Kačer čírky červenoranenné na svá kachňata teprve čeká kachnička sedí teprve týden na 4 vejcích.
Mandarinka začala po 8 dnech co vyvedla mladé opět snášet, s kačerem se páří a již snesla 3 vejce. Nese pravidelně ob den, tak se těšíme na další přírůstky.
Tak mandarinka nanesla 9 vajec a vyvedla napodruhé 9 kachňat.
Čtyřdenní i s rodiči.
Čírky mají pouze jedno kachně, karolínkám se nechtělo fotit a radši šmejdili pod tújemi.
Já je mám stále venku i přes noc, kolem plotu je elektrický ohradník, který se spíná na noc kvůli kunám. Pouze ve velkých mrazech je zavírám do boudy ve výběhu. Ve výběhu mají túje a keře, takže se schovají před větrem a sluncem. Je také dobré mít výběh dost velký, aby v něm byla tráva pro pastvu.
Na hnízdění mají kmenové budky a hnízdění nechávám na nich, mám vždy o budku víc, aby si mohli vybrat. O víkendu udělám foto a vložím foto výběhu.
Na této fotce je vidět jedna budka, protože jsou kupírované, musí se jim dát k otvoru žebříček.
Tak slíbené přikládám slíbené foto.
Také mám psa a malé děti, ten ohradník spínají spínačky a ž se setměním a ráno zase vypínají.
Pohled na zadní část výběhu.
Mají tam jen tuto boudu, kam dávám přes léto krmení, aby nenamoklo. V zimě tám dám vrstvu slámy a pokud jsou mrazy pod -10 tak je na noc zavírám. Musím tám ale dát pletivo, abych je zahnal, jinak by nocovali venku. Rozměr je cca 1,6 x 1,2 metru.
I s jezírkem rozměr kaučukové palchty je 4,3 x 3,5 metru. Jedinou nevýhodu to má, že se to nedá vypustit do odpadu, mám to daleko od domu a nedá mi to spádově, jinka bych to vykopal. Takto tam musím hodit kalovku a vyčerpat.
Krásně to vypadá, děkuji moc za fotky, taky si představuji takovou boudičku, jen je tam musím naučit na noc chodit. Ty hnízdící budky jsou výborné, na to by šly určitě taky dát nějaké dvířka, aby se to dalo pro jistotu na noc zavřít, mám šikovného manžela, on už něco vymislí. Ještě jednou moc děkuji.
Dobrý den taky mám upně stejnou plachtu do rybníčku ale mám tám udělané také přítok ze studny a odtok do vedlejšího podzemního potoka.Ale voda i tak se moc nepročistí ale aspon jim tam teče čerstvá a chladná voda což se v horku hodí protože se jezírko ohřeje.Mám ho velké asi 4 na 3,5 metrů a hloubka je 30 centimetrů a mám to hlavně pro smaragdové kačenky které se letos opravdu daří.Dále mám kachny ruáncké,pekingské a starorýnské, ruáncké na jezírku nejsou jen s něo pijou ale smaragdové,starorýnské apekingské tam jsou pořád.Taky jim dávám do jezírka "žabince" a žerou to opravdu s chutí. Jak vy máte to jezírko hluboké ?
Jezírko mám vyspádované do jednoho místa pro kalovku, kde je hloubka kolem 70 cm.