Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.6.2012 15:24
frantovo

XXX.XXX.131.8

sazel jsem 10 nasadovych vajec od p. podařilove ze statku mlejnec. ve stejny den a stejnou minutu jsem do stejne lihně sazel vejce araukan a leghorn. araukaun a leghorn se z 11 vajec vylihlo 10 zdrevych kuřatek. to bylo ukončeno v patek ráno. je sobota odpoledne a ani jedno vejce kosovskych kokrhačů od p. podařilove ze statku mlejnec neni ani naklovnute. stejny čas vejce na střidačku ve stejne lihni s plnou automatikou stejna teplota stejna vlhkost. má někdo zkušenost ktera je podobná prosím?? děkuji smajlík

24.6.2012 14:35
gretlik

XXX.XXX.219.237

Nám přišlo od paní Podařilové 16 vajíček, jedno nepřežilo cestu poštou. Z 15 zbylých se 8 vyvíjelo a vylíhlo se 5 kuřátek. Normálně, v termínu. Ty nevyvíjející se přičítám transportu...

25.6.2012 05:41
frantovo

XXX.XXX.131.8

aha fakt je že je to možne připsat přepravě poštou no jo ale lakenfeldky mi před tim take přišli poštou a vylihli se slušně. možna vejce kokrhaču ve velkem teple leželi dlouho v přehřatem autě, aha a,,,smajlík

25.6.2012 08:41
gretlik

XXX.XXX.219.237

Mi chodí vajíčka poštou a taky posílám. Někdy přijdou v pořádku, jindy míchanice (např. z Holandska mi šla vajíčka bílých žerzejů a ze 30 přišlo 17 úplně rozbitých. POdle stavu jsem odhadovala, že balík spadl řidiči na rozvozu k nám - každé vejce bylo zvlášť zabaleno v papírovém ubrousku (a plata po 10 v bublifolii, vzduchových polštářcích a prostor ještě vysypaný polystyrenovými "křupkami") a ty nebyly vůbec přischlé, jen nasáté bílkem a někdy i žloutkem. A taky se mi stalo, že přišlo 10 vajec a mám 10 kuřat. Transport bývá největší slabinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík