Tak já "běžčí" vajíčka používám do těsta - bábovka je z nich super a popř. natvrdo (15-20 min vařená). Teď teda většinu spotřebují kuřata
. Ale větší riziko salmonely, podle toho, co jsem kde četla, prý je. Volské oko radši nedělám. A z bílku se sníh neušlehá - nezkoušela jsem, ale věřím zkušenějším. Jana
janazlesa
napsal(a):
Tak já "běžčí" vajíčka používám do těsta - bábovka je z nich super a popř. natvrdo (15-20 min vařená). Teď teda většinu spotřebují kuřata
. Ale větší riziko salmonely, podle toho, co jsem kde četla, prý je. Volské oko radši nedělám. A z bílku se sníh neušlehá - nezkoušela jsem, ale věřím zkušenějším. Jana
Mám odzkoušený i sníh z vajec týden starých a ušlehá se obdobně jako ze slepičích. Mírně jej osolím, používám pískový cukr (Korunní na pečení) ne moučku a je jak od cukráře - stojí v něm metla. Dana.