Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2012 09:31
megy

XXX.XXX.177.163

Dobrý deň,kupila som novú liaheň cleo žltú prosím vie mi niekto povedať koľko vody mam do nej dať, v navode som to nenašla.Ďakujem

13.4.2012 10:15
mamčis

XXX.XXX.245.37

Taky jsem letos dostala tuhle líheň, je tam uvedené vlhkost 70-65% (s vodou v jednom kanálku) a 65-85%(s vodou ve dvou kanálcích). Vylíhla jsem v ní zatím kuřátka, pár husiček a teď mám nasazené opět husy, kačeny a krůťata. Přeju úspěšné líhnutí.smajlík

13.4.2012 13:02
megy

XXX.XXX.177.163

Som rada že ste mi odpísali,prosím Vás teplomer mi ukazuje 38,5 teplotu a žlté svetlo stale bliká je to spravne?Ďakujem

13.4.2012 13:34
mamčis

XXX.XXX.245.37

Taky to mám tak nastavené a žluté světýlko taky bliká, tak asi je to tak správně.:-)

16.4.2012 19:51
sona1

XXX.XXX.217.204

Dobrý den,
prosím vás, když jste líhla ty husy jakou teplotu jste v této líhni měla? Dá se ta teplota nějak ručně nastavit? Moc podrobný návod ní není... Dala jsem do ní husí vajíčka a ustálila se taplota 39, 0 - 39, 2 C Není to moc? Dá se nějak nastavit? Moc děkuji.

16.4.2012 20:50
mamčis

XXX.XXX.245.37

Mě teplota kolísá od 38,4-38,8. První várku jsem měla na zkoušku jen 6 husích vajíček. 2 byly čisté a ty 4 se samy krásně vylíhly. Teď mám líheň plnou husích a kačeních vajec, tak doufám, že budu zase úspěšná. Teplotu nastavujeme malým šroubováčkem z boku na víčku líhně.

17.4.2012 06:38
sona1

XXX.XXX.1.101

Moc děkuji za tu radu s nastavením teploty, to by mě nenapadlo tam něco šroubovat..... Přes noc se teplota ustálila také na 38, 6- 39 C, tak snad to bude v pořádku...

17.4.2012 09:05
mamčis

XXX.XXX.245.37

Dejte potom vědět, jak jste dopadla, já jsem včera vytáhla z líhně pár kuřátek, které jsem měla na doplnění líhně s husími vajíčky. Píše se tady, že se tyto dva druhy nemají líhnout dohromady, ale když nemám stoprocentně zaplněnou kapacitu líhně, vždy doplním slepičími vejci a líhnu ůspěšně i více druhů najednou.smajlík

17.4.2012 11:05
sona1

XXX.XXX.1.101

I já vím, že se to nemá míchat, ale také jsem pro doplnění místa a hlavně proto, že se kuřátka budou líhnout dřív a dřív se dočkám prvního výsledku, doplnila půlku slepičími vajíčky :-) Snad se podaří... Dám vědět :-)

17.4.2012 17:58
dorm

XXX.XXX.64.242

mamčis napsal(a):
Dejte potom vědět, jak jste dopadla, já jsem včera vytáhla z líhně pár kuřátek, které jsem měla na doplnění líhně s husími vajíčky. Píše se tady, že se tyto dva druhy nemají líhnout dohromady, ale když nemám stoprocentně zaplněnou kapacitu líhně, vždy doplním slepičími vejci a líhnu ůspěšně i více druhů najednou.smajlík

a co onemocnění salmoneou od vodní drůbeže?Raději bych poloprázdnou líheň

25.4.2012 13:52
mamčis

XXX.XXX.245.37

Tak dnes jsem vytáhla poslední housátko z líhně. Z 19 vajec mám 16 housat, jedno už bylo těsně před vyvalením z vajíčka, ale uhynulo - nevím proč. Jedno uhynulo někdy během vývinu a jedno je pořád ve vejci, je živé, ale neťuká. Myslím, že je to celkem úspěch. Zítra budu dávat druhou várku housat.

25.4.2012 22:23
megy

XXX.XXX.177.163

Gratulujem k uspechu ,nech sa darí aj ďalej.

26.4.2012 06:26
sona1

XXX.XXX.1.101

Já jsem vajíčka už dvakrát prosvěcovala- ze 17 husích byly jen 2 neoplozené a ze 14 slepičích také 2 čistá. Všechna ostatní mají živý vyvíjející se zárodek smajlík Tak poctivě otáčím, rosím a chladím a těším se na housátka a kuřátka :-) Pak dám vědět výsledek.

27.4.2012 18:25
pitrska

XXX.XXX.102.129

mamčis napsal(a):
Mě teplota kolísá od 38,4-38,8. První várku jsem měla na zkoušku jen 6 husích vajíček. 2 byly čisté a ty 4 se samy krásně vylíhly. Teď mám líheň plnou husích a kačeních vajec, tak doufám, že budu zase úspěšná. Teplotu nastavujeme malým šroubováčkem z boku na víčku líhně.

Dobrý den,
pořídili jsme si též tuto líheň,ale nejsem si jista zda je teplota pro slepičí vejce správně nastavena.Kolísá mezi 37,8-38,1 a bliká červené světýlko.Myslíte,že je to v pořádku? Děkuji za případnou radu

27.4.2012 21:58
mamčis

XXX.XXX.245.37

Teplotu máme o něco vyšší, ale s tím světýlkem nevím, nám bliká zelené (nebo žluté nejsem si jistá jaká je to barva), ale červené světýlko tam snad asi ani nemáme. Možná máte jiný typ líhně.smajlík

30.4.2012 09:16
hankak

XXX.XXX.5.253

Teplotu mám mezi 37,5 až 38,2 a to červené světýlko mám taky. Problikává pořád. Zrovna dnes se mi to začíná líhnout. 2 jsou venku a naďoblých 27. Některá jsou ještě potichu a v některých to pípá. Dnes je to 21. den, tak uvidím, jak to dopadne.

7.5.2012 08:52
sona1

XXX.XXX.217.204

sona1 napsal(a):
Já jsem vajíčka už dvakrát prosvěcovala- ze 17 husích byly jen 2 neoplozené a ze 14 slepičích také 2 čistá. Všechna ostatní mají živý vyvíjející se zárodek smajlík Tak poctivě otáčím, rosím a chladím a těším se na housátka a kuřátka :-) Pak dám vědět výsledek.

Tak hlásím první výsledek- ze 12 ti oplozených vajíček se včera vylíhlo 12 krásných, silných kuřátek, vše bez jediného problému. Za týden dám vědět, jak dopadly husy. V líhni mám ještě 14 oplozených vajíček husy labutí, ve kterých je vidět živý zárodek.
Asi ta líheň není až tak špatná... :-)

7.5.2012 11:56
mamčis

XXX.XXX.245.37

Tak to mě těší a doufám, že stejně dobře dopadnou i husí vejce. Já jsem dala na zkoušku do líhně i 4 krůtí vejce, jestli jsou vůbec oplodněné a včera jsem vytáhla 4 krásná krůťata. Zbytek vajíček má pod sebou krůta, uvidím jestli bude stejně ůspěšná jako líheň.

7.5.2012 12:58
zula

XXX.XXX.32.190

Pls, jaký typ té Cleo líhně máte? S digit. teploměrem nebo bez? A máte k ní i ten plastový rošt s otáčením? Vzhledem k ceně mě tato líhen celkem zaujala a ohlasy jsou pozitivní.

9.5.2012 06:22
sona1

XXX.XXX.1.101

zula napsal(a):
Pls, jaký typ té Cleo líhně máte? S digit. teploměrem nebo bez? A máte k ní i ten plastový rošt s otáčením? Vzhledem k ceně mě tato líhen celkem zaujala a ohlasy jsou pozitivní.

Já mám tu s digitálním teploměrem a vlhkoměrem a mám i ten rošt na otáčení vajíček. Ten jsem ale zatím nepoužila, protože husí vejce se do něj nevejdou, tak otáčím ručně.

9.5.2012 10:53
hankak

XXX.XXX.172.251

zula napsal(a):

Taky mám líheň Cleo s digi termostatem, vlhkoměrem a plastovým roštem na otáčení vajec. Líhla jsem kuřata a co bylo oplozeno, to se vylíhlo bez problémů. Teď tam mám husy a krůty. Budou se kubat příští týden, pak dám vědět. Husí a krůtí vejce mám bez otáčecího roštu. Okýnka na vajíčka jsou dělaná na velikost slepičích vajec, tak otáčím ručně.

9.5.2012 12:02
zula

XXX.XXX.88.1

Děkuji za info. Jsem rozhodnutá tuto líheň objednat. myslím, že pro moje hobby účely bude plně postačovat:) Mimo slepičích vajec chci líhnout jen křepelky.

17.5.2012 10:58
sona1

XXX.XXX.1.101

sona1 napsal(a):
Tak hlásím první výsledek- ze 12 ti oplozených vajíček se včera vylíhlo 12 krásných, silných kuřátek, vše bez jediného problému. Za týden dám vědět, jak dopadly husy. V líhni mám ještě 14 oplozených vajíček husy labutí, ve kterých je vidět živý zárodek.
Asi ta líheň není až tak špatná... :-)

Tak se mi ze 14-ti oplozených vajíček vylíhlo 12 housat. Ty dvě se bohužel nedokázaly vyklubat. Naložilo jsem znovu plnou líheň husích a uvidíme, jak dopadne druhé kolo. Ještě se zeptám vás, co jste v této líhni líhla také husy, jak se Vám daří udržovat vyšší vlhkost pro vodní drůbež? Já mám vodu nalitou přes celý spodek, až po dírky, ale stejně to nestoupne nikdy na požadovaných 60% a ke konci 70-80% docílím jedině hodně častým rosením.... Teplotu jste prosím Vás na líhnutí hus nastavila na kolik stupňů? Já jsem ji teď na druhé líhnutí snížila na 37,5- 37,8, měla jsem dojem, že jsou housátka trochu přehřátá. Ale teď zas mám obavu, aby to nebylo málo, když je čidlo nad vajíčky asi 8 cm a líheň má větrák....

17.5.2012 11:05
hankak

XXX.XXX.14.5

sona1 napsal(a):
Tak se mi ze 14-ti oplozených vajíček vylíhlo 12 housat. Ty dvě se bohužel nedokázaly vyklubat. Naložilo jsem znovu plnou líheň husích a uvidíme, jak dopadne druhé kolo. Ještě se zeptám vás, co jste v této líhni líhla také husy, jak se Vám daří udržovat vyšší vlhkost pro vodní drůbež? Já mám vodu nalitou přes celý spodek, až po dírky, ale stejně to nestoupne nikdy na požadovaných 60% a ke konci 70-80% docílím jedině hodně častým rosením.... Teplotu jste prosím Vás na líhnutí hus nastavila na kolik stupňů? Já jsem ji teď na druhé líhnutí snížila na 37,5- 37,8, měla jsem dojem, že jsou housátka trochu přehřátá. Ale teď zas mám obavu, aby to nebylo málo, když je čidlo nad vajíčky asi 8 cm a líheň má větrák....

S udržením vlhkosti nemám problém. Pokud chci těch 75 - 80% vlhkosti, nalévám tam tolik vody, až to tím otvůrkem ve žlutém dílu začne vytékat ven. Je to taková malá dírka zboku. 60% mi to ukazuje, když naplním oba žlábky. Teda pokud vlhkoměr ukazuje dobře. Poradil mi to pan Hubinák, když mi dovezl líheň.

17.5.2012 11:12
sona1

XXX.XXX.1.101

hankak napsal(a):
S udržením vlhkosti nemám problém. Pokud chci těch 75 - 80% vlhkosti, nalévám tam tolik vody, až to tím otvůrkem ve žlutém dílu začne vytékat ven. Je to taková malá dírka zboku. 60% mi to ukazuje, když naplním oba žlábky. Teda pokud vlhkoměr ukazuje dobře. Poradil mi to pan Hubinák, když mi dovezl líheň.

To je divné, já mám nalito také až po ty otvůrky, kterými to potom při přelití vytéká ven a mám jen kolem 50 % :-( Že by byl špatný vlhkoměr?

17.5.2012 17:39
megy

XXX.XXX.177.163

Slúbila som že sa ozvem,na skúšku som dala do liahne 9 vajíčok,ktoré podotýkam boli vonku v hniezde keď bolo -3 stupňou.Vodu som nalievala do jedného kanalika (musímm priznať že od oka nakoľko som tam ani dobre nevidela koľko tam je).Po 30 dňoch som rosila vajíčka 2x denne a čakala či vôbec s toho niečo bude nakoľko som nemala žiadne skúsenosti.A dnes keď som prišla s práce čakalo ma prekvapenie prvé káčatko je na svete a ďalšie sa pomali pýtajú.Vlhkosť som nemerala nakolko nemám vlhkomer a teplota bola celý čas 38,3 až 38,5 stupňov.

17.5.2012 19:03
hankak

XXX.XXX.148.20

sona1 napsal(a):
To je divné, já mám nalito také až po ty otvůrky, kterými to potom při přelití vytéká ven a mám jen kolem 50 % :-( Že by byl špatný vlhkoměr?

Možné je všechno. Teď jsem se šla mrknout, na líhni s husími vejci mám 66% a mám plné oba kanálky po vrch. Ve druhé líhni mám vody o něco míň a ukazuje 53%. Pokud Vám voda vytéká těmi otvůrky, určitě tam bude kolem 75%. Líhnu 2. várku husí a ty první se klubali dobře. Být Váma, tak to neřeším. Nalejte ze začátku oba žlábky a ke konci líhnutí dejte tolik vody až to začne vytékat ven. Určitě nic nezkazíte. Pokud máte možnost zkusit jiný vlhkoměr, tak budete mít jasno. Máte 2 roky záruku a když bude špatný, nechte si to vyměnit. Prý to dělají do 2 dnů.Tak ať se daří.

17.5.2012 21:50
mamčis

XXX.XXX.245.37

megy napsal(a):
Slúbila som že sa ozvem,na skúšku som dala do liahne 9 vajíčok,ktoré podotýkam boli vonku v hniezde keď bolo -3 stupňou.Vodu som nalievala do jedného kanalika (musímm priznať že od oka nakoľko som tam ani dobre nevidela koľko tam je).Po 30 dňoch som rosila vajíčka 2x denne a čakala či vôbec s toho niečo bude nakoľko som nemala žiadne skúsenosti.A dnes keď som prišla s práce čakalo ma prekvapenie prvé káčatko je na svete a ďalšie sa pomali pýtajú.Vlhkosť som nemerala nakolko nemám vlhkomer a teplota bola celý čas 38,3 až 38,5 stupňov.

Mám tu samou teplotu a vlhkost taky neměřím a líhnu na jednu teplotu všechny druhy drůbeže a velmi úspěšně.

17.5.2012 21:58
steffo11

XXX.XXX.76.174

Dobry den,chcel by som spytat či niekto skúšal liahnut aj bažantie vajíčka?

18.5.2012 06:41
sona1

XXX.XXX.1.101

mamčis napsal(a):
Mám tu samou teplotu a vlhkost taky neměřím a líhnu na jednu teplotu všechny druhy drůbeže a velmi úspěšně.

Díky všem za zkušenosti. Nechám tedy teplotu na 38 st. a vlhkost přestanu řešit. Vlhkoměr mi asi určitě nefunguje, protože i když mám úplně plnou nádobku, ukazuje jen 45 % :-( První líhnutí bylo sice úspěšné, ale ta vlhkost mě zmátla. Za měsíc dám vědět jak se vyvedla druhá várka husiček. Pro zkoušku jsem zároveň ve stejný den nasadila i husí vajíčka pod slepici, tak uvidíme, kdo bude lepší "kvočna" :-)

18.5.2012 08:51
renďák

XXX.XXX.69.43

Koukám, že tato líheň si navzdory všemožným pomluvám - především asi konkurence svou cestu mezi chovateli proklestí. Jak to čtu, tak se v ní dobře líhne a to je důležité. Ono vymyslet něco dobrého a drahého je jednoduché, ale vymyslet něco levnějšího pro drobnochovatele, to je kunšt!smajlík Sám jsem si ji též pořídil a zatím se vše co bylo oplozeno vyvíjí.smajlík

18.5.2012 09:59
roklanka

XXX.XXX.223.47

Koupila jsem si starší,bez otáčení,jsem naprostý laik a ke všemu ještě flink a mohu říct,že kuřata se mi vylíhla.z 57 slepičích vajec se přestalo 8 vyvýjet a to přičítám spíš sobě,než líhni,zbytek se bez problémů vylíhl. Huse podnášela do hnízda druhá husa a tak když se vylíhla housata,zbylé jsem dala do líhne a líhnou se dál bez problémů.Myslím si,že pro laika,který nemá velké líhňařské ambice zcela postačí a vyučí se na ní a pak si klidně může pořídit kvalitnější. Roklanka

18.5.2012 10:05
mamčis

XXX.XXX.245.37

roklanka napsal(a):
Koupila jsem si starší,bez otáčení,jsem naprostý laik a ke všemu ještě flink a mohu říct,že kuřata se mi vylíhla.z 57 slepičích vajec se přestalo 8 vyvýjet a to přičítám spíš sobě,než líhni,zbytek se bez problémů vylíhl. Huse podnášela do hnízda druhá husa a tak když se vylíhla housata,zbylé jsem dala do líhne a líhnou se dál bez problémů.Myslím si,že pro laika,který nemá velké líhňařské ambice zcela postačí a vyučí se na ní a pak si klidně může pořídit kvalitnější. Roklanka

Naprosto s vámi souhlasím:-)

7.11.2012 23:05
mineral

XXX.XXX.106.215

prosim vas a odkial ste ju kupili alebo odkial mi ju odporucate kupit

7.11.2012 23:16
mineral

XXX.XXX.106.215

a este ak sa mozem spytat mam si kupit tu s tym zabudovanym displejom ci s tym mimo a kde kupim aj tu s vlhkomerom lebo som ju nikde nenasiel

Přidejte reakci

Přidat smajlík