevadila a niesli stale,,a vlasak ten bol uplne zniceny, hreben cely cierny,aj laloky aj ked som mu to stale osetroval,,ale nedalo sa snim nic robit ,,musel som ho zarezat,,
Mohla bych se zeptat mimo téma diskuze, jak jste spokojený s používanými krmítky pro kuřata? Případně by mě zajímal i názor ostatních, která krmítka se jim osobně zdají lepší a v čem vidí výhody? Děkuji za odpovědi
PS: všechna kuřátka jsou moc krásná, tiše závidím
napsal(a):
no este 7dni a by sami mali liahnut tie sasexky,, ale moje uz maju dvatyzdne a tri dni,,su pekne zafarbene,,som zvedavy co mi to za sliepky vyrastie ale podla noh budu silne,,som rad ze mi oco dovolil presunut latrinu,,a mozem staviat novy vybeh spolu skurinom,,uz konencne na vlastnom pozemku,,,sice ma to asi bude stat dost,ale nevadi,ked ide o sliepky dam cokolvek ,a potom na buduci rok si obiednam cistokrvne oravky,,,aby ludia si nemysleli ze taram len do vetra,,,
Kuriatka Krásné , čím krmíte , že Vám tak rýchlo rastú ??
Mne by sa mali liahnuť leghornky x vlašák , Plymutky biele veľké , zdr. velsumky hrdzavojarabičie , hybridky a liliputky a možno aj jedna hodvábnička :D
Takže mix
Ale to len tak na začiatok , lebo som potreboval vyskúšať moju prvú liaheň

luxdkas
napsal(a):
Kuriatka Krásné , čím krmíte , že Vám tak rýchlo rastú ??
Mne by sa mali liahnuť leghornky x vlašák , Plymutky biele veľké , zdr. velsumky hrdzavojarabičie , hybridky a liliputky a možno aj jedna hodvábnička :D
Takže mix
Ale to len tak na začiatok , lebo som potreboval vyskúšať moju prvú liaheň
ahoj,,od prveho dna zmeskou pre kuriatka,,a aj nakrajanou pupavou,,kedisika som daval kuriatkam nakrajane natvrdo vajicko a zistil som ze sa im lepili zadocky,tak som stym prestal,a ked su vacsie tak zmesku pre kurcata az do dospelosti,tu zeru ako dive za den zozeru 3litovy kyblik nakrajanej pupavy,,a ked mam zvysi tak uvarene rezance alebo zemiaky,,a este aj piesok,im davam,,a skrmitkami je to dobre ze kazde sa dostane ku zradlu aj ked mam tam aj hrniec do ktoreho im davam tiez zrat,,a napajacka je tiez dobra vec je litrova a vydrzi mi tam voda tri dni,,,a nezaspinia ju tak ako keby som im dal vodu do misky kedze hrabu,,

a este sa chcem spytat,aku mas liahen?
Ahoj , tak liaheň mám tú s ktorou sa Vám nedarilo , našiel som ju takú najlacnejšiu a chcel som vyskúšať , že ako sa s ňou bude dariť mne
Tak , už je vajíčok naďobaných 8 a bude ich ešte viac pretože na skúšku som dal 41 vajec z ktorých bolo jedno čisté hneď po týždni a ešte asi 2 sú čisté , ináč sú vo všetkých vajíčkach kuriatka , len je otázka , či sa aj všetky vyliahnu , ale ja dúfam , že áno.

aj moj kamarat ju ma ale novsi typ asi,a liahne vnej vyborne,,ja som mal tu lacnu,a asi bola pokazena,,lebo ja som nic vnej nevyliahol,to som uz vyliahol v uplne prvej,covattuto12 na ziarovku,,a tam sami aspon vyliahli 4 morky,,ale iba tie co boli pod ziarovky 4vajicka,,a potom ta druha zase sklamanie,,a potom som stale rozmyslal,,nad tou co mam,a este brinseou,,,ale som sa rozhodol na Rcom suro20 a som spravil dobre a som spokojny,,sice v cechach stoji okolo 5400kc,,ale ja som za dobierku a za nu z ciech ked vlastne prisla zaplatil 232 eura-7000korun,,,sice dost ale ja som spokojny,,a konence dobra liahen,,
Tak už se mi taky vylíhla Akorát jedno jsem musel utratit pro deformaci běháků
A s jedním mám problém, že se nepostaví, ale běháky má v pořádku, jen je drží před sebe
Dá se s tím něco dělat???
list
napsal(a):
A s jedním mám problém, že se nepostaví, ale běháky má v pořádku, jen je drží před sebe
Koukněte se na problémy spojené s chybami líhnutí. Na pár dní, než se kuřátka rozchodí, dávám na podlahu raději hadr. Kuřátkům to tak neklouže a lépe se staví.

mamkamaria
napsal(a):
Zdravím, ja som nadšený divák, mohla by som poprostiť, aby ste vytvorili nové vlákno, trebárs II. časť, toto je už dosť dlhé, musím dlho krútiť, kaaždý den sledujem Vašu drobotinu
spravim druhu cast,, liahnutie 2012 .II, ale az ked sami zacnu liahnut za 4dni sasexky tak to forum spravim,som rad ze je tu tolko vela novych prispevkov,, pefo,,
Zdravím, chcem sa aj ja "pochválit" toto su moje nové dnesné prírastky
z 55 vajec 43 kuriatok

luxdkas
napsal(a):
Ahoj všetkým , tak už mám vyliahnuté kuriatka , dokopy aj so spolužiakovými , ktoré si už vzal ich je 32 zo 41 vajec , čiže podľa mňa je to celkom slušné číslo .
Ako sa ináč majú kuriatka ?
ahoj,mna sa pytas? ak ano tak velmi dobre ,,kazdy vecer su take najedene ze im tie hrvole idu prasknut aj dnes dostali rezance s tvarohom,, a od utorka zacinam staviat novy kurnik,,tak mam na jesen u susedy odlozeny parik kaciek pizmovych modrobielych,,,bo tam sami mozu cely den past na travniku,,,aj ked by som chcel cele modre ale tie chova iba Pan Stefan Henzel,, a to je moc daleko,,
Přídávám se také, ale dávám odkaz je tam více fotek http://drubeze.rajce.idnes.cz/Kuratka/ nebo
http://drubeze.rajce.idnes.cz/
list
napsal(a):
Dobrý den, k vašemu dotazu - zkuste projít tohle vlákno https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/37659/re-re-zachrana-kuriatok-s-rozcapenymi-n-zkami my jsme tímhle způsobem "zachránily" asi 10 kuřátek a po týdnu ani nepoznáte, které mělo nožky svázané a které bylo v pořádku