Vejce indického běžce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2012 12:56
Helča

XXX.XXX.29.84

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zda tohle vejce se dá jíst??smajlík tedy jestli není velká pravděpodobnost nákazy salmonelózy jako u ostatních kachen.. smajlík
Díky

27.6.2012 13:42
skybova.vendula

XXX.XXX.0.133

Dobrý den, my vejce běžců normálně jíme a zatím se nám nic nestalo - a to máme rádi volské oko s "lejavým" žloutkem. O vánocích jsem z nich pekla cukroví a sestra je používala na rolády. Jediný rozdíl mezi slepičím a IB vejcem je hutnější bílek u těch kačích.

27.6.2012 14:41
tedy153

XXX.XXX.106.24

a mozu sa konzumovat aj vajcia kuchynsky upravene napr. od pizmoviek alebo divych kacicsmajlík

28.6.2012 11:39
Helča

XXX.XXX.29.84

Jo tak to je super jsem ráda, pač se nám letos vydařily mladé a dost nesou tak je to super. :-) od pižmovek vejce dávám kuřatům, ale u těch bych si nebyla tak jistá.. Možná kdyby se déle povařily tak snad jo.:-)

28.6.2012 16:52
janazlesa

XXX.XXX.14.99

Tak já "běžčí" vajíčka používám do těsta - bábovka je z nich super :-) a popř. natvrdo (15-20 min vařená). Teď teda většinu spotřebují kuřata :-). Ale větší riziko salmonely, podle toho, co jsem kde četla, prý je. Volské oko radši nedělám. A z bílku se sníh neušlehá - nezkoušela jsem, ale věřím zkušenějším. Jana

27.1.2016 17:25
annna

XXX.XXX.120.148

CHtěla bych se zeptat jesli vejce indického běžce jsou bílé menší hladké?

27.1.2016 17:38
ovecka

XXX.XXX.203.146

janazlesa napsal(a):
Tak já "běžčí" vajíčka používám do těsta - bábovka je z nich super :-) a popř. natvrdo (15-20 min vařená). Teď teda většinu spotřebují kuřata :-). Ale větší riziko salmonely, podle toho, co jsem kde četla, prý je. Volské oko radši nedělám. A z bílku se sníh neušlehá - nezkoušela jsem, ale věřím zkušenějším. Jana

Mám odzkoušený i sníh z vajec týden starých a ušlehá se obdobně jako ze slepičích. Mírně jej osolím, používám pískový cukr (Korunní na pečení) ne moučku a je jak od cukráře - stojí v něm metla. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík