Dobrý den potřeboval bych poradit,co může být příčinou, že se mi některé housata a kachnata vůbec nenaklubou a uhynou ve vejcích. Když vejce rozbiju tak jsou kachnata i housata plně vyvinuta,ale mrtvá jak tomu předejít.Některá kachnata se vylíhla o tři dny dříve.Má někdo podobné zkušenosti?
Jo přesne, jako řika pani Dana něco je špatně ale těžko určit co, když neznáme okolnosti líhnutí a nejen ti může to sahat až do výživy rodičovských zvířat... Pokud je chyba v líhnutí řek bych že zvířata se buď přehrála, když íšete že některá se vám vylíhla o něco dřív... to je téměř vždy znak vysoé teploty v líhni, i když byla na začátu správna.. postupně se musí znižovat protože už u plodu se vyvíjí vlastní schopnost vytvářet teplo... taky se může stát že se jednoduše pomaly udusí když byly vejce nedostatečne při konci líhnutí chlazené, protože chlazením se znižuje tlak v vzduchové komůrce a tak se nabíra novej vzduch kterého je ři konci klubáni potřeba hodně... Když sem psal o té výživě rodičovských zvířat myslel jsem tím že když mají něčeho v stravě nedostatek... napr. vit. E stane se to že se zvíře vyvine se svalovou dystrofii a není schopné ani pohnout hlavou aby naklulo co i jen dírku i když je u toho třeba pohyb jen minimálni protože většinu práce udělá tlak vaječnho zubu...... naopak přebytek bíkovin v stravě může způsobit to že se nevstřebá všechen bílek což múže spůsobit jeho pomalý rozklad... zvíře může dostat infekci neb se udusit dusičnany ... při přebytku bílkovin se stáva že zvíře jej sice vstřebá ale má pak rúzne jiné poruchy a jednou z nich je svalová slabost noh..... a ještě milion jiných důvodu
a teď si vyberte co z toho..... napište čím ste rodiče krmil, a přesný postup líhnutí MOŽNÁ se na něco přijde...
matus111
napsal(a):
Jo přesne, jako řika pani Dana něco je špatně ale těžko určit co, když neznáme okolnosti líhnutí a nejen ti může to sahat až do výživy rodičovských zvířat... Pokud je chyba v líhnutí řek bych že zvířata se buď přehrála, když íšete že některá se vám vylíhla o něco dřív... to je téměř vždy znak vysoé teploty v líhni, i když byla na začátu správna.. postupně se musí znižovat protože už u plodu se vyvíjí vlastní schopnost vytvářet teplo... taky se může stát že se jednoduše pomaly udusí když byly vejce nedostatečne při konci líhnutí chlazené, protože chlazením se znižuje tlak v vzduchové komůrce a tak se nabíra novej vzduch kterého je ři konci klubáni potřeba hodně... Když sem psal o té výživě rodičovských zvířat myslel jsem tím že když mají něčeho v stravě nedostatek... napr. vit. E stane se to že se zvíře vyvine se svalovou dystrofii a není schopné ani pohnout hlavou aby naklulo co i jen dírku i když je u toho třeba pohyb jen minimálni protože většinu práce udělá tlak vaječnho zubu...... naopak přebytek bíkovin v stravě může způsobit to že se nevstřebá všechen bílek což múže spůsobit jeho pomalý rozklad... zvíře může dostat infekci neb se udusit dusičnany ... při přebytku bílkovin se stáva že zvíře jej sice vstřebá ale má pak rúzne jiné poruchy a jednou z nich je svalová slabost noh..... a ještě milion jiných důvodu
a teď si vyberte co z toho..... napište čím ste rodiče krmil, a přesný postup líhnutí MOŽNÁ se na něco přijde...
No je vidět ,že mate skušenosti a znalosti.-Ale způsob vyjadřování je na úrovní " IT mimozemšťan".
Uživatel s deaktivovaným účtem

deko
napsal(a):
strava rodicovskeho krdla spravi strasne vela. liahnem kurata sirokemu okoliu. kto sa poctivo stara o hydinu, ma liahnivost 100 percent, kto krmi iba psenicou a obcas odpadom z kuchyne, z 20 vajec sa mu vyliahnu dve kurata...
Michal H.
Kdyz jsme u te vyzivy, snazim se slepicim davat vse (mam hedvabky), ale zerou jedine zelene a psenici Smes neberou, rozmoceny chleba se srotem neberou, tvaroh neberou.....uz nevim, co jim nabidnout. Kdyby byla nejaka rada, budu rad:-)
napsal(a):
Kdyz jsme u te vyzivy, snazim se slepicim davat vse (mam hedvabky), ale zerou jedine zelene a psenici Smes neberou, rozmoceny chleba se srotem neberou, tvaroh neberou.....uz nevim, co jim nabidnout. Kdyby byla nejaka rada, budu rad:-)
Tohle je zřejmě způsobené učeným chováním zvířete.... jak říkaj slováci ohýbej mě mamko, když jsem jěště Janko, když už budu Jano, neohneš mě mamo... to znamená že na různe druhy stravy se musí učit od kuřátek.... i když chuť po živočíšni bílkovině všeobecně (tvaroh, maso ryby, hmyz...) je daná instinktivně(přece jsou to jen všežravce) dá se potlačit pokud se zvíře počas odchovu v krmní dávce stímhle moc nestřetávalo.... Já bych si však stímhle hlavu nelámal, protože pokud odmala příjmají veliké množství zeleného jako zdroj vysokého obsahu vlákniny- těžko štepitelného polysacharidu je téměř jisté že jejich trávicí soustava se na "těžké štěpení" přizpůsobila a jsou schopni vytéžit větší čast živin pře potřebu fyziologického zasycení ako slepice které byly odmala učeny na "způsob všežravců"- t.j. KD tvořila větší část jaderních krmiv a ktomu nějaká živočíšni složka.... pokud "zelená " složka je složena s více druhů bylin/zbytků zeleniny/ovoce a slepičky jsou napohled zdravé (hlaně lesklost peří, výrazně barvené neopeřené části kůže, žloutek je výrazně oranžový, skořápka pevná a hovínka jsou také jak mají být) je všechno v pořádku a znamená to že slepičky jsou "zasyceny" i fyziologicky- nechýbají jím žádne živiny ako by tomu bylo jen u mechanického zasýceni- zvíře sice nepociťuje hlad a nemusí byt ani apatické ale bledá farba žloutku naznačuje nedostatek betakarotenů a železa kterého je v zeleném málo, totéž se týka i měkké skořápky. kdyby nebyly schopny z vlákniny v zeleném odštépit i ten poslední zbytek vápniku, manganu a fosforu byla by měká, kdyby mali nedostatek bílkoviny byl by bílek řídší a kuřata by se zcela jista ani ve vajci ůplně nevyvinuly, ..... a mnoho jiných případu... ale menší schopnost rozbíjet vlákninu a tak si z ní odštěpovat i to málo co na ní je navázano mají jen zvířata kterých trávicí trakt odmala nebyl stimulován k tomu aby se na to přizpůsobil což je organizmus odchovaný na KD tvoŕíci z Vétší části jedrné krmivo z nízkym obsahem vlákniny.... pčenice je z hlediska vitamínu a obsahu bílkovin ideálni až nato že nesmí být v KD ve velkém množství pře višší obsah lepku narušujíci peristaltiku střev... jeho vysoký obsah dokonale antagonistizuje vláknina která má opační efekt na střeva kterou vy svým zvířatům poskytujete také ... takže poud zdravotní stav odpovída výše uvedenému popsání je vše v pořádku a nic bych neměnil, pokud ne možná se bude dát slepičky naučit tím že budou vidět jinou drůbež jako žere to co chcete naučit žrát je.......

Dekuji za vycerpavajici odpoved. Ja slepice koupil uz jako dospele, mely byt na krmeni chlebem, srotem, bramborami atd. navykle a pritom mi to nezerou
napsal(a):
Dekuji za vycerpavajici odpoved. Ja slepice koupil uz jako dospele, mely byt na krmeni chlebem, srotem, bramborami atd. navykle a pritom mi to nezerou
nelámte si hlavu to jen svědčí o tom že jím asi nechýbyjí stopové prvky ani vitaminy a že všechno si vytěží z objemových krmiv což si myslím že je dobře...aspoň ušetříte... nevím vám říct proč to nechcou žrát naadá mě spůsta teorií ale už se nechci rozpisovat... říkam poku´d sou zdravé a líhnutí kuŕátek je v pořádku tak bych zbytečně do toho nezasahoval protože u lidi kterí se chtějí starat až prehnaně se projevuje opační efekt že zvířatům víc ublíži ...

matus111
napsal(a):
nelámte si hlavu to jen svědčí o tom že jím asi nechýbyjí stopové prvky ani vitaminy a že všechno si vytěží z objemových krmiv což si myslím že je dobře...aspoň ušetříte... nevím vám říct proč to nechcou žrát naadá mě spůsta teorií ale už se nechci rozpisovat... říkam poku´d sou zdravé a líhnutí kuŕátek je v pořádku tak bych zbytečně do toho nezasahoval protože u lidi kterí se chtějí starat až prehnaně se projevuje opační efekt že zvířatům víc ublíži ...
Vsak ja vim, hloupy sedlak a nejvetsi brambory...., kuratka, moje prvni v zivote, by se mela lihnout pristi patek, tedy pokud ve trech vajickach neco bude....Dneska mi zasedla druha hedvabka, ma pod sebou 6 vajec, tak uvidm.
napsal(a):
Vsak ja vim, hloupy sedlak a nejvetsi brambory...., kuratka, moje prvni v zivote, by se mela lihnout pristi patek, tedy pokud ve trech vajickach neco bude....Dneska mi zasedla druha hedvabka, ma pod sebou 6 vajec, tak uvidm.
tak pak napiste zda li líhnutí proběhlo v pořádku velmi mě zaujal váš "příběh" vybíravích slepiček :D takže jak kuřátka budou v pořádku, jen se moje teorie potvrdí. tak nech mě nesklamou hodně štěstí
vivunka
napsal(a):
Dobrý den,ještě se chci zeptat,zda má bouřka vliv na líhnutí drůbeže a za jak dlouho se vylíhne kuřátko,když je nižší teplota v líhni a jestli se vůbec vylíhne...Selhal mi teploměr...Takže jsem tam měla 14dní pouze necelých 37 stupňů...
Ahoj ... ked som zacinal s liahnutim tiez som mal asi o 1 stupen mensiu teplotu a dopadlo to tak ze kuriatka boli zdegenerovane mali vykrutene nohy a podobne musel som ich utratit odvtedy si davam na to pozor
anmi
napsal(a):
Ahoj ... ked som zacinal s liahnutim tiez som mal asi o 1 stupen mensiu teplotu a dopadlo to tak ze kuriatka boli zdegenerovane mali vykrutene nohy a podobne musel som ich utratit odvtedy si davam na to pozor
Ahojda,děkuju za radu,musím si dávat pozor..Mrzí mě to,že se nevylíhli...

matus111
napsal(a):
tak pak napiste zda li líhnutí proběhlo v pořádku velmi mě zaujal váš "příběh" vybíravích slepiček :D takže jak kuřátka budou v pořádku, jen se moje teorie potvrdí. tak nech mě nesklamou hodně štěstí
Zdravím, tak ač jsou moje hedvábky vybíravé, vyseděla v pátek první kvočna 3 zdravá (zatím!) kuřátka. M.