4.3Měsíční kohoutek je to ten uprostřed kolem 3 hodiny ještě lítal po zahradě pak nebyl nikde .... Poraďte co to mohly být Děkuji.....
Takto velké slepky by kočka nelovila, typuju jestřaba - ten si čistí kořist od peří, není problém holub či slípka, poštolky slepice neloví, kuny a podobně takto peří nezanechají, spíše náhodně potřoušené, jak táhnou kořist, tchoř snad jen vypije krev a nechá to být. Proti jestřábům pomůže jen síť a než slepky dorostou, nechat je v oplocenem výběhu.
Máme na zahradě navolno rousné slepičky, kuřátka a kuřata a také nám tam brousí kočky. Někdy i seděly a číhaly na kuřecí budce, ale pak jsem přišla na to, že číhají na vrabce, kteří se tam létají přiživit. Také si myslím, že tak velké kuře by už kočka nelovila - proč by je nelovila dávno, když byly ještě menší?
No ta kočka nejspíše asi ne ale nevím to jistě jestřáb nebo káňe to je možné dneska byly slepice skoro celý den zalezlé nešli ani na pastvu .... něco tam oxiduje,liška to pochybuju .... nemá se tu jak dostat na zahradě lovecký pes na volno a máme ploty to asi fakt ne ;) zítra počíhám víc a navíc dneska u jedné slepice jsem se zadíval a má nohu trochu do strany,že by blbě našlápla no je to možné .
TAKŽE LIDI teď jsem byl venku mezi slepicemi a ze zadu vyletěl jestřáb nebo káně spíš ten jestřáb přímo na slepice, byl cca 3-4 metry od země ,nad našima hlavama se otočil a změnil směr,ale měl namířene přímo k ním a slepice hned domů ale kdyby jsme tam nebyli máme zase po slepici smajlík
Tak mě včera odpoledne zmizela kuřice.Byla to kříženka hedvábničky a zdrobnělé fénixky velikosti většího holuba.Chodila vždycky s ostatníma kuřicema a jak jsem byla odpoledne ve výběhu,právě slétaly zbylé tři ze stromu.Už to mi bylo divné,protože na stromy se stěhovaly vždycky až na noc.No a tak počítám a už jsem se nedopočítala.Dopoledne byly ještě všechny.Divné je,že jsem ani nic neslyšela a hlavně jsem nenašla široko daleko ani peříčko.Napadá někoho,co to bylo za mrchu?
kolda
napsal(a):
U nás byl zase dneska !! Ale naštestí nic ale bude tu lítat pořád a pořád asi :(( Když už 1 ulovil
Samozřejmě to není 100%, ale mně ( a podle diskuze i jiným )fungují rozvěšená CD a popř. výstražné vesty. Od té doby, co jsem to udělala, máme od dravců klid. Bydlíme v lese. A proti lišce instalujeme el. ohradník, jinak to fakt nepůjde. Jana