ako maju vyzerať kuriatka lakenfeldiek pretože som si z gyronu objednal 10 kusov vajec a ked som pozeral na internete tak by mali byť sive zo žltou hlavou ale také mam iba 2 jedno je cele čierne a rastu mu hnede pierka dve mám čisto žlte ale rastu im čiernobiele pierka môžu byť aj take alebo ma klamali
hudos00781
napsal(a):
ako maju vyzerať kuriatka lakenfeldiek pretože som si z gyronu objednal 10 kusov vajec a ked som pozeral na internete tak by mali byť sive zo žltou hlavou ale také mam iba 2 jedno je cele čierne a rastu mu hnede pierka dve mám čisto žlte ale rastu im čiernobiele pierka môžu byť aj take alebo ma klamali
Ptáte se na plemeno " lakenfeldka " nebo na hybridy z Gyronu,které "zlatokopi" pojmenovali po tomto plemeni ???
presne tak isto mám sfarbene kuriatka aj ja ibaže ja mam jedno čierne kuriatko a rastu mu hnedo čierne pierka keby tie vajička boli lacne tak by mi to nevadilo ale jedno vajce stálo 0,90 € to je skoro 30 korun za jedno vajce s tým že som si objednal 10 vajec 2 boli rozbite a jedno ma taku ako keby vyklbenu nohu vôbec nanu an inestupi + mma jedno hnedočierne tak dokopy mam 6 kuriatok a ešte jedno je take nejaké slabe mál žerie a ani velmi nepije neviem čo mu je kuriatka maju 2 týždne
A tady jsem našla foto odrostlejších kuřat z netu, protože své nemám, ale jak byly v tomhlevěku, vypadaly už také tak i když jako kuřátka byla různě zbarvená Myslím, že u lakenfelderek je to typycké.
mam jedno kuriatko ktore normálne jedlo pilo ale bolo trochu menšie ako ostatné a dnes som prišiel a už ibá stojí na jednom mieste má zatvorené oči a hlavu položenu na zemi ani neje ani nepije čo sa mu stalo zobral som ho do ruky a namočil som mu zobak do vody aby sa napilo kuriatka už maju 5 týždnou čiže nie su to už celkmom male kuriatka a nechcem aby uhynulo čo sa mu stalo
no tak ostali mi iba 5 kuriatka ostatne to neprežili ale s tych 5 kuriatok su 2 sliepky a 3 kohuty ale ako bonus je jedna sliepka iné pemeno je to rovanko veľké ako lakenfeldka ale ma namiesto bielych hnede pierka takže mi ostal iba jeden kohut a jedna sliepka na buduci rok si ich rozmnožím a uvidime či budem úspešnejší. ale ešte mam jeden taký problem že mám dvoch záujemcov ktory chcu kuriatka ale kedže mam jednu lakenfeldku a jednu tu hnedu sliepku a obidve nesu rovanko biele vajcia tak ako to mam vyriešiť aby som nedal do liahne vajcia tej hnedej aby nevznikli nejake krížence mám zatvoriť kohuta a sliepku do klietky alebo len tu jednu hnedu sliepku na ten čas kym mi lakenfeldka nanesie vajcia
hudos00781
napsal(a):
no tak ostali mi iba 5 kuriatka ostatne to neprežili ale s tych 5 kuriatok su 2 sliepky a 3 kohuty ale ako bonus je jedna sliepka iné pemeno je to rovanko veľké ako lakenfeldka ale ma namiesto bielych hnede pierka takže mi ostal iba jeden kohut a jedna sliepka na buduci rok si ich rozmnožím a uvidime či budem úspešnejší. ale ešte mam jeden taký problem že mám dvoch záujemcov ktory chcu kuriatka ale kedže mam jednu lakenfeldku a jednu tu hnedu sliepku a obidve nesu rovanko biele vajcia tak ako to mam vyriešiť aby som nedal do liahne vajcia tej hnedej aby nevznikli nejake krížence mám zatvoriť kohuta a sliepku do klietky alebo len tu jednu hnedu sliepku na ten čas kym mi lakenfeldka nanesie vajcia
Tak jsem si říkal,že tady už nebudu psát,protože je to marné......nevydržel jsem.
Slepičky,které máte z Gyronu nejsou lakenfeldky,ale nějaké jejich kříženky (lakfer) ,které se jim dost podobají.Pokud je budete dále rozmnožovat,tak si uvědomte,že nemáte čistokrevné zviřata a k tomu ještě sourozence (inces).Ta žlutá slepička je forverx - gyronovský kříženec forverky.Fotografie,kterou jste použill z Třinecké výstavy,představuje opravdové forverky.Asi marně doufám,že to nebudete křížit a že začnete přemýšlet a zbírat informace o těchto plemenech a všeobecně o chovatelství čistych plemen.
marysh
napsal(a):
Tak jsem si říkal,že tady už nebudu psát,protože je to marné......nevydržel jsem.
Slepičky,které máte z Gyronu nejsou lakenfeldky,ale nějaké jejich kříženky (lakfer) ,které se jim dost podobají.Pokud je budete dále rozmnožovat,tak si uvědomte,že nemáte čistokrevné zviřata a k tomu ještě sourozence (inces).Ta žlutá slepička je forverx - gyronovský kříženec forverky.Fotografie,kterou jste použill z Třinecké výstavy,představuje opravdové forverky.Asi marně doufám,že to nebudete křížit a že začnete přemýšlet a zbírat informace o těchto plemenech a všeobecně o chovatelství čistych plemen.
no takže mne neide o to aby som mal vystavne kusy mam ich iba na vajcia a podla toho čo mi napisali tak su to lakenfeldky len oni si ich označili lakfer
Uživatel s deaktivovaným účtem

hudos00781
napsal(a):
ja ich nerozpoznam až taky chovatel niesom
A o to právě šlo, že je nepoznáte, ale tvrdíte, že Vám v gyronu 100% prodali čistokrevné lakenfeldky, jenom si je jinak pojmenovali....proč by to asi dělali? Přeci nebudete prodávat auto Škoda Octavia a nepojmenujete si ho Škodička Oktávije....
hudos00781
napsal(a):
oni ich nazvali lakfer ale sfarbením su uplne rovnake
Víte on u každého plemene existuje genotyp, ten udává CO to je zač, a fenotyp, to je to co vidíme a to vůbec genotypu nemusí odpovídat. Takže tzv. lakferky sice mohou vypadat jako lakenfedky ovšem je to vlastně plagiát. Pokud to máte pouze na snášku, tak je to jedno, ale vydávat je za uznané plemeno je tak trochu podvod. Proto je nazvaly pouze podobně.
m.l.
napsal(a):
Víte on u každého plemene existuje genotyp, ten udává CO to je zač, a fenotyp, to je to co vidíme a to vůbec genotypu nemusí odpovídat. Takže tzv. lakferky sice mohou vypadat jako lakenfedky ovšem je to vlastně plagiát. Pokud to máte pouze na snášku, tak je to jedno, ale vydávat je za uznané plemeno je tak trochu podvod. Proto je nazvaly pouze podobně.
ďakujem za vysvetlenie. a pre tych čo tu stale podripuju je mi to uplne jedno kupil som si ich preto že sa mi páči ich sfarbenie nechcem ich nosiť na burzy ani nič podobne a rozmnožiť si ich chcem preto lebo mam iba jednu sliepku a jedneho kohuta a z jedného vajca na deň sa nenajem
Uživatel s deaktivovaným účtem