Škodí žárovková líheň?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.6.2012 18:44
radim72

XXX.XXX.67.3

Dobrý den,setkali jsme se s názorem,že žárovková líheň může škodit játrum vylíhlé drůbeže(světlo z žárovky).Myslíte,že to může být pravda?Radim

4.6.2012 10:26
amott

XXX.XXX.93.1

radim72 napsal(a):
Dobrý den,setkali jsme se s názorem,že žárovková líheň může škodit játrum vylíhlé drůbeže(světlo z žárovky).Myslíte,že to může být pravda?Radim

Samozřejmě. Po každém líhnutí v líhni se žárovkami provádím u všech kuřat transplantaci jater a pri následném odchovu pod žárovkou transplantaci mozku.smajlík

4.6.2012 10:36
marysh

XXX.XXX.151.98

radim72 napsal(a):

Ano,nejvíce líheň škodí játrům samotného lihnaře,když příjdou kamarádi pro vylihlé kuřátka.smajlík

4.6.2012 18:39
radim72

XXX.XXX.67.3

Děkuji za váš odborný a velmi vyčerpávající výklad i toto je odpověď.K čemu tato diskuse asi je,že?Omlouvám se,že nemám patřičné vzdělání na tuto diskusi,kde zřejmě někteří získali rozum a zkušenosti v prenatálním věku.Znechucený chovatelsmajlík

4.6.2012 19:14
jarvan

XXX.XXX.144.210

radim72 napsal(a):
Děkuji za váš odborný a velmi vyčerpávající výklad i toto je odpověď.K čemu tato diskuse asi je,že?Omlouvám se,že nemám patřičné vzdělání na tuto diskusi,kde zřejmě někteří získali rozum a zkušenosti v prenatálním věku.Znechucený chovatelsmajlík

Když to nedokážete vyčíst mezi řádky a musíte to mít polopatě, tak Vám to tedy napíšu.

Ne, žádné škodlivý vliv na játra kuřat žárovka nemá a mít ani nemůže.
Jak jste k tomuto proboha dospěl?

Chovatel, který myslí hlavou :-)

4.6.2012 19:18
radim72

XXX.XXX.67.3

Když neumíte číst z řádku napíšu Vám to znovu: setkali jsme se s tímto názorem a zajímá nás,zda to může být pravda,tot vše.Hodně chovatelských úspěchů.Jára Cimrman

4.6.2012 20:35
amott

XXX.XXX.164.79

radim72 napsal(a):
Když neumíte číst z řádku napíšu Vám to znovu: setkali jsme se s tímto názorem a zajímá nás,zda to může být pravda,tot vše.Hodně chovatelských úspěchů.Jára Cimrman

Já se denně setkávám se spoustou názorů na různé věci. Vždy se najde nějaký chytrák co začne zpochybňovat něco, co je již dávno vyzkoušené a ověřené. Ale lidi, vždyť musíte mít sami rozum a když líhně se žárovkami mají doma již desítky let stovky chovatelů, většinou doma dělané ale jsou prodávány i komerční líhně se žárovkami, tak už tady z toho vyplívá, že kdyby byl nějaký problém ve smyslu poškození orgánů nikdo by je nepoužíval. A co následný odchov pod žárovkou? Většina lidí včetně mě je používá, dokážou nejen topit ale zajistí i potřebné světlo, takže nemusím používat další světelný zdroj jako při použití třeba infrazářičů. Já nemám nic proti tomu když se někdo na něco zeptá, i já se ptám když nevím, je to normální, ale v tomhle případě mi přišla otázka spíš jako od Járy Cimrmana!

4.6.2012 20:59
radim72

XXX.XXX.67.3

Ano,možná máte pravdu,ale když si uvědomíte,že vejce pod kvočnou(přirozený způsob líhně) jsou v teple,ale ve tmě tak to nemusí být nutně nesmysl,nehledě na omezený způsob líhně používaný v minulosti...třeba Bioska se zdá tomuto způsobu líhnutí bližší...

5.6.2012 06:50
ovecka

XXX.XXX.31.130

A jak by vlastně to světlo játra poškozovalo. Játra slouží jako orgán, který vylučuje z těla škodlivé látky (filtruje je z krve). Myslíte si, že světlo se dostane do krve, tam zůstanou nějaká rezidua a ty poškodí játra? Jo to kdybyste řekl, že škodí očím nebo kůži nebo nabourává přirozený biorytmus, o tom by se dalo uvažovat. I když i to je dost přitažené za vlasy, neboť organismy mají velkou schopnost přizpůsobení se (díky tomu přežívají). Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík