Mám husi tulské aj bielu nemeckú kúpenú vlani z farmy.Vajcia niesla poctivo ale gunár od tulskej ju nechce všetky vajcia čo šli do liahne boli neoplodnené. Včera zase zniesla vajce a od včera poctivo sedí na hniezde. Mám ešte v liahni vajcia tulskej husi ktoré by sa mali liahnuť na druhý týždeň. Nebolo by dať ich pod ňu nevyruším ju a potom už nesadne?Nemá niekto skúsenosť ako ich do hniezda dať alebo neriskovať a nechať ich v liahni.
Dobrý den, já jsem fanda přirozeného líhnutí a odchovu, takže bych je pod husu podložil. Ještě se mi nikdy nestalo, že by mi husa nebo kachna po vyplašení z hnízda hnízdo opustila. A to jsem s vejci mnohdy taky čachroval, prosvětloval vybíral prohazoval byl kolem toho vždy velký cirkus, ale seděly dál....Husy jsou na hnízdo a vejce velmi fixované nevzdají se ho, a nevzdají se ani místa kde je hnízdo. Spíš kdybyste ji přesunul jinam nebo změnil hnízdo tak by nechtěla sedět, ale jestli je to její místo tak nebude problém. Ideální stav je v využít chvíle, kdy se jde vykoupat nebo nakrmit aby byla v klidu. Co nevím, je reakce na změnu u housat ve vejcích. Přeci jen líheň a husa je něco jiného, snad by to nemělo dělat problém