Pokial sa v predošlej liahni vyskytol problém so skorým úhynom a zaostávaním vo vývoji iná možnosť nie je. Liahnem súčasne 5 druhov hrabavej a k tomu aj vodnú. Kontaminácia kockou je pravdepodobná- možná a aj preukázaná. Prvé tri dni SC, 1 den AD3 ,1 den E, 3 dni SC.. Žiadnu ujmu som nepozoroval ani na činskych, japonských či virg. prepeličkách. V 14 dňoch už možno nebude čo preliečovať. Dávam dávku preventívnu tak ako je v návode. V 14 dňoch už musím mať istotu že je všetko ok aby som mohol vakcinovať prvý Avipest kedže mám rúzne vekové kat.
zbosace
napsal(a):
Pokial sa v predošlej liahni vyskytol problém so skorým úhynom a zaostávaním vo vývoji iná možnosť nie je. Liahnem súčasne 5 druhov hrabavej a k tomu aj vodnú. Kontaminácia kockou je pravdepodobná- možná a aj preukázaná. Prvé tri dni SC, 1 den AD3 ,1 den E, 3 dni SC.. Žiadnu ujmu som nepozoroval ani na činskych, japonských či virg. prepeličkách. V 14 dňoch už možno nebude čo preliečovať. Dávam dávku preventívnu tak ako je v návode. V 14 dňoch už musím mať istotu že je všetko ok aby som mohol vakcinovať prvý Avipest kedže mám rúzne vekové kat.
Určitě se pletu,ale mám pocit,že z těch zvířatek dělate od narození " imunitní mrzáky ".
Neviem či poznáte zloženie sulfakoxu, čo potom taký baykox alebo zahraničné prípravky aplikované už rovno do krmných zmesí . Na posilnenie imunitného systému majú zbytok života pokial prežijú tých prvých 14 dní. To kto aký prípravok použije je na každom z nás v závislosti od skúseností, momentálnej situácie a to či sa máme koho spýtať. Odpovedal som len na otázku tazatela doloženú vlastnou skúsenosťou. Vy mu odporúčate nedávať a je len na ňom ako sa rozhodne. Každopádne som spokojnejší ak sa mi vyliahne 50 prepeličiek ktoré odchovám týmto spôsobom ako z 50 vyliahnutých 10 či v lepšom prípade niečo cez 20, také boli totiž moje začiatky. Doteraz mám v chove zVe odchované takýmto postupom a ich vek je viac ako odporúčané tri roky takže z tou rozbitou imunitou to nebude asi také hrozné.