Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2012 15:17
ivankadk

XXX.XXX.227.36

Dobry den
Chcem sa len opytat . mam rocne sliepky , hybridky. Mam pri nich 2 kohutov je niekaka prevdepodobnost , ze by mi mohli zasadnut rocne nosnice. A vobec su hybridky dobre kvocky ? Tiez ma zaujima , je mozne ze ked kohuti na ne stale skacu su vsetky vajcia oplodnene.
Dufam , ze tu nebudem za ...........ale nemam sa koho opytatsmajlíksmajlíksmajlík

30.3.2012 21:41
peter z bratislavy

XXX.XXX.188.74

ivankadk napsal(a):
Dobry den
Chcem sa len opytat . mam rocne sliepky , hybridky. Mam pri nich 2 kohutov je niekaka prevdepodobnost , ze by mi mohli zasadnut rocne nosnice. A vobec su hybridky dobre kvocky ? Tiez ma zaujima , je mozne ze ked kohuti na ne stale skacu su vsetky vajcia oplodnene.
Dufam , ze tu nebudem za ...........ale nemam sa koho opytatsmajlíksmajlíksmajlík

Hybridky sú celé generácie šľachtené ako nekvokajúce nosivé sliepky, keďže každé kvokanie je čistá strata na znáške. Ale nedá sa vylúčiť, že niektoré zakvokajú, ale je otázka, či aj vydržia sedieť 21 dní a vyvedú mladé.
Aj ke´d kohúty na ne stále skáču, ešte neznamená, že vajcia budú oplodnené. Nie je dobré mať 2 kohútov pri jednom hejne, lebo sa zvyknú zhadzovať zo sliepok a potom je efekt oplodnenosti skôr opačný.
Ono hodne závisí ale od veľkosti pozemku an ktorom sú rozptýlené.

A načo chcete liahnuť krížencov hybridov, o vlastnostiach ktorých, nikto ani len nedokáže predpovedať, aké budú mať užitkové vlastnosti?

1.4.2012 13:22
ivankadk

XXX.XXX.227.55

Dobry den.
Velmi pekne dakujem za odpoved. Znamena to , ze sa asi teda podujmem niekoho popytat kto mi jedneho kohuta zabije.
Nemam vobec v umysle rozmnozovat moje hybridy, len som bola zvedava ci je to mozne. Inak co sa tyka toho skakania kohutov na sliepky mate pravdu , zda sa mi ze sa zhadzuju.
Ked jedneho zabijem budem mat teda pomer sliepok 1: 16 Co sa tyka vybehu maju , taku zahradu ze nevidim na jej koniec a preto ako kosacku vyuzivame baranov.:-)):-)).

Prajem pekny den

1.4.2012 15:21
songster

XXX.XXX.127.74

ivankadk napsal(a):
Dobry den.
Velmi pekne dakujem za odpoved. Znamena to , ze sa asi teda podujmem niekoho popytat kto mi jedneho kohuta zabije.
Nemam vobec v umysle rozmnozovat moje hybridy, len som bola zvedava ci je to mozne. Inak co sa tyka toho skakania kohutov na sliepky mate pravdu , zda sa mi ze sa zhadzuju.
Ked jedneho zabijem budem mat teda pomer sliepok 1: 16 Co sa tyka vybehu maju , taku zahradu ze nevidim na jej koniec a preto ako kosacku vyuzivame baranov.:-)):-)).

Prajem pekny den

zdravím pokud chcete od svých slepiček kuřátka a budou jen pro vlastní potřebu tak proč ne v tom nevidím problém stačí si pořídit do hejna alespoň 2 slepičky plemen které zaručeně kvokají neboť mjaí pud kvokavosti zachovaný nejlepší kvočny jsou hedvábníčky a kočinky pak jen stačí vejce od vašich slepic jim podložit a těšit se na kuřátka hedvábničky alespoň u mě kvokají 2-3krát do roka a poctivě sedí a vyvádějí kuřátka jsou to dobré kvočny a mámy:-)

1.4.2012 18:46
pajda1

XXX.XXX.35.141

ivankadk napsal(a):
Dobry den.

Prajem pekny den

Mě hybridka seděla po dva roky, je pravda, že byla lekavá, ale měla jsme od ní krásná kuřátka, takže vysedět určitě ano. Vždycky tak v půlce sezení jsem ji přestěhovala do králíkárny, kde měla mnohem větší klid...pak ji odnesla liška.

1.4.2012 19:14
ivankadk

XXX.XXX.227.56

Este raz dakujem za odpovede:-)

No nebudem nic silit ani nic nutit:-)) necham to na prirodu a keby nieco dm vediet:-)):-)):-)).

PS: ak kupim este jednu sliepku tak ma asi manzel vystahuje do kurina:-)):-)):-)):-)):-)):-))

1.4.2012 19:26
songster

XXX.XXX.127.74

myslím že o jednu slípku víc nebo míň na tom už tak nesejde a navíc uričtě to vynahradí radost na kvočnu která pěkně vodí vaše vlastní kuřátka po dvoře:D být vámi seženu si jednu slepičku hedvábničky:D a jeto:-))

2.4.2012 10:58
ivankadk

XXX.XXX.227.33

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA tak dobre budem pytat od suseda ten ich ma dostsmajlík, len kde je teda ta zaruka ze z toho aj nieco bude:-))

2.4.2012 12:22
songster

XXX.XXX.127.74

hedvábničky sedí stoprocentně nanesou zhruba 15 vajec a pak hned zasednou jen je třeba jim vžd y v hnízdě nějaká vajíčka jim nechat a né všechny odebírat přeju hodně štěstí a ať odchováte samá krásná kuřátka:D:-))

2.4.2012 12:48
ivankadk

XXX.XXX.227.33

Este raz velmi pekne dakujem za odpovedesmajlíksmajlík. Som rada ze sa najdu dobri ludia ochotny poradit nam zaciatocnikom. :-)smajlík
Zelam vsetko dobre aj ja Vam:-):-)

11.7.2012 13:15
janazlesa

XXX.XXX.20.86

ivankadk napsal(a):
Dobry den

Měla jsem taky dotaz na kvočnu hybridku. Výsledek - Hybridka Dominant seděla týden na podkladcích, potom vyseděla 14 kuřat z 15 vajec a stále se oně - bude jim 6 týdnů - perfektně stará smajlík. Ale zaručit to u nich opravdu nejde. Koukněte na "Vydrží tak dlouho sedět?" Jana

11.7.2012 15:24
venziva

XXX.XXX.32.1

ivankadk napsal(a):
Dobry den.

Prajem pekny den

1 kohout na 16 slepic je málo, nemusela by být oplodněna všechna vejce. Udává se 10 slepic na 1 kohouta. Mám to tak a oplodněnost je 100%. Hybridky mi nekvokají, ale když dám pod nějakou kvočnu jejich vajíčka, tak z vylíhlých kuřat se už za rok vždy nějaká kvočna najde. Já si odchovávám svoje hybridky-kříženky a jsem spokojená. Udává se, že nesou méně, ale já od svých 10 slepic vejce i prodávám, protože je všechna nespotřebuji. Slepice mám vždy 2 roky, pak na podzim dvouleté, když přestávají snášet, postupně zabíjím a v únoru už nesou mladé slepičky. Obnovuji tak svůj chov každý rok o pár slepiček. Ještě se mi líbí, že jsou všelijak barevné, podle toho, jak se skříží. Chovatelé čistokrevných slepic to možná odsoudí, ale já je mám jen pro sebe, dál je neprodávám a jsem s tím tak spokojená. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík