Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2012 21:49
jankarudo

XXX.XXX.87.162

Dobry vecer, mam takovy problem. Kuratkum bude za 3 dny mesic, rostou jako z vody je jich 10 a problemy s papanim nemaji. Mam je i s kvocnou v prostorne kralikarne (1m x 1m), dnes jak jsem prisla z prace tak jedno kuratko se krcilo schovane za pitkem na vodu a melo hlavicku od zaschle krve...i na usnim laloku bylo videt ze je zobnute a mirne i cerstva krev, taky se mi zda ze ty rany ma mirne opuchle. Tak jsem poranene kuratko i s kvocnou izolovala od ostatnich kuratek. Hned se nazobalo a potom schovalo pod kridla a spinka...zdalo se mi byt vystresovane ale ted je v klidu. Chtela bych se zeptat jestli ma nekdo nejake zkusenosti s takovou rivalitou u malych kuratek a jak by se tomu dalo pripadne predchazet.
Dekuji moc za odpovedi.

15.6.2012 22:28
lk

XXX.XXX.92.50

Puste je ven metr prostoru pro kvočnu s kuřaty ve stáří jednoho měsíce je opravdu malí. Jak popisujete nemají prostor na dovádění a tak se zabívají kanibalizmem . Pokud budou puštěny do většího výběhu bude po problému a porostou též jak z vody a ještě lépe slepice je naučí daleko větší samostatnosti a odolnosti.

15.6.2012 23:59
masak

XXX.XXX.253.239

kvočnu s kuřaty nechávám v králíčárně jen 3 dny a jdou mezi dospělé na zahradu. Spí v kurníku s velkými slepicemi,obsadí na noc spodní snášedlo.

18.6.2012 15:15
ladd

XXX.XXX.34.50

Přesně tak. Kuřata s kvočnou šla od třetího dne, maximálně od týdne stáří na volno ven. Kupovaná měla ve třech - 4 týdnech z odchovny /3x4 m/ možnost výstupu do malé ohrádky, po týdnu rozkoukání pak přístup ven mezi dospělé slepice. Kanibalismus nebo až tak velkou šikanu tím pádem neznám. Na noc pak do svého, kde měla i přes den žrádlo jen pro sebe. Tak velká kuřata na metru čtverečním je týrání přirovnatelné k velkochovu.

18.6.2012 15:55
skybova.vendula

XXX.XXX.0.133

smajlík Myšlenka je to krásná, ale jak řešíte kočky? Máme malé IB pod kačenou a ve chvíli, kdy se šla kačka nakrmit a napít, vyšlo káče s ní, ale ani má přítomnost v ohradě kočku neodradila smajlík a káče bohužel nemělo šanci.smajlík

18.6.2012 16:04
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Mám tiež kurčatá vonku od 5 týždňa, najprv v ohrade, po týždni už na dvore, a k tomu 3 mačky a všetko v pohode. Vôbec si ich nevšímajú.

18.6.2012 21:08
majkam

XXX.XXX.82.90

zdravim. mam trochu iny problem. mam 13 tyzdnove kurcata, kedze mi ich polovica vykapala, dokupila som neskor dalsie, budu mat 6 tyzdnov. davam ich vonku, nocuju este vnutri. ale ked som ich dala k tym vecsim, niektore vecsie napadaju tie male, takze zatial su len v ohradke z pletiva. poradite, co robit? mam len 1 kurin s vybehom

18.6.2012 21:32
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

U mňa je to zas tak, že hybridky napádajú kurčatá, no ony utečú, majú už 8 týždňov, takže sa nedajú. Mali by ste ich ešte nechať zvlášť, ak sa dá.

18.6.2012 21:44
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Ešte ma napadlo, že pri presťahovaní alebo pridaní nových jedincov do krdľa sa má pridať do vody magi, alebo dajte mäsový vývar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík