objednal som si násadové vajcia 30 brojlerových a 10 lakenfeldky pár ich bolo porozbíjaných ale ide o to že firma ich poslala kuriérom UPS a ked prišiel tak nikto nebol doma tak znova prišiel na druhý deň ale vajcia boli celú noc vonku v dodávke teplota bola v ten večer okolo -1°C a na druhý ceň ked mi prišli a vybalil som ich tak boli dosť ľadové už su v liahni druhý deň na 5 deň ich idem presvietiť ale chcem sa opýtať či mohol chlad zabiť zárodky vajcia boli dobre zabalené v krabici obalene hrbšou vrstvou bublienkovej folie a + nejake penove vankušiky
Ptáte se nás tady na věci, které jsou obrazně mezi nebem a zemí. Dejte vejce do líhně a po 5 dnech dostanete odpověď. Nikdo vám s určitostí neřekne, co se mohlo stát. Stejně jinou možnost nemáte. Buď to vyjde nebo ne. Já osobně jsem sbírala vejce za těch 20stupňových mrazů, někdy tam byla i okolo 5 hodin, nesla jsem je celá ledová a oplozenost ze 28 vajec zdrobnělých vyandotek 26 oplozených. Dana
dnes som presvecoval vajcia ale nič som nevidel pretože škrupina je hnedá vo vajciach bolo iba vidno že do polovice je tmavé ale žiadne žilky ani nič iné nebolo vidno iba v dvoch vajciach ktoré mali bielu škrupinu bolo vidno žily aj malý zárodok a neviem či sú tie vajcia oplodnené alebo nie
použil som výkonnejšiu lampu a je vidno v dosť veľa vajciach pavúčika ibaže ked som sa pozeral na internete ako to ma vyzerať tak tam su obrázky kde na 5 deň je hustá sieť žíl ale u mna na 5 deň je to ako len na 3 je ma pavúčika o veľkosti 1cm a pritom by na piaty deň mala byť už po celom vajcia ta krvná sieť. čím to môže byť tepltu mam na 37,5°C a otáčanie mam tak že vajcia su špičkou dole a iba zvonku ich naklápam zo strany na stranu
Jak jste mohl zjistit z příspěvku embryonální vývoj, který jste sem vložil, Vaše teplota je nízká. Navíc neuvádíte nic o typu líhně, tak Vám ani nemůžeme poradit na kolik máte zvýšit. Určitě nejméně na 37,8-38. 5. den zase tak hustá síť žilek ve vejci vidět. Zárodek je 1cm a viditelné žilky cca2-2,5 cm od zárodku. Mám teď pětidenní vejce v líhni. Dana
dynodusik
napsal(a):
zdravim. mohli by ste mi napisat odkial ste objednavali vajicka do liahne?
z gyronu www.gyron.sk
AKO VYBRAŤ NÁSADOVÉ VAJCIA
https://www.liahneme.sk/blog/ako-vybrat-nasadove-vajcia-pre-liahnutie-kurciat-ci-inej-hydiny/
Kefalo

XXX.XXX.234.228
Zdravim kde objednavate nasadove vajcia.napisete mi stranku dik
Peter1234

XXX.XXX.102.179
Kde sa dajú kúpiť nasadove vajíčka Ross 308