Dobrý den,jsem začínající chovatel a mám dotaz ohledně vystavování mladé drůbeže.V kolika týdnech se může vystavovat Vlaška Koroptví a 4eská krůta divoká bíle lemovaná?Nemůžu nikde nic najít a ve spolku mi nikdo zatím nic neřekl.Letos začátkem září se u nás bude konat státní výstava mladé drůbeže a králíků a holubů,tak bych tam chtě taky přispět.Děkuji předem moc za odpovědi a přeji mnoho chovatelských úspěchů.Lukáš
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lukyn83
napsal(a):
Dobrý den,jsem začínající chovatel a mám dotaz ohledně vystavování mladé drůbeže.V kolika týdnech se může vystavovat Vlaška Koroptví a 4eská krůta divoká bíle lemovaná?Nemůžu nikde nic najít a ve spolku mi nikdo zatím nic neřekl.Letos začátkem září se u nás bude konat státní výstava mladé drůbeže a králíků a holubů,tak bych tam chtě taky přispět.Děkuji předem moc za odpovědi a přeji mnoho chovatelských úspěchů.Lukáš
K vystavení drůbeže stačí, aby byla označená nesnímatelným kroužkem.K výstavním úspěchům to ale nestačí...lépe je na větších výstavách vystavovat drůbež dospělou,přepeřenou,ne v kuřecím peří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ponka1
napsal(a):
No to je rada!On asi chtěl stáří,že?Tak za mně 5 měsícu
chytrému napověz.....
kovato
napsal(a):
lze vystavovat i loňskou nebo starší drůbež a holuby ? Děkuju za odpověď
Ano lze, tedy mimo onu v úvodním dotazu uvedenou výstavu. Celostátní výstava mláďat je určena pouze pro mláďata narozená v kalendářním roce konání této výstavy. Tedy v letošním roce jen 2012 narozené kusy. Jinak na místních, okresních, ... celostátní všeobecné výstavě v listopadu či evropské výstavě lze vystavovat i starší kusy. U některých holubů je to dokonce spíš nutnost (bradavičnatá plemena, apod.), samozřejmě pořadatel si může stanovit podmínky individuálně pro věk. Ale to už si člověk zjistí při podávání přihlášky, kde jsou uvedeny podmínky každé výstavy, či všeobecné podmínky věku jsou např. u králíků součástí vzorníku.
Já s králíky si dělám z kolegů co mají peří srandu, že když se jim nepovede rok, a nemají omladinu, stejně mohou vyhrávat okolní pouťovky, protože peří vydrží déle. Pěkný kohout, je pěkný kohout, pokud není zrovna v pelichání. Kdežto králík, to je otázka max. dvou let. Stejně tak setrvání v chovu, hovoří ve prospěch holubů či vodní drůbeže. Kde není problém narazit na kusy přes 10let, oproti králíkům, kde teď probíráme raritky s 10ti letým plemeníkem.