Uživatel s deaktivovaným účtem

tak nova kacka ,sa osvedcila,,zase pekne vysedela z15 vajec 13 kaciciek,,10 strakatych a 3zlte,,sice neni moja ale susedina,,ale mi slubila parik kaciek modrobielych,,za dve mlade kuricky,,,tak som rad bo pizmovky sa uz zle zhanaju,,a cisto biele sami nepacia,,

Zdravim.Aj ja sa pochvalim zo svojimi kaciatkami,zo 17 vajec sa mi vyliahlo 12 krasne zltych a 5 strakatych kačatok. .Lukáš
Teda vy se mate, krasne vam sedi na vami pripravenych bedynkach. Moje pizmovka uz ma 5te misto, v jejim kachniku se ji to nelibi, snesla tam jen jedno vejce, a ja tam dala podkladek, druhy den ale sla do kurniku,tam sem ji to tolerovala a dala take vice podkladku, to si ale po par dnech rozmyslela, ted si nasla uplnou zahadou cestu do drevniku,kde jsem ji vejce ihned sebrala a nahrady nedala,protoze je to tam spatne ohledne pristupu a nedovedu si predstavit, jak tam vyvede male, takze dalsi den snesla o kus dal, zase jsem ji to sebrala, a dalsi den jeste jinde, to uz jsem nenasla, tak tam sla dneska znova, pozorovala jsem ji a uz vim, kde ma ted 2he vajicko, celkem jich ma uz 17, bojim se, ze kdyz ji je vezmu, tak nesedne nikde .Premyslim, ze ji je tam uz v tom drevniku necham a az zasedne tak ji premistim, ale nevim jestli to bude fungovat, ze bych ji zavrela do toho jejich kachniku a pozorovala jestli sedi, jestli ne, tak ji vratim do drevniku a pockam az to vysedi a vratim ji i s malymi do kachniku,mam je poprve, tak jsem z toho div ziva, je to vzruso, nemate nekdo podobne zkusenosti. Dekuji predem za nazory.

ja by som ju nechal nech si sama vyberie hniezdo,,a vajcia jej neberte,,lebo potom je zmetena,,ona nieje az taka hlupa ze nejde o jej vajicka,,,ja som daval tiez podklady a vzdy ich vyhodila z hniezda,,tak potom som jej nechaval jej vajcia a pekne si ich aj schovala bud do sena alebo do slamy,,,a ked zacala piskat tak som vedel ze uz coskoro zasadne,,,
Dekuji za odpoved, prave jsem prekopala cely drevnik, manzel bude rad jak jsem mu hezky uklidila, nasla vajicka a nechala je tam. Az zacne sedet, mela bych tam pustit kacera?Aby tam byl celou dobu s ni? Spis bych nechtela, protoze bude cele drevo pos.....,ale treba ho potrebuje. ???
A az male vysedi , prendal byste ji? Nevzda se jich doufam, kdyz je pak spolu zavru do toho jejich kachniku aby je nesezraly kocky ve drevniku. Dekuji M
airalola
napsal(a):
Teda vy se mate, krasne vam sedi na vami pripravenych bedynkach. Moje pizmovka uz ma 5te misto, v jejim kachniku se ji to nelibi, snesla tam jen jedno vejce, a ja tam dala podkladek, druhy den ale sla do kurniku,tam sem ji to tolerovala a dala take vice podkladku, to si ale po par dnech rozmyslela, ted si nasla uplnou zahadou cestu do drevniku,kde jsem ji vejce ihned sebrala a nahrady nedala,protoze je to tam spatne ohledne pristupu a nedovedu si predstavit, jak tam vyvede male, takze dalsi den snesla o kus dal, zase jsem ji to sebrala, a dalsi den jeste jinde, to uz jsem nenasla, tak tam sla dneska znova, pozorovala jsem ji a uz vim, kde ma ted 2he vajicko, celkem jich ma uz 17, bojim se, ze kdyz ji je vezmu, tak nesedne nikde .Premyslim, ze ji je tam uz v tom drevniku necham a az zasedne tak ji premistim, ale nevim jestli to bude fungovat, ze bych ji zavrela do toho jejich kachniku a pozorovala jestli sedi, jestli ne, tak ji vratim do drevniku a pockam az to vysedi a vratim ji i s malymi do kachniku,mam je poprve, tak jsem z toho div ziva, je to vzruso, nemate nekdo podobne zkusenosti. Dekuji predem za nazory.
Nechali jsme káčata na tomto místě vylíhnout a potom je i s kačenou odstěhovali do ohrádek, na zahradu, kde už se po několika týdnech kdy byly zavřené můžou pohybovat a pást jak chtějí.
Kačera tam raděj nepouštějte, ať má klid. Ten náš ji chodí i s káčaty hlídat na zahradu a večer se vrací zpět do výběhu pro ostatní drůbež.
Krasnou rodinku mate
napada me,nemam ji tam na to nove misto dodat ty vejce co jsem ji sebrala?
Nemaji to tak, ze snasi do te doby, nez jsou jakoby spokojene s poctem vajec na kterych sedi?
Vim ze je to asi u kazdeho jinak, protoze to kazdy dela jinak, ale treba moje kamaradka te zacala snaset do kurniku, ona vejce sbirala, protoze tam snaseli i slepice no a kachna si to rozmyslela, to moje chudera vytrvala, stale hledala nove misto a jemne mi tim naznacovala at to necham na ni.
Omlouvam se za sve hloupe dotazy, ale moc me zajima chovani zvirat, nikde jsem se nic takoveho nedocetla, tak treba nekdo vi a zna.
airalola
napsal(a):
Krasnou rodinku mate
napada me,nemam ji tam na to nove misto dodat ty vejce co jsem ji sebrala?
Nemaji to tak, ze snasi do te doby, nez jsou jakoby spokojene s poctem vajec na kterych sedi?
Vim ze je to asi u kazdeho jinak, protoze to kazdy dela jinak, ale treba moje kamaradka te zacala snaset do kurniku, ona vejce sbirala, protoze tam snaseli i slepice no a kachna si to rozmyslela, to moje chudera vytrvala, stale hledala nove misto a jemne mi tim naznacovala at to necham na ni.
Omlouvam se za sve hloupe dotazy, ale moc me zajima chovani zvirat, nikde jsem se nic takoveho nedocetla, tak treba nekdo vi a zna.
zkuste jí je vrátit zpět až nebude na hnízdě a raděj bych jí nechala v klidu, možná se stěhuje i proto, že za ní stále šmejdíte, naše kačky z nás byly taky nervozní, když jsme je neustále sledovali
. Od víkendu má být zase teplo, tak by se vejcím nemělo stát.
russli

XXX.XXX.169.168
Dobrý den paní Lydie odkoho máte ty černé pižmovky? Mají divokou kresbu v křídlech? Vypadají pěkně děkuji za odpověd Tomáš.
russli

XXX.XXX.169.168
Super tak to jsou odemě. Takže nic nepříbuzného ale nevadí aspon že se Vám daří v chovu . A děkuji za odpověd Tomáš S.

ano stava sa to ,,mal som taku kacku,,staci ked sa jej podari rozbit vajce a jej to zachuti a potom bude pokracovat,,,je to asi to iste ako u sliepok,,potom uz len pod noz s takym nepodarkom,,

a zacala mi kvokat amroska uz druhy den sedi ako pribyta na hniezde,,a ked chcem spod nej zobrat vajcia tak sa nasopuri ,,zajtra jej idem zhanat aspon 11 vajec od auracan,,co chova unas jeden chlap,,inac kureniec mam dost ale nenecham ju sediet len tak na prazdno,,ked sa uz rozhodla tak nech sedi a bud vysedi alebo nie,,
Mamu kachnu mi vzala líška z hniezda keď sedela už tretí týždeň, ale podarilo sa mi zohnať človeka s liahňou, tak sa môžeme tešiť z naších prvých káčatok.
Dnes sa mi podarilo dokúpiť hnedú pižmovku. Káčer je biely, je šanca že budem mať čisto hnedé káčatká?
Celkom ma zaujali farebné rázy pižmoviek. Budem mať možnosť si zapožičať aj modrého káčera.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli by mi nějaký zkušený chovatel neporadil s chovem pižmovek. Minulý rok jsem si pořídil dvě kachny nepříbuzné a strýc mi daroval chovného kačera, kterého měl vyzkoušeného. Letos mi tedy kačenky snášely vejce a vše proběhlo tak jak má. Zasedly a seděly jen se chodili nažrat a okoupat a sem tam je pojímal ještě kačer. Po cca 35 kdy se začli líhnout káčata a obě kačeny, když se jim vylíhla 4 kacata tak přestala na vejcích sedět dál ,a už je nezahřívala. Přitom měla ve hnízdě jestě dalších 10 vajec. Tak nevím kde je chyba. Uvažuji že po příštím líhnutí budu kačenky odebírat a dám je pod žárovku.Ale nevím jestli je to dobrý nápad. Za všechny rady děkuji.

kacka je pekna velka,,ale kacer neviem aky bude ked uplne dospeje,dufam ze bude pekny velky,,a bude mat aj peknu bradavicnost na hlave,,ak bude mat hladku bradavicnost,,tak potom aj mlade budu slabe po nom,,,ale sfarbenie ma pekne a spodok ma taky kropenaty,,co vy ostatny na to?odbornici ako to vydite vy???aky bude ked uplne dospeje

skoda ze tolko nemala na jar,,jarne pocasie vsetko skazilo,,vtedy mala iba 7 kacat,,a teraz ich ma 15,,

Ahoj
Prosím potřeboval bych dvě samičky pižmovek,máme asi tak stejně káčata tak bych vyměnil.Odkud jste?

som od Ziliny,,a uz som ich predal,,nerad to chovam na zimu,potom to nenarastie ako pocas celeho leta,,najradsej hned od jari,ked su,