Ak je zvýšené nebezpečenstvo tohoto ochorenia, teda nákazy prenosnej na človeka, tých pár vajec Vám za to nestojí. Mal som podozrenie z prenosu z prepeličích vajec, musel som zlikvidovať chov, poskytnúť vzorky vajec aj dospelých nosníc, nasledovala domáca karanténa a nakoniec sa zistilo že to bolo z potrvín zakúpených v obch. reťazci. To už boli prepeličky a nebolo ich málo, spopolnené.
tedy153
napsal(a):
dakujem a este som sa chcel spytat ze ako je to s pouzivanim vajec pyzmoviek
Už máte asi po vejcích od pižmovek, no tak třeba na příští rok... Všeobecně by se kachní vejce neměla používat k jídlu, i když se tepelně upraví. Ale od čeho jsou zákazy, že jo? Použijte je jako krmení třeba pro kuřata apod.
tedy153
napsal(a):
mam 3 kacice dive ktore uz raz tento rok vysedely mlade a zacali opet znasat vajec uz je kopec mlade kacice uz nepotrebujem a preto by som sa chcel spytat ci by sa ich vajcia nedali na nieco pouzit v kuchyni napr. do kolaca...vajcia od pyzmoviek pouzivam uz dlho
Mám IB, vajec spoustu, salmonela hrozí, když jsou vejce hodně znečistěná, ale i kdyby v nich salmonela byla, tak příslušnou tepelnou úpravou se zničí. Já jsem s vejcemi IB náramně spokojená, když už se neprodávala do líhní, normálně jsem je používala v kuchyni: pečení,vaření, po řádném uvaření - já 15 minut i na chlebíčky. Vejce byla pěkná, žloutky vybarvené, co víc si člověk v kuchyni může přát. Rozhodně nevyhazovat. Skladovala jsem je ve sklepě - v létě tak 15 stupňů, po měsíci byla pořád jako čerstvá.