Wyandotky zlaté modře lemované

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2012 20:02
irokez

XXX.XXX.35.203

Dobrý den,

barevné rázy zlaté modře, bíle a černě lemované wyandotky jsou nějak geneticky provázané, nebo přesněji např.při odchovu po modře lemovaných rodičích se vyštěpí i jiné barvy?
Děkuji všem za vysvětlení, jsem začátečník;-)

28.3.2012 20:06
joginger

XXX.XXX.127.37

Z vlastní zkušenosti se z modrozlatých rodičů vyklubali bílozlaté, černozlaté a modrozlaté.:-)

28.3.2012 21:41
blackmoor

XXX.XXX.194.241

Keď už je reč o tých farbách. Neviem sa rozhodnúť, medzi farebnými rázmi, páčia sa mi všetky. Bohužiaľ nemám možnosť rozdeľovať hejno. Premýšlala som, že keby som mala povedme 2-3 sliepočky z rôznych farieb a len jedného kohútika, čo by bolo z ich potomkov? Boli by to také čudné mixované sliepočky neštandardných farieb alebo by boli skôr po jednom z rodičov? Genetike farieb u sliepok vôbec nerozumiem, keby to bol pes, tak viem na čom som, ale toto je pre mňa španielska dedina.

29.3.2012 14:39
joginger

XXX.XXX.127.37

Mě i přes snahu si něco nastudovat taky uniká, ale pokud se z modrozlaté vyklube modrozlata, černozlatá a bílozlatá tak tyhle bych se pohromadě chovat nebála. Ale třeba mě někdo opraví.smajlík

8.4.2012 13:57
irokez

XXX.XXX.143.90

A bíle lemované štěpí taky? Když budu mít po modře lemovaných bíle lemované, co se z nich vylíhne?

8.4.2012 15:39
marysh

XXX.XXX.151.98

Tak asi tak : modrá barva v lémech u tohoto plemena je založená heterozygotně.To znamená,že tato modrá je vlastně černá rozředěná bílou na modrou. Proto štěpení zpatky na bílou,černou.:-)

8.4.2012 16:57
irokez

XXX.XXX.143.90

díky moc, už vím co čekat:-). naštěstí znám neslušná:-|slova jako homozygot, heterozygot, recesivní, dominantní atd

8.4.2012 18:38
peter z bratislavy

XXX.XXX.188.74

Bol som pre 3 týždňami u p. Juríka na farme v Gyrone. Videl som aj jeho chovné hejna veľkých strieborných a taktiež aj veľkých zlatych,bielozlatých a modrozlatých wyandotiek. Kúpil som 25 násadových vajec (zlaté, bielozlaté a modrozlaté), keďže sa to geneticky štepí. Evidentne boli medzi vajciami primiešané aj nejaké iné, keďže sa mi vyliahli aj čisto biele wyandotky a zmes farieb ich farieb je pestrá.

8.4.2012 18:54
irokez

XXX.XXX.143.90

toto by měly naše být w.zlaté bíle lemované a mezi nimi snad nějaké modře lemované, ale vůbec netuším jestli je to pravdasmajlík

8.4.2012 19:33
peter z bratislavy

XXX.XXX.188.74

Dáša,

zdá sa, že tie tmavo hnedé asi budú zlaté a ostatné boh vie. To máš veľké, či zdrobnelé?

8.4.2012 19:59
irokez

XXX.XXX.143.90

zdrobnělé - snadsmajlík

30.7.2015 13:15
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.213.237

Dobrý den, moc prosím o radu vás zkušených.
Koupila jsem si zdrobnělé wyandotky od chovatele, který jejich rodiče koupil na výstavě a toto jsou jejich potomci. V inzerátu stálo wyandotka stříbrná černě lemovaná, ale když jsem k chovateli přijela viděla jsem jiný barevný ráz. Asi wyandotka zdrobnělá stříbrně koroptví vlnitá nebo se mýlím?
No a jak to tak bývá slepičky jsem si stejně odvezla, protože jsou všechny krásně ať jsou bílé nebo jinak barevné. smajlík
A teď nastává problém jakého zbarvení k nim musím koupit kohoutka?
Je možné k nim přidat kohoutka např. stříbrně černě lemovaného nebo bílého?
Hledala jsem stránky o barevném křížení, ale nic se mi najít nepodařilo.
Děkuji všem, kteří mi poradí

30.7.2015 14:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pokud chcete chovat barevně čistý ráz plemene, musíte koupit kohoutka stejné barvy - tedy ráz koroptví stříbrný vlnitý. Pokud chcete barevná křížence, je jedno jakou barvu koupíte. Ale barevnost bude potom všelijaká kombinovaná, strakatá apod. Dana.

30.7.2015 15:14
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.213.237

ovecka napsal(a):
Pokud chcete chovat barevně čistý ráz plemene, musíte koupit kohoutka stejné barvy - tedy ráz koroptví stříbrný vlnitý. Pokud chcete barevná křížence, je jedno jakou barvu koupíte. Ale barevnost bude potom všelijaká kombinovaná, strakatá apod. Dana.

Danuš děkuji za vaší odpověď. Je to tedy ráz koroptví stříbrný vlnitý? Trefila jsem se?
Jsou to moje první wyandotky a rozhodně z čistokrevných nechci dělat křížence.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2015 17:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

ovecka napsal(a):

Jak je to u bílozlatých, modrozlatých a černozlatých?Stačí k nim jedem kohout např.modrozlatý, aby byl chov čistokrevný?Děkuji za odpověď.

31.7.2015 14:11
ovecka

XXX.XXX.203.146

Wyandotka zdrobnělá napsal(a):
Danuš děkuji za vaší odpověď. Je to tedy ráz koroptví stříbrný vlnitý? Trefila jsem se?
Jsou to moje první wyandotky a rozhodně z čistokrevných nechci dělat křížence.

Nejsem zase až takový odborník na barevné rázy. Vaše slepičky jsou ve fázi přepeřování do dospělého peří a je brzo na závěry, zda je zbarvení standardní nebo ne.

Peří s vlnitou kresbou má základní barvu světlejší a je zdobeno dvěma až čtyřmi tmavšími vlnitými proužky, probíhajícími v ploše pera přibližně souběžně s okrajem praporu pera, který je vždy v základní barvě. Tato kresba na žlutohnědém základě je nazývána koroptví vlnitá a nejdokonalejší je u slepic vyandotek, kočinek a plymutek. Pokud je na modrošedém základě, nazýváme ji tmavě vlnitou a ta je nejdokonalejší u brahmánek a vyandotek. Velmi podobnou, ale méně výraznou kresbu mají i slepice zlatě kropenatých a stříbrně kropenatých českých slepic.

Více zde: http://www.csch-trutnov.cz/news/zbarveni-peri-drubeze/

https://www.google.cz/search?q=vyandotka+koroptv%C3%AD+st%C5%99%C3%ADbrn%C3%A9+vlnit%C3%A9&espv=2&biw=1455&bih=705&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCcQsARqFQoTCOW6vfWqhccCFWJ8cgoddKECgQ

Na 2.,3. a 4. obrázku mi vyskakuje slepička tohoto zbarvení. Na 1. je kohoutek.
Porovnat s vašimi musíte sama, ale vypadá, že to budou ony. Dana.

9.8.2015 11:55
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.213.237

Danuško pročetla jsem vaše odkazy a ještě hodně dalších k tomu jsem prohlédla nespočet fotografií, stále jsem neměla jistotu v barevném rázu. Včera jsem vyrazila na výstavu do Libochovic utvrdit se, co jsem koupila a je to tak jak jste psala je to wyandotka zdrobnělá stříbrná koroptví vlnitá. Chtěla jsem na prodejní výstavě koupit kohoutka, ale nikdo neprodával. Stejně bych asi nekoupila, protože vystavované wyandotky měly šedomodrozelené pařátky. Celkově i tvarem, žádné načechrané kouličky. Takže kohoutka sháním dál.
Děkuji vám za cenné rady do začátků chovu wyandotek

9.8.2015 12:31
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Dobrý den mám letošní ted přepeřují kroužkované dva kusy až budou oceněni měla byste zájem.

9.8.2015 13:53
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.213.237

Dobrý den, určitě mám zájem. Jste moc hodná určitě mám zájem
Mohu vám napsat e-meil, že bychom se dohodly co, kdy, kam a jak?

9.8.2015 15:54
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Ano napitě malydvur11@centrum.cz.

10.8.2015 08:42
Wyandotka zdrobnělá

XXX.XXX.213.237

rumbaba napsal(a):
Ano napitě malydvur11@centrum.cz.

Mail odeslán, děkuji za odpověď.

7.3.2017 23:06
torro

XXX.XXX.112.176

Lemovane wyandotky farby zlata, modro zlata bielozlata zlata ciernolemovana sa mozu krizit nudete mat s kazdej farby a nebudete mat ziaden mix farieb

Přidejte reakci

Přidat smajlík