Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.5.2012 14:36
worlis

XXX.XXX.23.52

zdravim mam doma troubu EKZ klasik mini a napadlo me pri vymene termostatu pridanim par vetracich otvoru tep. vlh. tak by to mohla byt slusna lihen jaky mate nazor

8.1.2013 19:59
tonci

XXX.XXX.224.1

worlis napsal(a):
zdravim mam doma troubu EKZ klasik mini a napadlo me pri vymene termostatu pridanim par vetracich otvoru tep. vlh. tak by to mohla byt slusna lihen jaky mate nazor

Pochval sa ci si to zrealizoval je to dobry napad smajlík zdravi ta tonci

8.1.2013 20:15
venziva

XXX.XXX.32.1

worlis napsal(a):

Mám doma také starou mikrovlnku. Nechtěl byste zde psát postup, jak budete líheň dělat? Třeba by mi ji manžel konečně také postavil. Není moc manuálně zručný, ale kdyby věděl pěkně postupně jak co udělat, určitě by se o to pokusil. Kolik myslíte, že by se tam vešlo vajec?

8.1.2013 21:07
tono

XXX.XXX.164.132

venziva napsal(a):
Mám doma také starou mikrovlnku. Nechtěl byste zde psát postup, jak budete líheň dělat? Třeba by mi ji manžel konečně také postavil. Není moc manuálně zručný, ale kdyby věděl pěkně postupně jak co udělat, určitě by se o to pokusil. Kolik myslíte, že by se tam vešlo vajec?

No, z mikrovlnky to asi nebude šťastné řešení. =to=

8.1.2013 21:38
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

Dobrý večer.Mám líheň s mikrovlnky s nuceným oběhem. Dle mého názoru mikrovlnka nebo lednice není to nejlepší řešení.Lepší je koupit líheň tovární výroby.Pokud by měl někdo zájem,nechejte kontakt ,zašlu ukázku líhně s popisem.

8.1.2013 22:15
venziva

XXX.XXX.32.1

tono napsal(a):
No, z mikrovlnky to asi nebude šťastné řešení. =to=

Moc tomu nerozumím. Proč to není šťastné řešení? Zadavatel nafotil také mikrovlnku. Líheň bych ráda koupila, ale vyznejte se v kvalitě a cenách, když tomu vůbec nerozumím. Někdo chválí, jiný tu samou haní..... nechci dát peníze za něco co není dobré a drahou si nemohu dovolit. smajlík Na druhou stranu jsem v loni dala za líhnutí 30 vajec 720,-Kč a z toho bylo jen 5 slepiček. Takže jsem si také vůbec nepomohla. Velice levně vyjdou líhně v Číně, tam bych si vybrala, nemám problém to tam zaplatit a nechat si ji poslat ALE: plně automatická líheň na 56 vajec tam sice stojí 75 dolarů (to je cca 1500,-Kč, ta samá z německa by byla cca za 5000,- Kč + poštovné), ale poštovné je 135 dolarů a to už jsem zase na zdejších cenách. Kdybych chtěla levnou líheň z číny, musela bych jich vzít hodně (kontejner - zapomněla jsem se zeptat, kolik by to bylo) a pak by i to poštovné bylo levné, ale co bych tady s nima dělala.

9.1.2013 14:33
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

venziva napsal(a):
Moc tomu nerozumím. Proč to není šťastné řešení? Zadavatel nafotil také mikrovlnku. Líheň bych ráda koupila, ale vyznejte se v kvalitě a cenách, když tomu vůbec nerozumím. Někdo chválí, jiný tu samou haní..... nechci dát peníze za něco co není dobré a drahou si nemohu dovolit. smajlík Na druhou stranu jsem v loni dala za líhnutí 30 vajec 720,-Kč a z toho bylo jen 5 slepiček. Takže jsem si také vůbec nepomohla. Velice levně vyjdou líhně v Číně, tam bych si vybrala, nemám problém to tam zaplatit a nechat si ji poslat ALE: plně automatická líheň na 56 vajec tam sice stojí 75 dolarů (to je cca 1500,-Kč, ta samá z německa by byla cca za 5000,- Kč + poštovné), ale poštovné je 135 dolarů a to už jsem zase na zdejších cenách. Kdybych chtěla levnou líheň z číny, musela bych jich vzít hodně (kontejner - zapomněla jsem se zeptat, kolik by to bylo) a pak by i to poštovné bylo levné, ale co bych tady s nima dělala.

Dobrý den.Pokud budete mít zájem,nechejte kontakt a můžeme podiskutovat a pošlu Vám ukázku mé mikrovlnky .Zadavatel sice mikrovlnku nafotil,ale co ukázal?

9.1.2013 14:43
dorm

XXX.XXX.64.242

chovatelkarel napsal(a):
Dobrý den.Pokud budete mít zájem,nechejte kontakt a můžeme podiskutovat a pošlu Vám ukázku mé mikrovlnky .Zadavatel sice mikrovlnku nafotil,ale co ukázal?

Karle pošli ukázku sem a mmj kontakty jsou v profilech.
Pochlub se co jsi vyrobil.Moc mě zajímá výměna vzduchusmajlík

20.1.2013 18:17
deon

XXX.XXX.169.36

jak koukám, karel je snažící se prodejce levných kšuntových líhní... toť můj pocit.smajlík

20.1.2013 18:47
dorm

XXX.XXX.64.242

deon napsal(a):
jak koukám, karel je snažící se prodejce levných kšuntových líhní... toť můj pocit.smajlík

Pocit je opravdu jen pocitem.Karel mě poslal foto a popis líhně kterou si udělal z mikrovlnky! Musím se ho zastat jak to má skvěle udělané a do detailu promyšlené!smajlík
V jednoduchosti je krása a tady platí hlavně účelnost.Mě zajímalo větrání a výhřev a to jsem valil bulvy,jak to má udělané.Na takové domácí líhnutí na pár vajíček super.Dal bych sem foto,ale bez jeho souhlasu ne!!Snad se sám rozhodne vložit foto a popis.

20.1.2013 19:21
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

deon napsal(a):

Vážený já fotky své líhně z mikrovlnky ukázal jen chovateli pod značkou "dorn" a autorce zadaného tématu "worlis"Nikomu ji nenabízím a neprodávám.Svoje pocity si nechejte ve slušnosti někde.Rád bych viděl ,co jste vytvořil Vy.Karel

20.1.2013 19:33
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík..jo..jo. tak to se omlouvám. to chce říct. a to je odvětrání u mé líhně...

20.1.2013 19:35
dorm

XXX.XXX.64.242

To mě zajímá a vlastně celá líheň sem s tímsmajlík

20.1.2013 19:41
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík teď probíha zkušební provoz...

20.1.2013 19:46
deon

XXX.XXX.169.36

a maminka byla tak nedočkavá, že ani lísky nebylo potřeba...

20.1.2013 19:59
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík myslím, že stará lednice je dobrý základ pro líheň. dobrá je z mražákem dolu, tam mám topení, ventilátor pro cirkulaci, ventilátor pro výměnu vzduchu a vodu, nahoře je líheň a dolíheň.

20.1.2013 20:01
deon

XXX.XXX.169.36

20.1.2013 20:21
deon

XXX.XXX.169.36

smajlíktopné tělesa 2x 2000W paralelně napájení stř. 28V + 60W žárovka, ventilátory pr. 80/220V, pr. 50/12V, dvojtermostat DIGI - 2TLed + spínacie hodiny a cyklovač - děkuji p. Chochulovi skvělá věc, odvětrání el. zámek z renaulta 12V - cyklovač 1x 30 min na 12 vteřin, po 12 dni to zvednu na 15 - 18 vteřin.

20.1.2013 20:30
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík a malá prosvětlovačka.
Karle, eště jednou se omlouvám. rád bych viděl Vaše foto. deon.

20.1.2013 20:37
deon

XXX.XXX.169.36

20.1.2013 21:07
dorm

XXX.XXX.64.242

tak to máme vše podobné jen já mám z lamina a dnes mě švagr udělal stejný temelín škoda,že mám jen foto před elektrikou

20.1.2013 21:13
dorm

XXX.XXX.64.242

deon napsal(a):
smajlík teď probíha zkušební provoz...

stejný termohygrostat máme na staré líhni

20.1.2013 21:27
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík stará bioska mě bere, to je nádherná mašina...možná někdy se zadaří a bude doma...
zatím lednice fachčí na 100%. ( ťuk, ťuk na dřevo )smajlík

20.1.2013 21:29
lupus4

XXX.XXX.12.137

Jen jako námět, spousta chovatelů plazů si vyrábí inkubátory samodomo a jsou velmi dobře funkční.Llíhnutí např. nejběžnějších. želv je cca 80 -120 dnů, simulace denních a nočních teplot atd. atd. Jen neřeší otáčení vajec, páč u plazů se s nimi nesmí hýbat.

20.1.2013 21:31
lupus4

XXX.XXX.12.137

a další (vychází to podstatně levněji , než zde uváděné líhně)

20.1.2013 21:44
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

deon napsal(a):
smajlík a malá prosvětlovačka.
Karle, eště jednou se omlouvám. rád bych viděl Vaše foto. deon.

Snad později,zítra jdu na operaci.Karel

20.1.2013 21:59
venca21

XXX.XXX.220.211

chovatelkarel napsal(a):
Vážený já fotky své líhně z mikrovlnky ukázal jen chovateli pod značkou "dorn" a autorce zadaného tématu "worlis"Nikomu ji nenabízím a neprodávám.Svoje pocity si nechejte ve slušnosti někde.Rád bych viděl ,co jste vytvořil Vy.Karel

Ahoj taky přemýšlím o líhni z mikr.a zatím si to představuji asi tak,že na strop dám ventilátor z počítače a asi aby to větralo směrem vzhůru ne? A jaký termostat? Jak vypadá termostat v žehličce? To by mohlo být ne? Teplo řešíš jak? Mám mikrovlnku,která nehřeje tak asi žárovky?Větrání je jasný vyvrtám tam několik dírek. Nebo vlastně tam větrání je ne? A vlhkost? Prosím taky o popisek .díky

20.1.2013 22:08
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík tak jsme s maminkou prosvěcovali, ze 14vajec je 10 OK, 4 vejce vypadají neoplozená...
kohoutek jeden línej...

21.1.2013 15:13
dorm

XXX.XXX.64.242

deon napsal(a):
smajlík tak jsme s maminkou prosvěcovali, ze 14vajec je 10 OK, 4 vejce vypadají neoplozená...
kohoutek jeden línej...

Chlapy nezapomínejte,že kdyby vám v tomhle počasí mrzly kulky,tak by jste taky u dam byli pro smích(nemluvím kolik jich má kohout).Proč je taková móda líhnout už v lednu?Vždyď kuřatům bude chybět první jarní sluníčko a přirozený vit.Dé,když to nejvíc budou potřebovat!Nemusíte do nich cpát doplńkové srágory a předejdete nemocem a drůbež je odolnější,ušetříte energii atd.Klubové líhně nasazovaly konec února a to u plemen pozdě dospívajících.(Také je něco jiného u vzácných a málo rozšířených plemen celoročně)Nalíhneš brzo a budeš také brzo kvůli krčnímu pelichání bez vajecNížší oplozenost je v zimních měsících normální a také za velkých veder.Taky to nemusí být kohoutem,ale máš třeba mladé nosnice (nebo je bolela hlavasmajlík) a to není také dobré (plus je až nosnice druhým rokem) Buď rád za to co máš a že ti bedna při zkušební jízdě už něco ukázala a aby ti to dotáhla až do 21 dnesmajlík. Jinak nedoporučuji soupeřit s Machem kdo dřív a vícsmajlík! V chovu to chce trpělivost a i při umělém líhnutí jít ruku v ruce s přírodou a zaměřit se na mouchy a vychytávky u líhněsmajlík

21.1.2013 17:51
deon

XXX.XXX.169.36

smajlíkSvatá pravda. Důvod tak brzkého nasazení je pouze ten, že chceme mít líheň vychytanou na sezonu - jsme nadšení, ale stále jen chovatelští učni smajlík. Na ekonomiku provozu líhně s deseti vejci a násedný odchov raděj ani nemysletsmajlík
Ale když musíš tak musíš...smajlík

Milan.P

21.1.2013 19:09
Milan.P

XXX.XXX.25.249

venziva napsal(a):

a co se domluvit víc lidí a o poštovný se rozdělit?Já bych do toho určitě šel,protože ty ceny jsou hrozný

22.1.2013 19:33
fezoj

XXX.XXX.0.217

liahen som urobil z mikrovlnky.Zhruba tech popis:Požužil som prakticky len obal,ktorý som zateplil.Elektroniku mikrovlny som vybral.Tam som vmontoval 12v zdroj-staršiu autonab.Vyhrievacie teleso je odporovy termodrot umiestnený v hornej časti stočený do kru.hu.Tento termodr.je rodelený na dve polovice.Možno použiť vonkajši-vnutorný okruh alebo celkom.Uprostred je vetiletor z počitača.Otačky ventil.su ovladane reostat/Š 100/.Teplotu ovlada dig.termostat ktorý je napájany 12v.Vprípade vyp.el.liahen je napojenacez relatko napojena12v autbateria.Ventilacia vhornej časti sú vyvrtané otvory,Prisun vzduch akv.motorček.Zvlhčovanie nádobka v spodnej časti .
smajlík

22.1.2013 19:36
fezoj

XXX.XXX.0.217

liahen som urobil z mikrovlnky.Zhruba tech popis:Požužil som prakticky len obal,ktorý som zateplil.Elektroniku mikrovlny som vybral.Tam som vmontoval 12v zdroj-staršiu autonab.Vyhrievacie teleso je odporovy termodrot umiestnený v hornej časti stočený do kru.hu.Tento termodr.je rodelený na dve polovice.Možno použiť vonkajši-vnutorný okruh alebo celkom.Uprostred je vetiletor z počitača.Otačky ventil.su ovladane reostat/Š 100/.Teplotu ovlada dig.termostat ktorý je napájany 12v.Vprípade vyp.el .liahen je napojena cez relatko 12v autbateria.Ventilacia vhornej časti sú vyvrtané otvory,Prisun vzduch akv.motorček.Zvlhčovanie nádobka v spodnej časti .
smajlík

23.1.2013 11:46
ketupa

XXX.XXX.63.129

Dobrý den, s dovolením také přispěju svým "výtvorem". Jedná se líheň vyrobenou z běžně prodávaného termoboxu. Ve víku je přišroubována plechová lišta se dvěma 25 w žárovkami. Jako termostat je zvolený levný digitální ATC-300, který ačkoliv má přesnost jen 1 stupeň, tak mi naprosto vyhovuje (teplota dole u vajec kolísá mezi 37.2 až 37. 6 - měřeno mezi vejce položeným datalogerem s přesností na setiny stupně, během celého dne). O regulaci vlhkosti se stará zvlhčovač (mlhovač) na kterém lze přesně nastavit vlkost ve stupních RH. Líheň používám už třetí sezónu a jsem maximálně spokojen (několikrát jsem ji chtěl vylepšit - např. vytápění topným kabelem, případně vyřešit otáčení vajec, ale nakonec jsem nechal vše při starém když to tak dobře funguje).
Oproti zde prezentovaným velkým líhním, je tato trpaslíkem (20 až 25 vajec), pro mé líhnutí však dostačuje. Martin

23.1.2013 12:47
bobcz

XXX.XXX.3.118

Dobrý nápad a pěkně udělané.
Já jsem v neděli zprovoznil líheň z ledničky.
Jen zatím nemám vyladěné větrání - výměnu vzduch.
Zatím to je řešeno otvory v ledničce s tím, že se to velice špatně reguluje a vůbec si nejsem jistej zda to správně funguje.
Ale zaujalo mne zde předvedené automatické otvírání a zavírání sacích orvorů.
Asi se vydám touto cestou.

23.1.2013 17:59
deon

XXX.XXX.169.36

Dobrý den, tady je obrázek větrání - výměny vzduchu v líhni, za kvalitu se omlouvám...

23.1.2013 18:18
deon

XXX.XXX.169.36

deon napsal(a):
Dobrý den, tady je obrázek větrání - výměny vzduchu v líhni, za kvalitu se omlouvám...

tady...

24.1.2013 15:08
bobcz

XXX.XXX.3.118

Děkuji

já to mám zhruba takhle

24.1.2013 17:44
dorm

XXX.XXX.193.53

To větrání měl Karel vyřešený regulovatelným ofukovačem z přístrojové desky škoda 120.
Je dostatečně velké a regulujete si to podle délky líhnutí.Já bych šel raději touto cestou u větší líhně.Při stanovení výměny vzduchu v líhni přihlížíme k koncentraci kysličníku uhličitého,která by v líhni neměla překročit koncentraci 0,4% . Výrobci velkokapacitních líhní tento ukazatel nepodceňují a sledují velmi pečlivě i v praxi.Pro vaši představu jedno slepičí vejce vyloučí ve stáří 10.dnů asi 0,2l Co2.Ve 14 dnech je to už 0,3l a v 18 dnech je to téměř půl litru kysličníku uhličitého za 24 hod.Pak je už snadné spočítat kolikrát musíme vyměnit vzduchu v líhni při dáném množství vajec. Do sedmého dne není třeba tento problém řešit. Vylučování Co2 se děje přes alantoidní krevní oběh a ten začá přjímat kyslík a vypouštět Co2 až okolo sedmého dne.

24.1.2013 20:26
venziva

XXX.XXX.32.1

Milan.P napsal(a):
a co se domluvit víc lidí a o poštovný se rozdělit?Já bych do toho určitě šel,protože ty ceny jsou hrozný

To by bylo sice řešení, ale protože pracuji mezi lidmi, neumím si moc představit, jak se na tomto více cizích lidí přes internet dohodne, aby to všechno dobře dopadlo, a to hlavně finančně. A asi by se do toho muselo jít s tím, že by to nejspíš nešlo reklamovat, kdyby něco náhodou.
Také jsem byla ochotna jít do koupi levné líhně v diskusi o líhni CLEO. Někdo psal, že přímo z Rumunska by byla za 1500,- a že to tam zkusí objednat. Ale na tom to skončilo.

24.1.2013 21:20
dorm

XXX.XXX.193.53

deon napsal(a):
tady...

Teď jsem koukal na ten obrázek a vidím tam dobře 2x 2000w?? Není to příliš velká tepelná setrvačnost??

25.1.2013 16:11
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík...28V ( trafo 100VA, pracovní teplota kolem 21°C ). Na topných spirálách se dá chvilku udržet ruka, teplota 49 - 52°C ( měřeno na stole ); 60W žárovka je tam kvůli pružnosti ( termostat je vlastně spíná současně - 160W ), spínaný tepelný rozsah je 37,7 - 37,9°C a abych pravdu řekl, tak při sepnutí termostatu se teplota na 10 sek. dostane na 37,6°C a při vypnutí na 10 sek. na 38,0°C. Cykluje to asi po třech minutách. Výměna vzduchu - CO2 je nastavená v cykle 15 min na 20 sek, dnes mám v plánu zvednout čas výměny na 25 sek. Vlhkost je 52 - 55% . Na nic už nesahám, funguje to už 11 dní. Jak se změní poměry když bude nabušená lednice vejci nevím, zatím je na zkoušku jak jsem psal jenom 10 vajec. smajlík

25.1.2013 17:51
dorm

XXX.XXX.64.242

deon napsal(a):
smajlík...28V ( trafo 100VA, pracovní teplota kolem 21°C ). Na topných spirálách se dá chvilku udržet ruka, teplota 49 - 52°C ( měřeno na stole ); 60W žárovka je tam kvůli pružnosti ( termostat je vlastně spíná současně - 160W ), spínaný tepelný rozsah je 37,7 - 37,9°C a abych pravdu řekl, tak při sepnutí termostatu se teplota na 10 sek. dostane na 37,6°C a při vypnutí na 10 sek. na 38,0°C. Cykluje to asi po třech minutách. Výměna vzduchu - CO2 je nastavená v cykle 15 min na 20 sek, dnes mám v plánu zvednout čas výměny na 25 sek. Vlhkost je 52 - 55% . Na nic už nesahám, funguje to už 11 dní. Jak se změní poměry když bude nabušená lednice vejci nevím, zatím je na zkoušku jak jsem psal jenom 10 vajec. smajlík

jj,tak to chápu i když el.tak moc nerozumím..jinak to s tím zvýšením vzduchu na 25s. schvaluji.Teď to u 10ks neva,ale pak to bude mnohonásobek,tak bych nic nezanedbával a u vlhkosti to samé aby šla zvýšit z 50% v dolíhni na těch 60-75%
Při překládání do dolíhně ma být úbytek hmotnosti vajec asi 12%-13% původní hmotnosti.Toto platí pro slepice v 18.dnu inkubace a u kachen v 25.dnu inkubace to může být o 1% více.Držel bych se spíše vyšších vlhostí,neb v konečné fázi inkubace se už ta alantoidní tekutina nějak odpaří,ale dehydratace je pro líhnutí naprosto devastující a způsobuje vznik atypických poloh zárodku.
Takže když to vezmeme kolem a kolem,tak teplota není na 0,1 tak důležitá jak říkám já,líhne vlhkost a výměna vzduchu!!.Aby to tak bylo u velkých domácích líhní,je potřeba jednotlivé patrové lísky denně mezi sebou přehazovat,vrchní nahoru,doprostřed a opačně.
Ještě nikdo nevymyslel konstrukčně takovou líheň aby měla všude stejnou teplotusmajlík

2.2.2013 16:34
jaruso

XXX.XXX.49.182

chovatelkarel napsal(a):
Dobrý večer.Mám líheň s mikrovlnky s nuceným oběhem. Dle mého názoru mikrovlnka nebo lednice není to nejlepší řešení.Lepší je koupit líheň tovární výroby.Pokud by měl někdo zájem,nechejte kontakt ,zašlu ukázku líhně s popisem.

jastek49@gmail.com prosim o ukazku.

2.2.2013 18:31
bobcz

XXX.XXX.174.110

Kdo by chtěl vidět mojí jednoduchou líheň z ledničky tak to najde
na http://ahele.cz/lihen/

27.6.2013 07:54
worlis

XXX.XXX.154.53

zdravim a musim jenom pochvalit takove lihne no nadhera pohledet jenom pro upresneni lihen z te trouby jsem nakonec nedelal byl to nesmysl myslel jsem ze vyuziji stavajiciho topneho zarizeni ale nakonec jsem zvolil skrinku vylozenou polyst. topny kabel vetracek atd. snad foto objasni vice preji at se lihne :)))

27.6.2013 10:00
worlis

XXX.XXX.154.53

otvory plne dostacuji jinak prvni pokus z 23 vajec 2 se nevyklubaly smajlík

27.6.2013 10:17
bobcz

XXX.XXX.3.118

Na fotce není vidět kde ty otvorý máte.

27.6.2013 18:23
worlis

XXX.XXX.154.53

bobcz napsal(a):
Na fotce není vidět kde ty otvorý máte.

na prvni fotve hned vedle vileho polys. "okenko"

14.2.2014 01:42
alianc123

XXX.XXX.169.127

Potreboval by som poradiť,prerobil som mikrovlnku na liaheń aj s preklápaním vajec,len jedno,čo nemožem dosiahnúť je vlhkosť.Mám v nej plastovú misku o rozmeroch 22x25 cm s vodou,ohrev 2x40W žiarovkami na 24V.Vedel by mi niekto poradiť s tou vlhkosťou?smajlík

14.2.2014 07:24
bobcz

XXX.XXX.3.118

Nevím zda mikrovlnka je to pravé ořechové.
Málý prostor bez tepelné izolace smajlík.
Normálně v uzavřeném prostoru by ti ta nádobka měla v pohodě stačit.
Podívej se na moje stránky www.ahele.cz je tam pár námětů na jednoduchý líhně a odkazy na YouTube např http://www.youtube.com/watch?v=tsWrmjfKNu4 kde se najde dost videí na inspiraci.

14.2.2014 18:31
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Omlouvám se ,ale co líheň z makra?psali jsme si loni,Vám se dařilo,né???Jen,že plánujete novou líhen?Mě loni nic moc,ale všem ostatním jo.Letos mám domluvené nás.vajíčka tak nevím.

17.2.2014 04:26
fotr

XXX.XXX.251.24

alianc123 napsal(a):
Potreboval by som poradiť,prerobil som mikrovlnku na liaheń aj s preklápaním vajec,len jedno,čo nemožem dosiahnúť je vlhkosť.Mám v nej plastovú misku o rozmeroch 22x25 cm s vodou,ohrev 2x40W žiarovkami na 24V.Vedel by mi niekto poradiť s tou vlhkosťou?smajlík

Já jsem loni také sestrojil líheň z mikrovlnky a dal jsem tam misku 30 x 30. Bylo to moc tak jsem musel dát 15 x 15. Jestli tu líheň nemáte zbytečně moc odvětrávanou?

Přidejte reakci

Přidat smajlík