Zdravím, v budoucnu bych se chtěl dát na chov bílých plymut(nechci vystavovat) a chci se zeptat: dají se vůbec sehnat kuřice plymutek(všude jen kohouti - takže o toho je postaráno) ? Jsem zvyklý dokupovat kuřice z drůbežárny a ne vychovávat kuřata, taky by těch plymut mělo být deset až dvanáct - takže kupovat na výstavách kde jsou dva-tři chovné kmeny po by bylo na nic.A když je jedna nosnice na tři roky tak by mě to nebavilo pořád dokola shánět.Díky za odpovědi
Máte pravdu na výstavy nikdo netáhne celý svůj chov,ale je tam určitě katalog s kontakty chovatelů,kteří určitě Vám pomohou nebo doporučí přítele chovatele!Docela jste se trefil i do plemena kde v jeho klubu toto funguje na jedničku
www.plymutky.cz
po domluvě Vám určitě někdo odchová kmen v počtu jaký chcete
Nekvokají,teda vyjímečně!Přemýšlím,když už máš tak pěkně udělané stránky a jsi mladý fanda do drůbeže,proč nezačít od kuřat,je to velká zkušenost vidět je od mala a o každém jedinci vědět maximum.Také cena kuřete bude pro tebe výhodnější než kupovat kuřice před snáškou...Taky jsi ve velké výhodě,klub plymutek sídlí ve Stanovicích u Dvora Králové kde bydlíš,tak nevidím ani důvod proč by jsi nemohl být členem a vystavovat.Mladý chovatel je dnes nedostatkové zboží a klub plymutek se o ně stará bezvadně....proboha když to teď po sobě čtu tak jsem jak pojišťovák co nahání klienty......po domluvě jestli budeš mít zájem je možnost nalíhnout bílé,žluté,nebo zdr.žlutou kolumbii,nebo je tu i novošlechtění zdr.černě lemovaných
..je to jen na tobě jak se k tomu postavíš
...já jsem dal přednost kráse před užitkovostí
No, tak se k nim dám Ale záleží teď na tom aby sousedovy pošel osmiletý kohout a já mu mohl předat svého(kříženec vlašky) a možná by si vzal i ty poslední čtyři loňské slepice
Ty plymuty bych opravdu radši bílé - žluté,černé,kropenaté apod. se mi už nelíbý, a hlavně velké - zdrobnělé se mi taky nelíbý
.Myslím že ty velký bílý jsou skvělá kombinace krásy a užitkovosti
Ale nevím jestli má cenu do toho klubu vstupovat když nechci vystavovat - nebo myslíš že by jim nevadilo že nebudu vystavovat ? Nemám potřebu to šlechtit do standardu,vyhrávat poháry a objíždět výstavy - navíc mi příde že zvířata na výstavě trpý a jsou ve stresu(no na nějaké malé výstavě v parku to nemusí být tak špatné, ale výstavy v halách po stovkách zvířat jsou už něco jiného)...
Tak se přihlaste do místní organzace svazu chovatelů. Díky tomu poznáte spousty lidí ,přátel a otevřou se Vám další možnosti. Někteří chovatelé vám ukážou směr, čeho se vyvarovat a na výstavě pokud budete vystavovat dostanete ohodnocení jak na jedince tak na celý vystavovaný kmen. To Vás zas posune o kus dál a je to takové vysvědčení vaší práce a dospívajících jedinců. At´už se rozhodnete jakoliv tak přeji mnoho ůspěchů při pořizování kuřat tak i při dalších aktivitách.
lk
napsal(a):
Tak se přihlaste do místní organzace svazu chovatelů. Díky tomu poznáte spousty lidí ,přátel a otevřou se Vám další možnosti. Někteří chovatelé vám ukážou směr, čeho se vyvarovat a na výstavě pokud budete vystavovat dostanete ohodnocení jak na jedince tak na celý vystavovaný kmen. To Vás zas posune o kus dál a je to takové vysvědčení vaší práce a dospívajících jedinců. At´už se rozhodnete jakoliv tak přeji mnoho ůspěchů při pořizování kuřat tak i při dalších aktivitách.
Díky, jen pořád nevím s tím vystavováním - já bych klidně bral i průměrné plymuty, chci je na snůšku a pro pěkný vzhled a mohutnost kohouta.A taky pro to abych měl konečně něco čistokrevného ale vzhedově normálního(ty přešlechtěné okrásné fak nemusím).Tak koupím kuřata těch plymut - snad to zvládnu vychovat, a snad budou sexovaná nebo starší to už záleží na té domluvě s chovatelem
- dám si rovnou inzerát na ty plymutky.cz nebo sem.Moc děkuju za odpovědi
dorm
napsal(a):
zásada číslo jedna.. být v klubu a u chovatelů není nutné a povinné vystavovat!!!! Zásada číslo dvě: svůj názor na ostatní drůbež ať je jaká chce si nechávám pro sebe a neprezentuji ho na veřejnosti
Pardón, už budu držet zobák Ale promiň mou dálší otázku - co jinýho něž vystavování se tam dělá ? Víš že jsem začátečník a moc toho o svazu chovatelů,klubech apod. nevím
Třeba se ti např.dobře povede v chovu a budeš mít dobrou základnu v kroužkovaném(kroužky od klubu) chovném materiálu a bude o tvoje slípky zájem pro změnu krve u chovatelů,nebo opačně.(budeš veden jako chovatel Tvých bílích pllymutek a nemusí nikdo pracně hledat)..Nemusíš kroužky pracně schánět,klub nebo svaz ti je po objednání dodá(musíš je zaplatit) atd.Je to dobrovolná organizace, nikdo tě nenutí tam vstupovat ani vystavovat,to bude záležet jak se rozhodneš sám!!Snad sem ještě někdo napíše proč to má své výhody a nevýhody..nebo napiš na svaz nebo klub do kterého chceš vstoupit a zeptat se na podmínky...je to stejné jako u včelařů,zahrádkářů,sportovních klubů a dalších..když tak mě někdo opravte
dorm
napsal(a):
Třeba se ti např.dobře povede v chovu a budeš mít dobrou základnu v kroužkovaném(kroužky od klubu) chovném materiálu a bude o tvoje slípky zájem pro změnu krve u chovatelů,nebo opačně.(budeš veden jako chovatel Tvých bílích pllymutek a nemusí nikdo pracně hledat)..Nemusíš kroužky pracně schánět,klub nebo svaz ti je po objednání dodá(musíš je zaplatit) atd.Je to dobrovolná organizace, nikdo tě nenutí tam vstupovat ani vystavovat,to bude záležet jak se rozhodneš sám!!Snad sem ještě někdo napíše proč to má své výhody a nevýhody..nebo napiš na svaz nebo klub do kterého chceš vstoupit a zeptat se na podmínky...je to stejné jako u včelařů,zahrádkářů,sportovních klubů a dalších..když tak mě někdo opravte
Já tam psal ale ještě neodepsali... Dneska mi říkal školník který byl zamlada ve svazu v Žirči a říkal že se to nevyplatí: že musím kupovat kroužku,očkovat kvůli všemu možnému,odevzdávat vejce do líhně,psát evidenci a jezdit na schůze.Jen ještě říkal že slepice musej být na výstavy zvyklý a já ani nevím jak je to mám naučit a o výstavy nemám fakt zájem, FAKT NEVÍM JESTLI TAM MÁM JÍT NEBO NE - jediný co se mi vyplatí je očkování...
lukas333666
napsal(a):
Já tam psal ale ještě neodepsali... Dneska mi říkal školník který byl zamlada ve svazu v Žirči a říkal že se to nevyplatí: že musím kupovat kroužku,očkovat kvůli všemu možnému,odevzdávat vejce do líhně,psát evidenci a jezdit na schůze.Jen ještě říkal že slepice musej být na výstavy zvyklý a já ani nevím jak je to mám naučit a o výstavy nemám fakt zájem, FAKT NEVÍM JESTLI TAM MÁM JÍT NEBO NE - jediný co se mi vyplatí je očkování...
Proč zrovna do spec. klubu. Zkraje postačí základní organizace. Pokud budete chtít můžete vystavovat na místní výstavě a nemusíte se zvířaty objíždět ostatní. V zák. organizaci je vždy dobrá parta lidí různého věku. Kde budete mít možnost dostat Vámi požadovaný počet kroužků.
lk
napsal(a):
Proč zrovna do spec. klubu. Zkraje postačí základní organizace. Pokud budete chtít můžete vystavovat na místní výstavě a nemusíte se zvířaty objíždět ostatní. V zák. organizaci je vždy dobrá parta lidí různého věku. Kde budete mít možnost dostat Vámi požadovaný počet kroužků.
Už začínám shánět přihlášku ke svazu v Žirči