Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2012 17:29
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

Dobrý den, z výstavy v Dolních Beřkovicích jsem si domů donesla z tomboly tohoto kohoutka, může mi někdo říct, jak je asi starý a jestli se jedná o zdrobnělou wyandotku? Jaká je to barva? Já podle fotek myslím, že oranžová vlnitá. Nevíte o někom, kdo takový ráz chová? Nebo rovnou, od koho mohl být, u Mělníka, ráda bych dokoupila slepičky. Díky.

8.7.2012 14:43
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

Ještě jeden pokus. Vyzná se tady někdo ve zdrobnělé drůbeži?

8.7.2012 22:27
marysh

XXX.XXX.151.98

kasparfarm napsal(a):
Dobrý den, z výstavy v Dolních Beřkovicích jsem si domů donesla z tomboly tohoto kohoutka, může mi někdo říct, jak je asi starý a jestli se jedná o zdrobnělou wyandotku? Jaká je to barva? Já podle fotek myslím, že oranžová vlnitá. Nevíte o někom, kdo takový ráz chová? Nebo rovnou, od koho mohl být, u Mělníka, ráda bych dokoupila slepičky. Díky.

Tak v zdrobnělých plemenech se tady vyzná kde kdo,někteři opravdu a někteří si to o sobě myslí.Z přiložené fotografie nelze určit opravdu vůbec nic,ani pohlaví,ani věk,ani formu,ani barevný ráz,.....ale jedno je jiste - je to opravdu mládě kura .:-))

8.7.2012 22:38
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

Díky, aspoň něco je jisté :-)

Juraj77

12.7.2012 11:55
Juraj77

XXX.XXX.7.163

Prajem dobrý deň!
Na fotke máte kohutíka zdrobnelej wyandotky oranžovej vlnitej,vek asi 4 mesiace.Materiál zháňajte cez chovateľov csch.
Ja mám wyandotky jarabičie (koroptví) vlnité,rozdiel je v tom ,že u kohutika je záves o niečo tmavší a aj trojuholník v letkách.
U sliepočiek je to celkový dojem vln v perí,nie sú oranžové,ale o niečo tmavšie,ale nie až tak ako u kohutíka.
S týmito sliepočkami,by som Vám vedel pomôcť,mám tri kmene a dva sú od najlepšieho chovateľa z Nemecka a aj ten jeden je na tri štvrtiny nemecký.
Kto chová wyandoty,musí sa z tejto fotky hneď zorientovať.
Ináč veľmi pekné plemeno a celkom slušné aj v znáške a veľkosti vajec.
Takže -Veľa zdaru!

12.7.2012 12:21
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

Juraji moc Vám děkuji, už jsem měla dojem, že jsem pěkný pitomec, chtít z téhle fotky něco poznat, jsem ráda, že opravdoví odborníci existují . Zkusím sehnat slepičky někde poblíž, Slovensko je "pridaleko", Vaší nabídky si samozřejmě cením. S pozdravem Marie.

13.7.2012 15:52
blackmoor

XXX.XXX.15.248

Pán Juraj, odkiaľ ste prosím, mala by som záujem o pár kusov, ak by ste mali navyše. Ja som od Trnavy.

13.7.2012 20:28
juraj77

XXX.XXX.7.186

Dobrý večer!
Pochádzam z Kysuckého Nového Mesta,mám toho dosť,asi 50 kusov,sú to tri kmene.
Je si z čoho vybrať,ale budem Vám k dispozícii až v septembri,pracujem v zahraničí a vrátim sa až asi po 20-tom septembri.
Ale ak by ste náhodou mali cestu a dali mi dopredu vedieť,skúsil by som poprosiť kamaráta (žena je tehotná,nebude to chytať)a ten by Vám to vybral,ale radšej by som bol v tom septembri,ale ak sa nebude dať,tak potom aj skôr.Sú to naozaj pekné odchovy,je z čoho zostaviť kmeň.Budem toho veľa dávať preč,chcem začať s husami a potrebujem miesto.
Takže ako chcete,poprípade nechajte tel.číslo,keď budem doma zavolám späť.Možno by sa to dalo aj niekde na diaľnicu doviezť v prípade,že by ste nemali,ako prísť.Veľa cestujem a kamaráti tiež.
S pozdravom Juraj.

18.7.2012 22:46
blackmoor

XXX.XXX.15.248

Predbežne mám záujem, vedela by som ich vziať posledný septembrový víkend, to už by ste mali byť doma. Chcela by som kmeň asi 2/3 +1. V profile mám emailovú adresu, keby ste sa mi potom ozvali, prosím.:-)

20.7.2012 21:40
juraj77

XXX.XXX.68.155

Dobrý večer,pani alebo slečna z Trnavy,tu je môj telefon do Reichu 0043 650 653 24 69,nemôžem otvoriť Váš profil,ak chcete pošlite mi tel.číslo sms-kou na toto číslo,lebo ja budem len týždeň vtedy doma a valím do Talianska.Ja by som Vám zavolal,lebo ja mám tie termíny pohyblivé+- 10 dní.Ak by to vyšlo 28.29.30. -septembra,stihli by ste našu okresnú výstavu,niektoré plemená,nenájdete ani na národnej výstave!S pozdravom.

26.8.2012 18:32
juraj77

XXX.XXX.7.160

Dobrý deň slečna,pani z Trnavy.Tak už viem,kedy budem asi na 99.5% doma!Bude to od 20.9.-23.9.2012,ak máte ešte stále záujem o tie wyandotky,dajte mi vedieť.Rak.číslo máte o príspevok vyššie,mail steinigerj@gmail.com,slov.číslo-0903 591 916.Ten Váš profil sa nedá otvoriť,už sme to skúšali viacerí.
Prajem peknú nedeľu!

26.8.2012 23:25
marysh

XXX.XXX.151.98

Juraj77 napsal(a):
Prajem dobrý deň!
Na fotke máte kohutíka zdrobnelej wyandotky oranžovej vlnitej,vek asi 4 mesiace.Materiál zháňajte cez chovateľov csch.
Ja mám wyandotky jarabičie (koroptví) vlnité,rozdiel je v tom ,že u kohutika je záves o niečo tmavší a aj trojuholník v letkách.
U sliepočiek je to celkový dojem vln v perí,nie sú oranžové,ale o niečo tmavšie,ale nie až tak ako u kohutíka.
S týmito sliepočkami,by som Vám vedel pomôcť,mám tri kmene a dva sú od najlepšieho chovateľa z Nemecka a aj ten jeden je na tri štvrtiny nemecký.
Kto chová wyandoty,musí sa z tejto fotky hneď zorientovať.
Ináč veľmi pekné plemeno a celkom slušné aj v znáške a veľkosti vajec.
Takže -Veľa zdaru!

Kto chová vyandotky se Vám krásně zasměje smajlík . Vyandotka " oranžovo vlnita " je pitomost,buď oranžovokrká a nebo oranžově koroptví vlnitá.

27.8.2012 08:30
egi

XXX.XXX.233.178

Dobrý deň vospolok!

Ja teda wyandotky oranžové vlnité chovám dlhé roky a pomenovaniu oranžová vlnitá sa nesmejem!
Nemecké pomenovanie tohto farebného rázu je orangefarbig-gebändert, kde napr. slovo jarabičia nefiguruje vôbec. Je pravda, že je veľa spoločných znakov medzi oranžovými a jarabičími wyandotkami, ALE napr. aj jarabičia by mala byť podľa správnosti jarabičia vlnitá...
V zahraničí sa stretnete napr. s výrazom porcelánové sfarbenie, ja mám doma trojfarebné wyandotky, ale v Nemecku či Anglicku mi na ne povedia porcelánové...
Takže tak.

Bol tu Egi

Farma NOE
www.farmanoe.sk

27.8.2012 10:13
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

Pane Juraji, ten pán nebo paní, co se tak směje, až se za břicho popadá, je přesně ten samý, co mi napsal : "Z přiložené fotografie nelze určit opravdu vůbec nic,ani pohlaví,ani věk,ani formu,ani barevný ráz". Jediné, co on poznal, je, že se jedná o mládě kura... Takže, kdo tady má právo se smát? Jenže se nejměje, jelikož ctí slušné chování.
Díky ještě jednou za odpověď. Vím, kdo je opravdový odborník.

27.8.2012 19:29
juraj77

XXX.XXX.7.165

To je v poriadku!Ináč by som bol zvedavý,čo to je za farbu-oranžovo koroptví (po slovensky jarabičia) vlnitá???
Ja a aj my na Slovensku začíname používať preklady nemeckých názvov,lebo máme buď nemecké vzorníky alebo preklady nemeckých vzorníkov.
A to z toho dôvodu,že podľa českých vzorníkov sme nikde v europe neuspeli.Napr. sa mi stalo v Nitre starší pán posudzovateľ mi vylúčil kohúta za kresbu,podľa českého vzorníka a v Lipsku dostal 97 BODOV a víťaz v tomto farebnom ráze!!
Takže my sa už nedržíme českých vzorníkov,lebo by sme nemali šancu uspieť ďalej vo svete.Ďakujem tomu pánovi Edimu,že sa ma zastal,asi sa tomu rozumie.Ešte raz, Ďakujem.
A ešte k tej farbe oranžovo koroptví vlnitá,rád by som poprosil toho pána,čo sa tam rehúňa nech mi vysvetlí aká to je vôbec farba?!
Buď je oranžová vlnitá alebo je koroptví(jarabičia)vlnitá,to je ako biela a čierna!Takú farbu nepoznám,ak dotyčný takú farbu má,nech si ju hneď dá uznať do chovu,lebo to je rarita vo svete.

Prajem pekný večer!

27.8.2012 19:34
dorm

XXX.XXX.105.164

kasparfarm napsal(a):
Pane Juraji, ten pán nebo paní, co se tak směje, až se za břicho popadá, je přesně ten samý, co mi napsal : "Z přiložené fotografie nelze určit opravdu vůbec nic,ani pohlaví,ani věk,ani formu,ani barevný ráz". Jediné, co on poznal, je, že se jedná o mládě kura... Takže, kdo tady má právo se smát? Jenže se nejměje, jelikož ctí slušné chování.
Díky ještě jednou za odpověď. Vím, kdo je opravdový odborník.

ten pan jak se za břicho popadá je posuzovatel drůbeže na severní moravě poměrně uznávaný a spravedlivý:-)..

27.8.2012 20:04
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

No o to asi hůř, že jo....

27.8.2012 21:52
marysh

XXX.XXX.151.98

dorm napsal(a):
ten pan jak se za břicho popadá je posuzovatel drůbeže na severní moravě poměrně uznávaný a spravedlivý:-)..

Tys to Dorme všechno pokazil :-)teť už tady nebude žádna sranda:-).Už jsem se těšil jak tady budou amatéři zase předělávat vzorníky a vytvářet nové standarty podle toho co jim běhá po dvoře.smajlík

27.8.2012 22:03
kasparfarm

XXX.XXX.183.230

No potěš Pán Bůh, zlatý střední Čechy.

27.8.2012 22:19
egi

XXX.XXX.181.204

Vidím, že sa to trochu "zvrhlo" na tému, kto má viac pravdu... Je tu veľa názorov a ešte viac argumentov.
Mám pocit, že pomenovania, či už slovenské alebo české sú občas ďaleko od pravdy. Je pravda, že si my môžeme zvieratá - kresby, sfarbenia pomenovať ako len chceme, no treba si uvedomiť aj pôvod týchto plemien a aspoň sa snažiť to ktoré pôvodné pomenovanie zladiť. Je predsa nemysliteľné, aby bolo napr. spomínané sfarbenie pomenované ako zdr. wyandotka oranžovojarabičia vlnitá, no ak mi na to súdny človek povie, že vie čo to znamená, OK, beriem, ale za seba by som bol za výstižnejšie pomenovanie.
Prikladám pomenovie z roku 2008 - Celoštátna výstava zvierat Nitra a z roku 2010 - Celoštátna výstava zvierat. Stačia dva roky a to isté sfarbenie dostalo "košatejší" názov...

28.8.2012 08:28
juraj77

XXX.XXX.68.173

Zdravím Ťa Egi,oni sa píšu jarabičia vlnitá.

28.8.2012 08:44
egi

XXX.XXX.233.178

Dobrý deň každému,

ja som tým chcel poukázať len na to, že sa to počas rokov mení a nemyslím si, že práve k lepšiemu. Neviem, čo kopírujeme a či vôbec, ale podľa správnosti by to malo byť: oranžová/oranžovosfarbená vlnitá a druhý ráz jarabičia vlnitá a basta! :) Ja tu nejdem vymýšľať rázy, na to sú tu odborníci..., ale prečo si komplikujeme takýmito blbosťami chovateľské životy. Väčšina zdr. wyandotiek vznikla v Nemecku, tak by som poprosil, aby sa rešpektovalo pomenovie zadané krajinou pôvodou...
Podľa mňa to nechajme tak, veď v Amerike sa spomínaným wyandotkám hovorí Bantam wyandotte gold duckwing a keď si toto niekto preloží, tak len potom sa začne smiať smajlík

28.8.2012 08:51
juraj77

XXX.XXX.68.173

Zdravím amatérov posudzovateľov!!

Pokiaľ viem,tak najlepším posudzovateľom je ten,kto to plemeno a farebný ráz chová a nie jeden rok.
Neprepisujeme vzorníky,ale len ich preberáme od ľudí a krajín,ktorí vedia civilizovane sa baviť a nehrajú sa na svojom piesočku!(Nemecko,Holandsko....)
A zvieratá pochádzajú z najlepších chovov Europy,takže asi bude evidentný rozdiel,čo behá nám po dvore a tými,čo sa hrajú stále na svojej kôpke piesku.
Nemecko udáva celosvetový štandard zvierat,okrem domácich plemien národných krajín.
Väčšina plemien bola dovezená do Nemecka a až tam boli dopracované do súčasnej podoby.Skúste si zadovážiť napr. kuru Orlovku z Ruska(krajina pôvodu) a z Nemecka,kde ju dorobili,ani nezaváhate a siahnete po nemcovi.
Ale ak majú páni čas od 20.9.-do 23.9. som doma,zo severnej Moravy na Kysuce to nemáte ďaleko,tak Vám ukážem ako to vo svete vyzerá a aký je rozdiel medzi jar.vlnitú a oranž.vlnitú.
Alebo v Kys. N. Meste sa koná 28.29.-30.9. výstava,tak to tam uvidíte,niektoré plemená nemáte ani na národnej výstave.
Stretol som sa s viacerými prípadmi,nielen u wyandot,že české predstavy o sliepke,sú úplne odlišné ako vo zvyšku europy.
Posudzovateľ by mal posudzovať len pár plemien,alebo farebných rázov ,ako to je v západných krajinách,až potom sa z neho stane odborník a nie ako to je v bývalom česko-slovensku,že ani nevie ako to má poriadne vyzerať a to ešte musí prečítať zo vzorníka!

Takže hurááá do sveta!

28.8.2012 08:55
juraj77

XXX.XXX.68.173

Uplne s Tebou súhlasím!!

28.8.2012 09:07
marysh

XXX.XXX.151.98

juraj77 napsal(a):

Pokiaľ viem,tak najlepším posudzovateľom je ten,kto to plemeno a farebný ráz chová a nie jeden rok.
Neprepisujeme vzorníky,ale len ich preberáme od ľudí a krajín,ktorí vedia civilizovane sa baviť a nehrajú sa na svojom piesočku!(Nemecko,Holandsko....)
A zvieratá pochádzajú z najlepších chovov Europy,takže asi bude evidentný rozdiel,čo behá nám po dvore a tými,čo sa hrajú stále na svojej kôpke piesku.
Nemecko udáva celosvetový štandard zvierat,okrem domácich plemien národných krajín.
Väčšina plemien bola dovezená do Nemecka a až tam boli dopracované do súčasnej podoby.Skúste si zadovážiť napr. kuru Orlovku z Ruska(krajina pôvodu) a z Nemecka,kde ju dorobili,ani nezaváhate a siahnete po nemcovi.
Ale ak majú páni čas od 20.9.-do 23.9. som doma,zo severnej Moravy na Kysuce to nemáte ďaleko,tak Vám ukážem ako to vo svete vyzerá a aký je rozdiel medzi jar.vlnitú a oranž.vlnitú.
Alebo v Kys. N. Meste sa koná 28.29.-30.9. výstava,tak to tam uvidíte,niektoré plemená nemáte ani na národnej výstave.
Stretol som sa s viacerými prípadmi,nielen u wyandot,že české predstavy o sliepke,sú úplne odlišné ako vo zvyšku europy.
Posudzovateľ by mal posudzovať len pár plemien,alebo farebných rázov ,ako to je v západných krajinách,až potom sa z neho stane odborník a nie ako to je v bývalom česko-slovensku,že ani nevie ako to má poriadne vyzerať a to ešte musí prečítať zo vzorníka!

Takže hurááá do sveta!

Ja,Ja,richtik....nezapomeň se dobře namastit indulonou....smajlík

25.9.2012 14:43
m.l.

XXX.XXX.209.24

dorm napsal(a):

Dobrý den, na toto vlákno jsem narazila náhodou a protože barevné rázy wyandotek neznám tak o tom mluvit nechci. Jen, že pokud se zadíváte na foto, tak je vidět začínající sedlový závěs kohouta, takže mi odpověď kterou dal pan posuzovatel připadá dost arogantní. A k těm názvům, pokud vím tak maransky jsou ve vzorníku udávané jako měděnoprsé, tak jsou nazývány i v německých překladech, přitom u nás se běžně říká měděnokrké, což víc odpovídá požadavku ve vzorníku.

25.9.2012 14:54
m.l.

XXX.XXX.209.24

A ještě, pokud ten pán je skutečně posuzovatel, tak by si měl uvědomit, že zadavatelka pravděpodobně o chovu toho moc neví a ne jí hned odpálkovat. Skutečných chovatelů, ne množitelů, těch je dost, ubývá a možná jednou by byl rád, že se našel další chovatel výstavní drůbeže.

25.9.2012 19:16
dorm

XXX.XXX.64.242

juraj77 napsal(a):

Takže hurááá do sveta!

orlovka je ruská má být ruská a né ji zdokonalovat v německu,nebo kdekoli jinde...to je stejné jako u českých staváků..němci si z našeho udělali svého a nic jiného neuznávaj a je to paskvil žádný světový český standard...dám nejlepšího českého staváka z čech na výstavu k blonďákům do němec a dostane 89 bodů...takže ať si myslíte o marychovi co chcete s tou indulonou má pravdu...zůstaňte u slovenska a česka a nedělejte analního horolezce němcům a západu v jejich dokonalosti..buďte hrdý patriot na národní plemena a to co máte na dvorku,nebo tam kde vznikla a byla vyšlechtěna..nebo jím snad chcete dát dopracovat svoji orávku????...:-))přestaňte nás pořád cpát tou dokonalou, neomylnou evropou ...nejsou nej nej!!!!!!!smajlík...
P.S.na obr.v německu vyšlechtěno k dokonalosti kohout sikasmajlík....co na to posuzovatelé a chovatelé tohoto plemena????

21.10.2012 09:10
jana-jana

XXX.XXX.86.69

dobrý den,
sháním wyandotky, nevíte někdo? Ted na podzim alespon letošního kohouta

21.10.2012 10:14
marcela.s

XXX.XXX.139.43

Mám posledního letošního kohoutka velké vyandotky stříbrné černě lemované.. M

21.10.2012 10:57
jana-jana

XXX.XXX.86.69

marcela.s napsal(a):
Mám posledního letošního kohoutka velké vyandotky stříbrné černě lemované.. M

a mohla by jste mě ho prosím poslat na dobírku?smajlík

21.10.2012 15:02
kastef

XXX.XXX.138.131

???????smajlík
kohout není knížka nebo tak něco,vždyť to už je snad několik let trochu mimo......že se zvířata neposílají:-(

21.10.2012 16:45
jana-jana

XXX.XXX.86.69

kastef napsal(a):
???????smajlík
kohout není knížka nebo tak něco,vždyť to už je snad několik let trochu mimo......že se zvířata neposílají:-(

pokud vím slepice se posílají spěšně vlakem běžně, na tom není nic divného a zrovna tak i malá kuřata anebo si snad myslíte, že pojedu pro pár kuřat přes celou republiku?Loni mě paní poslala kuřice, dopoledne je odeslala a večer jsem si pro ně zajela na nádraží, nebylo jim nic ani nebyly stresované,takže?:-):-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2012 16:55

jana-jana napsal(a):
pokud vím slepice se posílají spěšně vlakem běžně, na tom není nic divného a zrovna tak i malá kuřata anebo si snad myslíte, že pojedu pro pár kuřat přes celou republiku?Loni mě paní poslala kuřice, dopoledne je odeslala a večer jsem si pro ně zajela na nádraží, nebylo jim nic ani nebyly stresované,takže?:-):-)

Pri Vašom prístupe a arogancii,by som vám nepredal ani vajce,nie to ešte hotové zvuera.

21.10.2012 17:04
jana-jana

XXX.XXX.86.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pri Vašom prístupe a arogancii,by som vám nepredal ani vajce,nie to ešte hotové zvuera.

tak se podívejte jak vozí drůbež KAVAPO celý den v uzavřeném autě, horku, bez vody, to se vám zdá lepší? A od vás něco chci?

21.10.2012 19:29

jana-jana napsal(a):

Tak pokud vím,ČD ani Cargo nepřepravují živá zvířata a myslím,že i těžko "ukecáte" nějakého průvodčího.Lepší je se informovat přímo u ČD.Snad to jde jedině jako spoluzavazadlo,ale asi hodně tajně a ještě když nejede moc lidí-tedy mimo špičku-to platí i o rychlících.Ale jinak na inzerce jsou nabídky přepravy.

21.10.2012 19:51
dorm

XXX.XXX.64.242

jana-jana napsal(a):

tak to jste asi první a vyjímka...nejde to ani spěšně ani jinak a to už několik letsmajlík

23.10.2012 18:26
kastef

XXX.XXX.138.131

přesně tak,zvířata se neposílají uř roky,asi bych o tom měla něco vědět,za ty roky chovu.....

23.10.2012 21:46
365ku

XXX.XXX.121.7

jana-jana napsal(a):

Tak to by mne také zajímalo, nedávno tu taková diskuze byla. A právě se došlo k závěru, že poslat živou drůbež vlakem nejde. Jedině jako spoluzavazadlo, v korektně upravené přepravce. Právě to je důvod, proč po většině zahrad běhají hybridky, neb málo kdo má tu možnost, cestovat pro vysněné plemeno, či kohouta na oživení chovu, sem tam po republice. A hybridky vám dovezou až pod nos. Sice ta kvalita je často horší, ale je to pro lidi bez líhně a auta jediné řešení.

23.10.2012 23:05
marcela.s

XXX.XXX.139.43

jana-jana napsal(a):
a mohla by jste mě ho prosím poslat na dobírku?smajlík

Dobrý den,
ČD poslat nepůjde a poštou taky ne. Zvířátková taxi chtějí, pokud se nemýlím, 7 Kč/km.. Jak daleko to máte do Litoměřic?

24.10.2012 08:13
jana-jana

XXX.XXX.86.69

marcela.s napsal(a):
Dobrý den,
ČD poslat nepůjde a poštou taky ne. Zvířátková taxi chtějí, pokud se nemýlím, 7 Kč/km.. Jak daleko to máte do Litoměřic?

asi 120 km, ale to je jedno, neřešte to, já si poradím:-)

Jano z Bratislavy

5.6.2017 14:40
Jano z Bratislavy

XXX.XXX.186.254

A takýchto kokotov ako je tento super posudzovatel čo sa hrá na slovíčka a vie len rozoznat žive kura od zdochnutého je všade plno...aj medzi včelármi, holubármi atd.atd..mne je z nich na grc
Ja chovám len krížence pekných kusov ktoré kupujem na výstavách a ktoré sa mi páčia...a mám vajíčok pre seba dost aj radost z peknej hydiny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík