Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Klaudius

17.5.2012 06:16
Klaudius

XXX.XXX.240.250

Dobry den,
muzete nekdo poradit jak nejlepe ochranit slepice na samote u lesa pred liskami?
Pekny den,
Karel

17.5.2012 07:10
worlis

XXX.XXX.23.52

Klaudius napsal(a):
Dobry den,
muzete nekdo poradit jak nejlepe ochranit slepice na samote u lesa pred liskami?
Pekny den,
Karel

dobry den ted me napadla takova myslenka co zkusit nektery s z tech pachvych odpuzovacu pro myslivce na zver obsahuji pachy z ruznejch predatoru jako je rys medved clovek atd. asi 5 pachu tak jestli by to lisku take neodpudilo si rikam ale nevim nezkousel jen napad budte zdrav smajlík

17.5.2012 07:16
klakier

XXX.XXX.136.126

Jeden můj známý - velký chovatel všeho možného - používá elektrický ohradník a nemůže si to v vynachválit. Nevím ještě kolik to stojí ale v současné době jsem v podobné situaci jako vy. Buď našetřím na ohradník, nebo se stanu pejskařem nebo asi začnu chovat jen ptáky ve voliéráchsmajlík podle zkušeností co jsem se ptal tak na hladovu lišku ani pachy ani ultrazvukové odpuzovače neplatí...smajlík

17.5.2012 07:42
lydie

XXX.XXX.70.117

My bydlíme v lese a loni se nám přes den ztratila polovina slepic (jsou puštěné na volno). V zimě se k nám nastěhoval malý kříženec jezevčíka, který vedne v noci krouží kolem domu a je pokoj. Sám si drůbeže nevšímá, ale díky jeho ječáku a " pachovým stopám " , se k nám od té doby nic neodvážilo a to slepice courají 100 - 200m daleko do lesa.

11.7.2012 13:06
janazlesa

XXX.XXX.20.86

Řeším stejný problém. Bydlíme uprostřed lesa, slepice a bežci mají u kurníku (kachníku) výběh cca 200 m2, ale stále otevřený a courají do lesa. Před týdnem se nám v podvečer za bouřky ztratila kachna IB, včera za děště kolem 13. hod smajlík kačer a kohout australák smajlík. Zbyla samotná kačka, naštěstí jsem po ztrátě první sbírala vajíčka a kvoká mi slepice, tak uvidím, zda se povedou kačátka. I po kohoutovi mám kuřata a také mám kuřata vlašek . Psy máme tři, ale nejsou u slepic, ale za plotem. A ačkoli jinak hlídají dobře a noru lišky vystopovali, tak její příchod neoznamují smajlík. Máme půjčený sklopec, kolem výběhu rozhazuji psí výkaly, věším chlupy a mužskou část rodiny tam nutím chodit čůrat :-). Tak uvidím, zda to pomůže. Řeším ale, jaké plemeno by bylo vhodnější smajlík. Zda těžší australky, které ale jak vidím liška v klidu odnese - kohout byl fešák smajlík, nebo jestli rychlejší, lehčí vlašky, které snad mají šanci utéct. Čistou mám jen jednu a je pravda, že je po včerejšu trchu oškubaná, ale unikla :-). Jde mi o to, zda si mám nechat kohouta vlašáka nebo australáka. Jde mi hlavně o vajíčka, o maso až v druhé řadě. Díky za odpovědi Jana

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2012 14:06

janazlesa napsal(a):
Řeším stejný problém. Bydlíme uprostřed lesa, slepice a bežci mají u kurníku (kachníku) výběh cca 200 m2, ale stále otevřený a courají do lesa. Před týdnem se nám v podvečer za bouřky ztratila kachna IB, včera za děště kolem 13. hod smajlík kačer a kohout australák smajlík. Zbyla samotná kačka, naštěstí jsem po ztrátě první sbírala vajíčka a kvoká mi slepice, tak uvidím, zda se povedou kačátka. I po kohoutovi mám kuřata a také mám kuřata vlašek . Psy máme tři, ale nejsou u slepic, ale za plotem. A ačkoli jinak hlídají dobře a noru lišky vystopovali, tak její příchod neoznamují smajlík. Máme půjčený sklopec, kolem výběhu rozhazuji psí výkaly, věším chlupy a mužskou část rodiny tam nutím chodit čůrat :-). Tak uvidím, zda to pomůže. Řeším ale, jaké plemeno by bylo vhodnější smajlík. Zda těžší australky, které ale jak vidím liška v klidu odnese - kohout byl fešák smajlík, nebo jestli rychlejší, lehčí vlašky, které snad mají šanci utéct. Čistou mám jen jednu a je pravda, že je po včerejšu trchu oškubaná, ale unikla :-). Jde mi o to, zda si mám nechat kohouta vlašáka nebo australáka. Jde mi hlavně o vajíčka, o maso až v druhé řadě. Díky za odpovědi Jana

Fascinuje mě, že máte slepice na volno v lese a připadá vám divné, že vám mizí.

11.7.2012 14:45

No-když jsou psi v klidu a nic neavizují,tak to není liška,ale škodná "létavá".Já bydlím v zástavbě v zahradách a mám problém s obyčejnou strakou a sojkou.Je pravda,že jdou jen po kuřatech,ale také mě to štve a tak to mám vše zakryté sítí.smajlík

11.7.2012 15:02
janazlesa

XXX.XXX.20.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fascinuje mě, že máte slepice na volno v lese a připadá vám divné, že vám mizí.

No, chodila si pro ně i do toho zavřeného a oploceného výběhu smajlík. A dělat podezdívku a svrchu síť se mi fakt nechce.A včera je odnesla z výběhu, za naší přítomnosti v domě vzdáleném asi 10 m .Teď je to krize - určitě učí lovit mladé - kohout i kačer zmizeli zárověň. Stejné to bylo i loni. Během roku je klid. A slepice si to v lese užívaj :-). A jestli by nebyly lepší vlašky mi neporadíte :-)? Jana

14.7.2012 11:05
ares.n

XXX.XXX.240.115

Mě pomohl až el. ohradník. A je jedno jakej druh slepic budete mít. Před liškou nemaj šanci ať jsou velci nebo rychli liška je výborný lovec.

15.7.2012 14:40
masak

XXX.XXX.253.239

letošní ztráty - 19 slepic, kohout, 4 husy,7 kačen, a 2 perličky. Lišky jsou vidět i ve dne. Začal boj, nastražená železa a otrava fridexem,jeto hnusné ale účiné. I vnitřnosti z králika a kožku poleji fridexem a do rána vše zmizelo. tuk tuk tuk, ted už tři týdny nebyla liščí návštěva a to mám vše za plotem. myslivci tvrdí že je škoda patrony, tak je nikdo nestřílí.

15.7.2012 16:17
ares.n

XXX.XXX.240.115

Myslivci jsou parchanti . Co se nedá sežrat to je nezajímá:-(

15.7.2012 18:00
blade

XXX.XXX.92.1

ares.n napsal(a):
Myslivci jsou parchanti . Co se nedá sežrat to je nezajímá:-(

Pěkně jste to napsal.:-)souhlasím s vámi

16.7.2012 21:27
janazlesa

XXX.XXX.18.32

ares.n napsal(a):
Mě pomohl až el. ohradník. A je jedno jakej druh slepic budete mít. Před liškou nemaj šanci ať jsou velci nebo rychli liška je výborný lovec.

Po včerejší návštěvě lišky jsme ojednali el. ohradník. Jinak to opravdu nepůjde. Vlezla do výběhu a sebrala 10 kuřat s kvočnou a 3 odrostlá kuřata smajlík. Můžete mi napsat, v jakých výškách máte natažen vodič ? Z vnitřní strany výběhu zůstane pletivo nebo dřevěný plot a z vnější bude ohradník. Děkuji za rychlou :-)(doufám, že ve středu je ohradník doma) odpověď. Jana

16.7.2012 21:47
ares.n

XXX.XXX.240.115

Já to mám natažaný 10cm od země a potom každých 10cm až do jednoho, ale nemám pletivo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík