Ano, mám z ní radost, je to zakrská kočinka. Jsou to skvělé kvočny . Mám 4 slepičky a tři letos už vyseděly kuřátka. Jedna vyseděla 7 kočinek, tak uvidím, kolik z toho bude slepiček. Pod ostatní dávám koupená násadová vajíčka, no příští rok snad sestavím vlastní kmen čistokrevných polotěžkých slepic a budu mít i svoje nás. vajíčka. Tak zatím holky používám místo líhně, kterou nemám. Tak je potřebuji všechny
. Jedině nějakou slepičku z letošních kuřátek na příští rok.
365ku
napsal(a):
Ano, mám z ní radost, je to zakrská kočinka. Jsou to skvělé kvočny . Mám 4 slepičky a tři letos už vyseděly kuřátka. Jedna vyseděla 7 kočinek, tak uvidím, kolik z toho bude slepiček. Pod ostatní dávám koupená násadová vajíčka, no příští rok snad sestavím vlastní kmen čistokrevných polotěžkých slepic a budu mít i svoje nás. vajíčka. Tak zatím holky používám místo líhně, kterou nemám. Tak je potřebuji všechny
. Jedině nějakou slepičku z letošních kuřátek na příští rok.
Odkud jste? Měla bych zájem o mladou kočinku právě kvůli kvokavosti. Ty moje prozměnu loni kvokaly, ale letos ani ň. Já loni kuřata nechtěla, jako začátečník jsem se bála, no a letos, když už bych si troufla, tak mám prdlajs a ne kvočnu
Jsem od Rokycan, tak kdyby jste nebyl z druhého konce republiky ...
Tak to je asi špatný, já jsem z Liberce. Leda by se vám chtělo udělat si výlet do Liberce do ZOO je krásná, a cestou si vzít slepičku . Ale jinak myslím, že na Rokycansku nějakou kvokavou slepičku seženete. Když pročítám inzeráty, tak kolem Plzně se něco dá najít, to Liberecko je v inzerci jen velmi zřídka
. Horko těžko něco sháním.
365ku
napsal(a):
Tak to je asi špatný, já jsem z Liberce. Leda by se vám chtělo udělat si výlet do Liberce do ZOO je krásná, a cestou si vzít slepičku . Ale jinak myslím, že na Rokycansku nějakou kvokavou slepičku seženete. Když pročítám inzeráty, tak kolem Plzně se něco dá najít, to Liberecko je v inzerci jen velmi zřídka
Je to dost daleko Já už měla políčeno i u sousedky, že mi kvočnu půjčí, ale po té co jí dvě vyseděly kuřátka co chtěla, už žádná nezasedla
prý jí teď zase dvě pokvokávají, ale sedět se jim nechce. Proto už jsem si i říkala, že si prostě nějakou kvočnu koupím, ale to už bude spíš na kuřátka na příští rok. Tak jsem se na to těšila a děti taky...no nic, kdo si počká, ten se dočká
janahol
napsal(a):
Je to dost daleko Já už měla políčeno i u sousedky, že mi kvočnu půjčí, ale po té co jí dvě vyseděly kuřátka co chtěla, už žádná nezasedla
prý jí teď zase dvě pokvokávají, ale sedět se jim nechce. Proto už jsem si i říkala, že si prostě nějakou kvočnu koupím, ale to už bude spíš na kuřátka na příští rok. Tak jsem se na to těšila a děti taky...no nic, kdo si počká, ten se dočká
Přeju ať nějakou kvočnu seženete. V loni nám zasedla Dominantka, kuřata se vylíhla ve druhé polovině července a podzim i zimu zvládla dobře, kolem vánoc slepičky začaly snášet, tak se to hodilo, protože ty staré dominantky zrovna odpočívaly. Tak že ještě není tak úplně pozdě.
365ku
napsal(a):
a to ja jsem z liberecka, a kdyby vam 1-2 kuricky po takhle dobrych kvocnach "prebyvaly", tak bych mela velky zajem.
Tak nám se letos slepice asi zbláznily máme asi 50 ks a už jich 18 kvokalo.Ted jich sedí posledních 6 a už letos s nasazováním končím ,kuřat už je jako máku .Loni jsem zkřížil zakrslou wyandotku s hedvábničkou nechal sem si s toho 10 slepiček a všechny letos kvokali vejde se pod ně deset vajec od velkých slepic takže paráda .Máme i dvě kachny indických běžců a obě už vyseděli káčata jedna 7 druhá 13 ,takže omladiny je požehnaně
Dobry deň, pridam aj ja nejake foto mojich kuriatok s kvockou. Miflerka sedela na 8vajickach od riadnych sliepok a vcera jej vysli 6 kuriatka....
A tuna je uz dalsia kvocka (z minulorocnych kuriatok), ktora sedi 2.tyzden na 12 vajickach ...
Krása, to je pokoukáníčko já se snad taky letos dočkám. Na konci června už jsem byla zoufalá, i tady jsem si stěžovala, že mi nechce žádná slepička zakvokat, i jsem už začala shánět ke koupi nějakou kvočnu a už je to tady
U sousedky mám pod kvočnou nasazených 15 araukán, s tím, že až to vysedí půjčí mi domů kvočnu s kuřatama. No a když jsem to domluvila, tak mi zasedla jedna moje pipinka
Tak jsem narychlo sháněla nás. vajíčka, protože jsem nechtěla nasazovat hybridky a mám nasazeno 13 maransek. Tak mi držte palce
jestli se mi něco vylíhne určitě se přijdu pochlubit
Jana
hrbnen
napsal(a):
Dobrý den chtěl jsem se zeptat, když kvočně odeberu kuřátka nasedne vetšinou brzy znovu?
Předem děkuji za odpovědi.
No tak to bych rozhodně nedělal.Víte kolik síly a energie kvočna potřebuje na vysezení???Je to slepice a ne žádná líheň,pokud chcete další kuřátka tak si pořiďte líheň nebo jestli vám zasedla jiná tak to dejte jí.Já mám letošní kuřata stále s jejich "matkou",která ale už nekvoká ale na noc je pod sebe schová.Už snesla i 2 vejce.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Letos mi kvoká až neuvěřitelně moc slepiček(celkem už 7 z 27) a tak jsem se rozhodl je využít.Jsou to převážně araukany a jedna hybridka.Vajec je i tak dost a i kdybych odkvokával dřív jak za měsíc se od nich vajec nedočkám.Tak jsem nasadil a první 2 už to mají za sebou.Jedna vodí už 3 týden a druhá má 5 denní.Původně jsem chtěl kvočny s kuřaty držet odděleně ale hned ta první, co byla prvně s kuřaty ve výběhu(po 6 ti dnech), s nimi podhrabaným plotkem prchla ke slepicím a kohoutům.Chvilku jsem je pozoroval a nevěřil.Slepice nejen že neprojevovali ke kuřatům agresivitu, ale naopak.Kuřata se sem tam odpojila od kvočny a klidně se i hodinku motala kolem jiné slípky a zobali s ní.Kohouti dokonce svým klasickým svoláváním někdy kvočně kurátka přetáhnul k sobě a ta se s ním vesele krmila.
No tak jsem jim výběh zrušil a nechal je společně.Do dneška nebyl jediný problém a tak jsem dnes vypustil poprvé i druhou kvočnu a opět vše probíhá bez problémů.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Letos mi kvoká až neuvěřitelně moc slepiček(celkem už 7 z 27) a tak jsem se rozhodl je využít.Jsou to převážně araukany a jedna hybridka.Vajec je i tak dost a i kdybych odkvokával dřív jak za měsíc se od nich vajec nedočkám.Tak jsem nasadil a první 2 už to mají za sebou.Jedna vodí už 3 týden a druhá má 5 denní.Původně jsem chtěl kvočny s kuřaty držet odděleně ale hned ta první, co byla prvně s kuřaty ve výběhu(po 6 ti dnech), s nimi podhrabaným plotkem prchla ke slepicím a kohoutům.Chvilku jsem je pozoroval a nevěřil.Slepice nejen že neprojevovali ke kuřatům agresivitu, ale naopak.Kuřata se sem tam odpojila od kvočny a klidně se i hodinku motala kolem jiné slípky a zobali s ní.Kohouti dokonce svým klasickým svoláváním někdy kvočně kurátka přetáhnul k sobě a ta se s ním vesele krmila.
No tak jsem jim výběh zrušil a nechal je společně.Do dneška nebyl jediný problém a tak jsem dnes vypustil poprvé i druhou kvočnu a opět vše probíhá bez problémů.
Páni, to je báječné. U nás se taky slepice rozhodly kvokat. Potřeboval bych pak držet třeba 2 kvočny s kuřaty pohromadě. Je opravdu náročné držet několik hejn odděleně. Jak je spojit v jedno hejno ? Udělat to v noci ? A nemůžou různě stará kuřata na sebe "útočit" ?
A co kvočny ? Nebude jedna bránit svá kuřata před druhou ?
Děkuji.
Na noc v omezeném prostoru dvě kvočny s kuřaty určitě ne. Poperou se a kuřata podupou a zmrzačí, případně kvočny budou napadat kuřata cizí. Moje zkušenost je, že kvočny tolerují cizí kuřata, pokud jsou mladší, než ta její. Starší a větší kuřata klovou. Samozřejmě že i větší kuřata mohou utiskovat ta menší, od toho ale je kvočna, aby si je ochránila.
Jinak to co popisuje Jura výše, je naprosto normální, slepice nejsou naprogramovány, aby napadaly a zabíjely kuřata. Samozřejmě, pokud se jí při krmení motá pod zobákem, tak ho klovne, kuřata se ale neučí jim vyhýbat. Problém je v chovech na malých stísněných prostorech a při nevyrovnané krmné dávce, tam problém nastat může. Dříve na dvorech běhalo úplně všechna hospodářská zvířata všech věkových kategorií bez jakýchkoliv kolizí (krom náhod ) a nikdo se nad tím nepozastavoval.
Takže přes den klidně společně, musí mít ale dostek prostoru, aby se podřízená kvočna měla možnost vyhnout. Na noc musí jít každá kvočna zvlášť, jinak riskujete.