Dobrý deň,
dnes sme si priniesli domov 1-3 dňové kuriatka. Pôvodne sme si mali kúpiť iba kuriatka plemena vlaška rodofarebná. Chovateľka sliepočiek nám ponúkla 4ks ďalších drobčekov, ktorí sa jej vyliahli, pôvodne mali byť toho istého plemena, kúpila zo zahraničia vajíčka, no vyliahlo sa im niečo úplne iné, 2 kuriatka vyzerajú ako sliepočky vlašky bez krezby, 1 je modré a druhé čisto hnedo-ryšavé. Pripájam aj fotky dvoch posledných spomenutých kuriatok. Neviete mi povedať, čo to môže byť zač? Alebo je to nejaký kríženec?
ďakujem za odpoveď.
Dobrý den, taky jsme si z líhně dovezly zvláštní kuře. Nemá ocas (biskupa) ale má na nohách rousy a jen 4 prsty. Co by to mohlo být?
Chováme Araucany, Wyandotky a po dvoře nám běhá i hevábnička s kohoutem a maransky bez kohouta. Každopádně knemy, od kterých dáváme vajíčka do líhně, jsou oddělené v samostatných klecích.
pripájam fotku, bohužiaľ lepšiu nemám. Toto je sliepočka vlaška zlatá/žltá/zlatosfarbená , všade som ju videla inak napísanú, no nikde naokolí som nevidela nikoho, kto by tento druh vlašky choval. Toto "vajíčko" bolo import z Nemecka a akosi sa zamiešalo do iných. Vedľa sliepočky je kohútik rodofarebný.
pripájam fotku, bohužiaľ lepšiu nemám. Toto je sliepočka vlaška zlatá/žltá/zlatosfarbená , všade som ju videla inak napísanú, no nikde naokolí som nevidela nikoho, kto by tento druh vlašky choval. Toto "vajíčko" bolo import z Nemecka a akosi sa zamiešalo do iných. Vedľa sliepočky je kohútik rodofarebný.
http://klubvlasek.webzdarma.cz/barevne_razy_soubory/zlute.htm našla som to podĽa klubu vlašek z ČR