Nazdar.Mam odvlani 3rocny par,prekupil som za 60eur.Som zaciatocnik a tak som dokupil liahen lebo vravia ze hus nesadne.Dnes xniesla 2vajce inak ma 300g je to mega vajce len ako vravim pojdu do liahne pretoze ta potvora si urobila hniezdo von a nikde necgce niest len tam.Takze to su moje prve poznatky.
dobry vecer,moje sa zatial paria iba,ja som zas kupil 6rocny par dal som za ne takmer 200e ale zas kvalitne kusi.Par krat do mesiaca sa ich snazim pustat aj do potoka,ze vraj lepsie sa paria ,ale aj na suchu im to ide dost v pohode.chovam ich este aj s labutimi a landenskymi husami,.ja asi najskor ich dam pod pizmovku vyliahnut tie vajicka,mam aj liahen ale je domaca vyroba tak na to treba cas na obracanie a pod,a ja som doma max 2x do mesiaca.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je máte oddělené od ostatních plemen a najdou si ten svůj správný protějšek, svoje plemeno? Chci si je pořídit k landéskam a nechci je křížit a asi by museli být n astejné ubytovně . Vím, že tvoří páry, ale houseři se nijak neupejpají
, když každá husa nemá toho svého.
michuela
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je máte oddělené od ostatních plemen a najdou si ten svůj správný protějšek, svoje plemeno? Chci si je pořídit k landéskam a nechci je křížit a asi by museli být n astejné ubytovně . Vím, že tvoří páry, ale houseři se nijak neupejpají
, když každá husa nemá toho svého.
dobry vecer prajem,ja ich mam poparovane akurat jednu hus labutiu mam bez paru.Chodia poparovane aspon u mna sa nekrizia kazdy gunar si paruje vlastnu hus,maju aj spolocny chliev takze spia dokopy.zatial som nevidel ze by sa krizili,a aj ten gunar tuluzsky si chrani svoju hus pred ostatnymi.Moj znami takto mal tiez a bolo to v pohode on choval 4 druhy dokopy tiez poparovane.a za 7 rokov nemal ani jedneho krizenca,potom uz to cele predal.
No doufám, že to tak půjde, landésky bych chtěla 1,2 nebo 1,3 pochybuju, že bych někde poblíž sehnala nepříbuzná housata tulúzsek, ale kdyby jo, tak bych je nemohla asi dát extra. Ten můj už by mě zabil , kdyby měl stavět další domeček
Budem stavět zateplený kurník, 3 na odchov drůbeže z líhně jen na sezonu nezateplené, už jsme mu řekla, že bue potřeba malá salaška a chlívek na čuníka.
michuela
napsal(a):
No doufám, že to tak půjde, landésky bych chtěla 1,2 nebo 1,3 pochybuju, že bych někde poblíž sehnala nepříbuzná housata tulúzsek, ale kdyby jo, tak bych je nemohla asi dát extra. Ten můj už by mě zabil , kdyby měl stavět další domeček
Budem stavět zateplený kurník, 3 na odchov drůbeže z líhně jen na sezonu nezateplené, už jsme mu řekla, že bue potřeba malá salaška a chlívek na čuníka.
haaha nov to ano treba nieco postavit,ja ich mam v chlieve kde predtym boli ovecky,teraz som urobil novu podlahu takze maju luxus..ja zas mam 1.1 tuluzske 1.1 landenske a 1.2 labutie ale tie labutie chcem uz zlikvidovat lebo strasne skriekaju a uz ich chovam dlhsie tak by som aj rad zmenil chov za napr suchovske.Da sa najst aj nepribuzne ale to najskor az ked v jeseni,teraz si to kazdy nechava na chov.ja si tiez planujem este dokuput jeden par tuluzskych no ale uvidim ake kusi zozeniem ci budu vhodne do chovu,lebo u nas to je hruza.
michuela
napsal(a):
No já když jsem přemýšlela co pořídit, tak jsem nejdřív chtěla cholmogory, ale když jsem zjistila, že je to utopická myšlenka, tak jsem radši přehodnotila co je sehnatelnější a doufám, že ty tulúzsky seženu.
hmmmm tie cholmogory to by som chcel aj ja ,a ako pisete nepredstavitelne asi zohnat.ale aj tuluzske su v pohode
marcell
napsal(a):
ahojte tiež by som si chcel zaobstarať nejaké tuluzsky ale nedarí sa mi zohnať. vedel by mi niekto poradiť? ešte som ich nikdy nechoval a chcel by som sa opýtať či majú nejaké špeciálne nároky.
dobry vecer,jasne daju sa zohnat ale nie v tomto rovnom obdobi,skuste skor na jesen vtedy predavaju mlade.
michuela
napsal(a):
No to je mi jasné, že budou asi až na podzim, ale já bych je chtěla od housat a trochu si je ochočila-vychovala, aby nebyly pobrkaný. Mám malé děti a ty se chtějí se vším muchlovat tak, aby na sebe byli zvyklí.
skuste dat inzerat, ze kupite mozno sa stastie usmeje a sa niekto ozve.ja som tiez ked som zhanal dal inzerat a tak som aj kupil,moje tuluzske husi strasne kludne su akurat trocha maju konflikty so psami.Inak ani nekusu daju sa pohladkat
tulhusi
napsal(a):
skuste dat inzerat, ze kupite mozno sa stastie usmeje a sa niekto ozve.ja som tiez ked som zhanal dal inzerat a tak som aj kupil,moje tuluzske husi strasne kludne su akurat trocha maju konflikty so psami.Inak ani nekusu daju sa pohladkat
Jj už jsem ho dala na drůbež, tak budu doufat
lachtan
napsal(a):
Uvidim ako sa podari liahnutie.Podla toho bude isto nieco na predaj(nie na pekac)Ak mate zaujem a pojde vsetko ako ma urcite nieco predam.Dajte sem kontakt ja sa ozvem ked to bude aktualne
Dobrý večer, pokud by jste měl nějaká housátka cholmogorek na prodej měla bych zájem. Mám přátele co bydlí v Nové Dubnici u Trenčína, tak pokud by jste byl někde poblíž, tak by mi je přivezli ana místě zaplatili. A nebojte na pekáč by taková vzácnost určitě nešla.