chovám slepice cca 10 let ale to co se mi stalo včera jsem opravdu ještě nezažil slepice jsou celodeně puštěné v lese i když se stejně drží poblíž kurníku kde dostávají žrádlo tím že jsou navolno tak počítám s tím že mi občas nějakou může odnést liška toulavý pes nebo káně to co se však stalo dnes z toho je mi opravdu smutno . večer jsem šel slepičky zavříit jsou zvyklé že kolem 17 hodin už bezproblému samy jdou do kurníku při počítání jsem však zjistil že kohoutek chybí byl to krásný loňský mpodrý araucan po prohledání okolí jsem ho našel se zlomeným vazem ubitého tyčí asi v tom mají prsyt sousedi jednou sem je přistihl jak o slepičkách hází kameny jenže těžko jim něco dokážete .. kohout byl ještě chudák teplý bylo mi do breku a hlavně nechápu lidi kteří něco takového mohou udělat zvířeti které se neumí bránit hrůza je mi z toho smutno . potkalo i vás něco takového ?
To co popisujete mi pasuje na puberťáky kluky. Tohle jsou schopni udělat i bezdůvodně, prostě je to taková nevybitá energie a touha něco usmrtit, nechci to obhajovat ale osobně si myslím že to je skoro až pudově vrozené v nás. Vidím to často, prostě trápení zvířat až do jejich smrti. Někteří se vyřádí na kočce, někteří trápí ptáky některým stačí žába, žížala šnek nebo hmyz. Každý by zasluhoval pohlavek, mnozí z toho vyrostou. Pamatuji si na případ když skupinka kluků věkového složení 10-14 let vtrhla do bažantnice a bažantům posekala nohy. Bylo to v televizi i na ifauně se to probíralo. Těžko někdy soudit a těžko trestat když rodičům to je jedno. Každopádně sousedy Vám nezávidím.
klakier
napsal(a):
To co popisujete mi pasuje na puberťáky kluky. Tohle jsou schopni udělat i bezdůvodně, prostě je to taková nevybitá energie a touha něco usmrtit, nechci to obhajovat ale osobně si myslím že to je skoro až pudově vrozené v nás. Vidím to často, prostě trápení zvířat až do jejich smrti. Někteří se vyřádí na kočce, někteří trápí ptáky některým stačí žába, žížala šnek nebo hmyz. Každý by zasluhoval pohlavek, mnozí z toho vyrostou. Pamatuji si na případ když skupinka kluků věkového složení 10-14 let vtrhla do bažantnice a bažantům posekala nohy. Bylo to v televizi i na ifauně se to probíralo. Těžko někdy soudit a těžko trestat když rodičům to je jedno. Každopádně sousedy Vám nezávidím.
Já si myslím, že to vrozené nikomu není, kdyby tohle udělaly moje děti, tak je střískám, jak žito, ale pochybuju, že by je něco takovýho napadlo, ale zase mají od mala vštěpenou úctu k životu, krom pavouků ty teda u nás nemaj hájení nikdy. Můj starší si to před 2 dny štrádoval se slepicí v podpaží a ukazoval jí jak to vypadá za plotem, normálně ji drbal za"ušina" a povídal si s ní. Slepice, když ji vrátil, nevzala do zaječích,ale normálně začla zobat a hrabat u jeho nohou, žádnej strach. Ono je něco jiného, když se oženu po kočce co mi ukradla kus masa k obědu, nebo umlátit jen pro zábavu. Šla bych za sousedem a optala se jestli o tom něco neví. Kohoutka lituju, taky bych to obulela.
Něco podobného se děje i u nás. Trvale obýváme chatu a máme tu psy, kočku, husy, slepice s kohoutem a krůtu. Všechna drůbež je ve výbězích a držena v čistotě, takže nijak zvlášť nezapáchá. Nicméně soused chalupář-víkendář je ze zásady proti všem zvířatům a navádí svého vnuka aby po našich zvířatech střílel kuličkovkou. Začalo to tím že jsem u slepic našla několik kuliček, ale nevěnovala jsem tomu pozornost. Potom přišel domu kocour s kožichem od krve a po prohlédnutí jsem zjistila že byl nejspíš trefený kuličkovkou z velké blízkosti, tak jsem po tom začala pátrat a o pár dní později jsem slyšela souseda jak říká vnukovi: "Střel jí a miř jí na oko!" a oba stáli u plotu co sousedí s výběhem slepic. Tak jsem vyletěla jak čertík z krabičky co to jako má být, co si to dovoluje. Malej strčil kuličkovku za záda a zrudnul a starej na mě začal vřískat co prý si to dovoluju a že mi straší ve věži. Že vnuka k ničemu nenaváděl a ať si na něj dávám pozor.
Tohle se stalo loni koncem léta a od té doby byl nějakou dobu klid. Až do středy 18. dubna kdy sousedi přijeli zkontrolovat chatu. Měli jsme krůtu s krocanem, ještě cca v deset dopoledne jsem je viděla a byli oba OK. Odjeli jsme s manželem na rychlý nákup a za hodinu a půl jsme doma našli krocana mrtvého a jejich výběh byl zavřený jinak než ho zavírám já, kvůli psům dávám z druhé strany dveří prkno a to tam nebylo. Takže jsem krocana naložila do auta a odvezla kamarádce na veterinu, ta ho rozpitvala a druhý den mi volala že našla v trávicím traktu jed na krysy. Bohužel nemám důkaz že to byl soused. Teď máme housátka a bojím se toho až je pustím na pastvu, aby jim něco neudělali.
mít takového souseda šel bych do tohohle
http://www.zabezpecovacky.cz/bezdratova-kamera-k63-venkovni-prijimac-pro-sd-zaznam/
klakier
napsal(a):
mít takového souseda šel bych do tohohle
http://www.zabezpecovacky.cz/bezdratova-kamera-k63-venkovni-prijimac-pro-sd-zaznam/
Je to hrozné, co někteří lidé dokáží. Nejhorší je, že často to dělají pouze z toho důvodu, aby dotyčnému ublížili. Nejsmutnější je, že k tomu ještě často zneužívají děti (protože těm se vlastně nic stát nemůže...) a tím jim vtisknou "pěkné chování" ke zvířatům na celý život.
S kamerou souhlasím. Já mám něco takováhoto
http://www.gme.cz/kamery-pro-pevnou-instalaci/barevna-kamera-cam028ca-big-p755-285/
infra svícení jsem si tam dodělal sám, abych viděl i v noci a moc mě to nestálo. K tomu mám kus kabelu ke starému videu. Nahrávám na tu nejdelší kazetu s nejnižší možnou kvalitou a záznám prohlížím pouze když se něco přihodí. Za pětistovku mám tak dokonalý přehled.
Jenomže to v našem pošahaném státě není až tak legální. Jednou jeden chlápek natočil, jak mu druhý ze schválnosti zozflákal okna u baráku a ten ho s úspěchem zažalaoval, že ho bez dovolení nafilmoval. Ale na pohrožení blbečkovi je to dobrý. Když budete chtít za něco náhradu a on Vám bude tvrdit, že on nic a Vy mu hodíte na stůl několik fotek s pohrůžkou, ať zaplatí, že jinak jdete na poliše. To si potom rozmyslí, jestli bude dále škodit.
jarvan
napsal(a):
Je to hrozné, co někteří lidé dokáží. Nejhorší je, že často to dělají pouze z toho důvodu, aby dotyčnému ublížili. Nejsmutnější je, že k tomu ještě často zneužívají děti (protože těm se vlastně nic stát nemůže...) a tím jim vtisknou "pěkné chování" ke zvířatům na celý život.
S kamerou souhlasím. Já mám něco takováhoto
http://www.gme.cz/kamery-pro-pevnou-instalaci/barevna-kamera-cam028ca-big-p755-285/
infra svícení jsem si tam dodělal sám, abych viděl i v noci a moc mě to nestálo. K tomu mám kus kabelu ke starému videu. Nahrávám na tu nejdelší kazetu s nejnižší možnou kvalitou a záznám prohlížím pouze když se něco přihodí. Za pětistovku mám tak dokonalý přehled.
Jenomže to v našem pošahaném státě není až tak legální. Jednou jeden chlápek natočil, jak mu druhý ze schválnosti zozflákal okna u baráku a ten ho s úspěchem zažalaoval, že ho bez dovolení nafilmoval. Ale na pohrožení blbečkovi je to dobrý. Když budete chtít za něco náhradu a on Vám bude tvrdit, že on nic a Vy mu hodíte na stůl několik fotek s pohrůžkou, ať zaplatí, že jinak jdete na poliše. To si potom rozmyslí, jestli bude dále škodit.
Bohužel, syn toho souseda je policista a soused je si svých práv vědom :(
Nicméně dnes zde opět byli a tak jsem za sousedkou došla, ať si dává pozor, že tu "někdo" sype jed na krysy a že by to jejich vnučka ( 2 roky ) mohla při hraní na zaradě sníst. A řekla jsem jí, že to vím díky tomu, že nám "někdo" takhle otrávil krocana, na což máme potvrzení od veterinářky a uvažujeme, že to dáme na policii jako trestní oznámení na neznámého pachatele. Tak uvidím jestli to bude mít nějakou odezvu. Teď hlídáme krůtu jako oko v hlavě protože má naneseno 12 vajec a nemáme líheň, takže kdyby uhynula i ona, bylo by to zlé.
klakier
napsal(a):
Tak to prrrrrrrrrrrrrr me je taky 14 a neco takoveho bych nikdy neudelal protoze zvirata miluji.Takze bych vas priste poprosil abyste vsechny pubertaky nahazel do 1 pytle.Omluvte me za drzost vam je 31 a me jen 14 ale musel sem na to zareagovat.Vsichni pubertaci nejsou stejni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No však jsem to tak ani nenapsal, ale vždycky to tak bude, že určité procento dostane do vínku více pudů než inteligence. A to si osobně myslím, že tu snad příroda hraje větší roli než prostředí a výchova. Kdyby na to byla nějaká studie, s chutí bych si ji přečetl. Jak to, že Pepa si Frantou rozumí a jsou kámoši, ale Pepa staví budky pro sýkorky a Franta když má možnost a táta není doma tak první, co ho napadne, je vzduchovkou mířit na ptáky.
Tak s těma krůtama je to hnus. Tady máte odkaz na hlášení podezření z týrání zvířat http://pes.help24.cz/nahlaseni-tyrani-zvirat.php A ohledně syna policisty... Syn může být klidně právník, pokud je blbec, tak si nevidí na špičku nosu, natož aby opravdu věděl. Spíš využije Vašeho respektu z uniformy.
songster
napsal(a):
chovám slepice cca 10 let ale to co se mi stalo včera jsem opravdu ještě nezažil slepice jsou celodeně puštěné v lese i když se stejně drží poblíž kurníku kde dostávají žrádlo tím že jsou navolno tak počítám s tím že mi občas nějakou může odnést liška toulavý pes nebo káně to co se však stalo dnes z toho je mi opravdu smutno . večer jsem šel slepičky zavříit jsou zvyklé že kolem 17 hodin už bezproblému samy jdou do kurníku při počítání jsem však zjistil že kohoutek chybí byl to krásný loňský mpodrý araucan po prohledání okolí jsem ho našel se zlomeným vazem ubitého tyčí asi v tom mají prsyt sousedi jednou sem je přistihl jak o slepičkách hází kameny jenže těžko jim něco dokážete .. kohout byl ještě chudák teplý bylo mi do breku a hlavně nechápu lidi kteří něco takového mohou udělat zvířeti které se neumí bránit hrůza je mi z toho smutno . potkalo i vás něco takového ?
tak dnes alespoň jedna dobrá zpráva dnes mi volalla kamarádka které jsem dal před třemi týdny do líhně 28 vajíček právě od tohoto kohoutka a dnes mi volala že všechna kuřátka se zdárně vylíhla tak alespoň má potomky
michuela
napsal(a):
Já si myslím, že to vrozené nikomu není, kdyby tohle udělaly moje děti, tak je střískám, jak žito, ale pochybuju, že by je něco takovýho napadlo, ale zase mají od mala vštěpenou úctu k životu, krom pavouků ty teda u nás nemaj hájení nikdy. Můj starší si to před 2 dny štrádoval se slepicí v podpaží a ukazoval jí jak to vypadá za plotem, normálně ji drbal za"ušina" a povídal si s ní. Slepice, když ji vrátil, nevzala do zaječích,ale normálně začla zobat a hrabat u jeho nohou, žádnej strach. Ono je něco jiného, když se oženu po kočce co mi ukradla kus masa k obědu, nebo umlátit jen pro zábavu. Šla bych za sousedem a optala se jestli o tom něco neví. Kohoutka lituju, taky bych to obulela.
To je bohužel to, že i v televizi jsou pořady, kde sociální pracovníci zakazují bít děti. Že se mají jen vyhubovat. Dřív se na parchanty vzala rákoska a tohle se nedělo. Teď je samá tolerance a parchanti jsou drzí ve škole, na ulici a všude i na rodiče. Pak nemají zábrany ani ubližovat zvířatům. Pořád jsou pořady jak pes pokousal dítě. Ale že třeba mu jiné dítě ublížilo a pes si to spojil z dřívější zkušeností a zaútočil, to už nikdo nevidí.
eden
napsal(a):
To je bohužel to, že i v televizi jsou pořady, kde sociální pracovníci zakazují bít děti. Že se mají jen vyhubovat. Dřív se na parchanty vzala rákoska a tohle se nedělo. Teď je samá tolerance a parchanti jsou drzí ve škole, na ulici a všude i na rodiče. Pak nemají zábrany ani ubližovat zvířatům. Pořád jsou pořady jak pes pokousal dítě. Ale že třeba mu jiné dítě ublížilo a pes si to spojil z dřívější zkušeností a zaútočil, to už nikdo nevidí.
No ono s těma psama je to podobné. Ledé si je kupují z rozmaru a nestarají se o ně. Vím o čem mluvím, sousedi mají RTW (a kdo toto plemeno zná, tak ví co dokáže), kterému se věnovali pouze první měsíc jako štěněti. Od té doby jediný jejich výcvik spočívá v tom, že psa nakopnou, když jim chce vlézt do baráku. Nikoho z nich neposlouchá a ještě jsou to takoví idioti, že když jim člověk něco řekne (neustále děravý plot, pošťačka už ani nechce chodit naší ulicí, zakousaná zvířata na mém pozemku,...), tak ho ještě schválně pouštějí po ulici.
:-( neskutečný bestie :-( měl jste zalarmovat policii, toto je týrání a i když by se pravděpodobně nic nevyřešilo, tak byste třeba dotyčné dost vyplašil, aby to příště nezkusili znovu. zkušenost podobnou mám do jisté míry - náhodní kolemjdoucí, posilnění alkoholem, mi před pár lety ubili kocourka, byl to důvěřivý mazlík, roční skorokotě a ty svině ho čaply za kožíšek a rozbili mu hlavu o náš dům.. :-( dotyční dělali kravál uprostřed noci, takže jsem jejich chvilkové postávání před domem zaregistrovala, nenapadlo mě ale, že jim zábavou je týrání našeho kocoura..o to šokovanější jsem byla ráno, když jsem viděla fasádu od krve a kocourka mrtvého ležet u domu.. :-(
Zdravim. *j ja mam susedu, ktora mi rada zabija zvierata a to je uz dochodkyna a vsetko jej vadi...niekedy sme mali krizence lahsich plemien sliepok, takze nebolo divu, ze obcas sa nejake to kuriatko zatulalo cez plot k nej...ano, nemalo by a daval som si pozor, ale aj tak mi raz maleho asi 2-mesacneho hohutika zabila . najpv sme nevedeli, ze co s nim je, ale raz sa k nej dostal aj moj maly pes, ktory rad chyta mysi a tak, a na jej hnojisku ho zacal zrat, cize to bola jednoznacne ona. Preto som presiel k tazsim typom sliepok...a takisto k nej sem tam na zatravnenu plochu zaleteli moje postove holuby a tiez im nieco sypala, lebo vacsina mladych uhynula prakticky okamzite...aj tu som presiel k tazsim typom holubov. Ak to mam zhrnut, je skoda, ze susedia nemaju pochopenie pre konicky inych a este dodam, ze olame na nu casto aj policajtov dokonca za napadnutie prislusnika rodiny, ale takisto nas stat a policia s tym vela nenarobia
jarvan
napsal(a):
No ono s těma psama je to podobné. Ledé si je kupují z rozmaru a nestarají se o ně. Vím o čem mluvím, sousedi mají RTW (a kdo toto plemeno zná, tak ví co dokáže), kterému se věnovali pouze první měsíc jako štěněti. Od té doby jediný jejich výcvik spočívá v tom, že psa nakopnou, když jim chce vlézt do baráku. Nikoho z nich neposlouchá a ještě jsou to takoví idioti, že když jim člověk něco řekne (neustále děravý plot, pošťačka už ani nechce chodit naší ulicí, zakousaná zvířata na mém pozemku,...), tak ho ještě schválně pouštějí po ulici.
Pes takovéhoto plemene nesmí být puštěn na veřejnosti bez vodítka či náhubku. Pokud toto dělají a potuluje se bez jejich přímého dosahu a dozoru, je to na přivolání policie. Pokud by s tím nic neudělala, a víte že to vadí nejen Vám, ale jak uvádíte ohrožuje veřejnost i pošťačku. Tak při další takové příležitosti psa odstřelte. Je to humání smrt, proti které nemuže nikdo nic říct, a pokud by na to sousedi reagovali poštváním policie proti Vám, tak pro sichr si zajistěte svědectví několika sousedů o tom, že Vás pes napadl a šlo o přiměřenou sebeobranu. Tohle bych si ve svém okolí rozhodně běhat nenechal. Zní to sice hnusně, a někdo řekne, že zabijete psa pro hloupost majitele, ale bohužel, lidská blbost nezná mezí, a i takoví často zvířata i množí a šíří k dalším takovýmto nepřizpůsobivým lidem. Tady jiné řešení není. Pořád je to pro psa lepší, než to aby je jako štěňata uvázali ve vinohradu u sloupku a policie je tam našla téměř zdechlé hlady a žízní jako štěňata. Služební psi to pak byli super, ale původně šlo o psi pro zápasy...
Ještě dodám, pokud by poté policie šetřila zastřelení toho psa a neměla byste vyloženě kousanec, či něco roztržené, tak je potřeba útok psa formulovat tak, že proti Vám vystartoval (běžel) a Vy jste se bála o život. Je to sice hnusné, ale i když Vás někdo chce znásilnit, a Vy jej zastřelíte při tom, tak říct - chtěl mne znásilnit = nepřiměřená sebeobrana, protože dle toho neměl úmysl zábit, kdežto když se bojíte o život, je to fifty fifty... A samozřejmě svědectví sousedů ve Váš prospěch a je to v pohodě.
songster
napsal(a):
Bohužel potkalo, sousedka nám trávila psy, přišli jsme o importovanou fenu a při dalších pokusech o nějaké finance. První fena akutní otravu přežila, ale do měsíce pošla na následky otravy. Taky se nám psi "záhadně" dostávali ze zaklapnutého kotce...psi jsou zvyklí v noci spát, přes den štěkat nesmí, druhá sousedka ani nevěděla že nějaké psy máme...přestěhovali jsme se a je klid. Psi žijou všichni a i stěhování nám za ty psy stálo. Akorát chudák sousedka přišla o zábavu
chovatelpodluzi
napsal(a):
Pes takovéhoto plemene nesmí být puštěn na veřejnosti bez vodítka či náhubku. Pokud toto dělají a potuluje se bez jejich přímého dosahu a dozoru, je to na přivolání policie. Pokud by s tím nic neudělala, a víte že to vadí nejen Vám, ale jak uvádíte ohrožuje veřejnost i pošťačku. Tak při další takové příležitosti psa odstřelte. Je to humání smrt, proti které nemuže nikdo nic říct, a pokud by na to sousedi reagovali poštváním policie proti Vám, tak pro sichr si zajistěte svědectví několika sousedů o tom, že Vás pes napadl a šlo o přiměřenou sebeobranu. Tohle bych si ve svém okolí rozhodně běhat nenechal. Zní to sice hnusně, a někdo řekne, že zabijete psa pro hloupost majitele, ale bohužel, lidská blbost nezná mezí, a i takoví často zvířata i množí a šíří k dalším takovýmto nepřizpůsobivým lidem. Tady jiné řešení není. Pořád je to pro psa lepší, než to aby je jako štěňata uvázali ve vinohradu u sloupku a policie je tam našla téměř zdechlé hlady a žízní jako štěňata. Služební psi to pak byli super, ale původně šlo o psi pro zápasy...
Pes takovéhoto plemene nesmí být puštěn na veřejnosti bez vodítka či náhubku.
--> to přikazuje jaký zákon? Pokud vím obecní/místní vyhláška platí pro všechna plemena stejně bez rozdílu.