Neviem ci je tu niekto kto si objednaval hydinu z Gyronu, rada by som vedela ako prebehol cely nakup. Ja som asi pred mesiacom objednala presne urcene kusy a druhy hydiny a ked ma dnes kontaktoval ich obchodny zastupca aby som si prisla prevziat zvierata tak som ostala nesmierne zaskocena. Miesto kuriciek co som si objednala mal tam akusi zmesku ze vraj toto ostalo kaciek bolo menej nez som chcela a ked som doma zistila ze trus maju krvavy tak som myslela ze snad niet horsieho nakupu v mojom zivote ako bol tento.
Povodne som kuricky ani nechcela prevziat nech si to obchodak riesi ale ked som videla tie ubohe kurky natlacene v bednicke povedala som si ze kaslem na to ktovie co by s nimi bolo. Ale ta krv v truse ma uz zlozila uplne. Teraz som liecila svoje kurky ked som si z trhu dovliekla kokcidiozu a v dobrej viere ze Gyron nepreda chore zvierata som sa tesila na nove prirastky a takto som dopadla. Takze prichadzam na poucenie neverit nikomu a nicomu.
Uz som im aj pisala ci toto je u nich bezna prax som zvedava ci sa vobec ozvu.
vyzera to tak ze zrejme ano uz som u tych starsich krvavy trus vcera nevidela ale nechcela som predbiehat kym si nebudem ista a navyse tie patalie s mladymi prirastkami
takze radost sa zatial nekona este ze mi ostal sulfacox hned som tym novym vecer dala takze liecbu presuvam na mlade kurky, samozrejme ich mam v karantene len teraz neviem ci to mozu kokcidiozu mat aj kacata a morky lebo som ich spolu kupila a spolu ich mam, a neviem zatial komu ten krvavy trus patri.
Proste radost nakupovat
list
napsal(a):
Přeléčete je všechny, budete mít jistotu, že je vše OK. Držím pěsti:)
Dakujem myslela som ze tak urobim ale s kacatami je to tazke zlikviduju liter vody za pol hodiny bez ohladu na to ci je v napajacke alebo miske, navyse teda su to neskutocne spindircata ten bordel co dokazu narobit s vodou... takze kacata som dala uplne mimo, sulfacox dostali prvy vecer, pretoze mam uz malo lieciva, tak teraz ich uz len pozorujem a davam acidomid, zatial u nich krvavy trus nevidim a kurence a morky su spolu a tie liecim sulfacoxom, tam u nich je to jasne. tak uvidim ako to pojde dalej.
Mam to ja ale stastie na tu kokcidu, aspon dufam ze pre buduce roky som si teraz vybrala vsetko zle a uz bude dobre.
Ale tak ako som napisala co sa tyka Gyronu urcite moj prvy a posledny nakup.
nieco na tom bude, pretoze ten ich obchodak mi ani len vek kaciat nevedel povedat uz nehovoriac o tom ze ked som sa ho pytala ze teda co za kurence tu ma miesto tych co som si objednala, tak ani netusil. Ja som z vychodu a bola som rada ze maju zastupenie aj tu ale asi by mali lepsie vyberat svojich obchodnych zastupcov, lebo takto si narobia zbytocne zle meno. U mna to urcite uz nerozchodia a ked by som aj vzala do uvahy pochybenie obchodaka co do druhu a poctu hydiny krvavy trus a chore zvierata uz ako jeho chybu nemozem udavat, tam je pochybenie niekde inde.
megy
napsal(a):
Ja som kupovala v Gyrone vlani oktobri lakenfeldky a som spokojná,boli ako som si ich predstavovala,ale bola som si ich vziať osobne.Takže si myslím že chyba bude v obchodnom zástupcovi, pretože rozvoz je k obchodným zástupcom a oni sú zodpovedný zato čo vezmú na predaj a predávajú.
Je mi to líto,ale Gyron neprodává lakenfeldky ale Lakfer 818,což jsou kříženci s pravdopodobně 50% podílem krve čistych lakenfeldek.Ono to u neorganizovaných chovatelu nevadí,jsou překrásne,ale nastane průser,když se dostanou do čistých chovů.
kastef
napsal(a):
já si mám pro drůbež jít přímo na farmu,snad to bude OK.
Pro zadavatelku-co jste vůbec měla objednáno a co vám místo toho dali?
mala som objednanych po 6 kusov zo sasex, faverol a wiandot bielozlate. Netusim co mam viem len ze su to tri kusy bielo cierno striekane, uvidim ked to vyrastie co z toho bude a zbytok mix ciernych a sivych. Kacky som chcela mulardy a mam obycajne, malo byt 12 kusov mam 7 jedine co je v poriadku teda okrem zdravotneho stavu su morky.
Ak mozem upozornit tak si urcite vsimnite ci nemaju okadene ritky a tiez by som na Vasom mieste pozerala vykaly ci v nich nie je krv alebo nie su riedke a farby horcice.
V kazdom pripade doma do karanteny a par dni sledovat.
Drzim palce aby ste dopadla lepsie ako ja a az tam budete ze ich" srdecne zdravim "
My sme boli priamo v Gyrone brať dvakrát sliepočky a vždy boli úplne v poriadku. Prvýkrát sme brali vynesené lakenfeldky (mimochodom, na stránke majú napísané, že v roku 2011 ich predávali v čistokrvnej forme, nie ako hybridy) a nedá sa to ani porovnať v akom boli skvelom stave oproti tým vyneseným sliepkam čo ľudia kupujú z hydinární. Ak ste neboli spokojná, mali by ste kontaktovať priamo Gyron, možno by vedeli zjednať nápravu alebo si dať minimálne pozor na svojich obchodných zástupcov.
dnes som volala do Gyronu kedze na e-mail mi nik neodpovedal a pracovnicka mi na moju staznost povedala len tolko ze som si mala prist osobne kupit ku nim hydinu a nic take by sa urcite nestalo, ze ona uz s tym nic neurobi.Na moj vkus dost chabe vysvetlenie. Nehovoriac o tom ze nechapem preco potom ponukaju predaj formou svojich zastupcov. Proste za blba som ostala ja. Takze asi tolko k celemu problemu. Moje sklamanie ostava a presvedcenie ze v buducnosti radsej budem hladat u sukromnych chovatelov nove prirastky tiez.
my sme si objednali nasadové vajcia z gyronu. brojelry a lakenfeldky to že sa zo všetkych vajec nevyliahli kuriatka tak to ich neobviňujem ale že som si kúpil tie ich lakfery za 0,90€ to je 27 korun za kus a s 10 kusov sa mi vyliahlo 5 kuriatok a s toho bolo 1 uplne iný druh nejaké hnede vyšlo tie lakenfeldky su pekne ale ta cena. ale zase na brojlery sa nemôžem sťažovať také krásne brojlery sme ešte nikdy nemali veľké dobre priberajú a nemaju žiadne problemy z nohami
kastef
napsal(a):
pro zadavatelku:
odpověď na svou stížnost máte na jejich stránkách/ Gyronu/ ,v rubrice ohlasy...
dakujem za info bola som si to hned pozriet zial odpoved nie je relevantna aj som im to napisala nakolko som si nevsimla ze by ponukali faverol a sasex v ciernej forme pretoze v tychto farbach mi dosli kuricky. Uz nehovoriac o tom ze co je potom pricinou krvi vo vykaloch hydiny. Iste je pre nich neprijemna negativna kritika ale vsetko sa da riesit a nie len sa vyhovarat a vinny je samozrejme zakaznik. Ale to uz je v podstate jedno zmierila som sa s tym co mam dam si to do poriadku a svoj chov si budem postupne upravovat tak ako som ho chcela povodne
tedy153
napsal(a):
kupil som si tam male kacicky dive a isiel som dat ruku do ohna za to ze su ciste apo par tyzdnoch s nich boli krizence jedna bola dokonca ako krizenec pizmovky a ine mali zeleny lesk po celom tele
Ty jsi tedá hodně divný.Nejdřív tady všechny poučuješ,že gyron má čistokrevnou drůbež,dokonce mně napadáš,že jak můžu vědět,že mají křížence,a nakonec napíšeš tohle !!!
marysh
napsal(a):
Ty jsi tedá hodně divný.Nejdřív tady všechny poučuješ,že gyron má čistokrevnou drůbež,dokonce mně napadáš,že jak můžu vědět,že mají křížence,a nakonec napíšeš tohle !!!
prepacte ja sa ospravedlnujem ale dlhe roky sme boly s hydinou s gyronu spokojny a teraz toto
a stymi lakenfeldkami "podla mna su ciste mam ich v chove
Tak ode mne si určitě ,, zrůdu " neodvezli a pokud od někoho ano tak je to spíše podvod toho, kdo jim tu ,, zrůdu " prodal, nemyslíte ?
tak hlásím,že v sobotu sem udělala nákup objednaných 3 týdennních kuřátek z Gyronu-jsou v naprostém pořádku ,velmi čiperná a vitální.Jen mě mrzí,že sem si nemohla objednat ještě něco jiné,tolik místa bohužel nemám.Drůbež měli pěknou a zdravou,lidí tam bylo jako máku .Hned bych si ještě nějaké to kuře přibrala,kdyby to šlo.