Jak zkrmovat suché pečivo a chleba?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2012 17:57
janazlesa

XXX.XXX.15.148

Možná hloupá otázka :-|. Sama staré pečivo před sušením krájím na malé kostičky, s tím nemám problém. Dostávám ale od známých usušené pečivo vcelku (celé rohlíky, krajíce chleba atd.) Dříve jsem ho nechala úplně rozmočit a v této podobě přimíchávala do krmení. Veterinář mi ale řekl, že rozmočené slepicím ve voleti rychle zkvasí a že ho mám jen navlhčit chvilku před krmením. Ale krájení suchého pečiva na malé kostičky je úmorná práce smajlík. Můžete mi, prosím, poradit jak to řešíte vy ? Díky Jana

25.3.2012 18:44
dorm

XXX.XXX.64.242

máme na to šrotovník s otočným nožem v bubnu a tam vše nandáme co do směsi potřebujem a za pár vteřin je připraveno..Vy namáčejte dál ale před krmením vymačkat(jak placku do jitrnic) a dávejte se šrotem aby to utvořilo nazvlhčenou směs(ne mokrou)...S tím kvašením bych to viděl jen na samotný chleba a možná ještě větší riziko namáčet těsně před krmením..tam se vet asi přeřekl!! Logicky když ho namočíte a půjdete krmit,tak reakce kvašení začne právě až ve voleti.Kdežto namočený dlouhodobě je už reakce pryč..Babča ho snad namáčela slípkám celý život vždy večer na ranní krmení ! No nevím,snad někdo dá ještě jiný návrh a zkušenost.....nebo máme jiný chleba ???smajlíksmajlík

25.3.2012 19:24
spev

XXX.XXX.45.190

Já pečivo normálně večer namočím a druhý den zkrmuji. Zatím jsem nepozoroval nějaké problémy. Složení pečiva je různé. Mají tam většinou rohlíky a housky,koblihy a různé jiné sladké i slané pečivo. Chleba většinou moc ne, ten nechávám králíkům.
Pavel

25.3.2012 19:51
lovisa

XXX.XXX.89.121

My to děláme také tak. Večer namočím a ráno zkrmím. Jakékoliv pečivo i chleba. Asi tři roky, co jsme měli zdroj, tuto stravu dostávaly denně (napůl se zrním) a byly spokojené, krásně nesly, nemám pocit, že by jim něco kvasilo, případně jim to nijak nevadilo.

25.3.2012 21:18
xxxicht

XXX.XXX.48.26

lovisa napsal(a):
My to děláme také tak. Večer namočím a ráno zkrmím. Jakékoliv pečivo i chleba. Asi tři roky, co jsme měli zdroj, tuto stravu dostávaly denně (napůl se zrním) a byly spokojené, krásně nesly, nemám pocit, že by jim něco kvasilo, případně jim to nijak nevadilo.

Jsme na tom stejně.Krmíme to tak léta a žádný problém.Nebo hodíme do lavoru s vodou bochník chleba,postupně se rozmačuje a slepice odklovávají.:-)

25.3.2012 21:24
lydie

XXX.XXX.70.117

Našrotovaný chleba, nutrimix, kukuřičný šrot, namočit syrovátkou a máme rok čím přilepšovat:-).

25.3.2012 22:43
janazlesa

XXX.XXX.15.148

Díky všem za rady a zkušenosti, budu zase máčet večer smajlík. Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík