Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2012 19:03
zly.kluk

XXX.XXX.136.134

Dobrý den
Obracím se na Vás s radou ohledně onemocnění husy české, a to konkrétně takto :
Pořídili jsme house Husy České, je to tak cca 3 dny o jsem si všiml, že není zcela v pořádku, má jako by rýmu, náznak chroptění, kdy z nosního otvoru vytéká hlen bílé nezapáchající barvy při kýchnutí, a na jednom oku se ji udělal okolo obočnice lysé kolečko (viz fotka)
Jinak je bez jiných problémů, potravu přímá bez problému, nedochází k úbytku na váze, vodu také příjmá bez problému.
Prosím o radu co s housetem dělat.
Viz fotka. Děkuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2012 22:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obraťte se ihned na veterináře,ale hledejte,který rozumí drůbeži.Může to být mykoza,může to být difterie,rýma-což je nejpravděpodobnější a to je třeba antibiotika.Ať se Vám to příliš neroznese po ostatních.Jinak -a tím nic -nezkazíte,kupte v lékárně Eukalyptový olej a ten jim rozprašovačem stříkněte,když budou sedět v přístřešku a tomu nemocnému kápněte několik kapek přímo do zobáku-zvlhčí to sliznici a uvolní dýchání hlavně pro vzdušné vaky.smajlík

24.7.2012 22:24
list

XXX.XXX.181.50

Nejhorší je, že tento popis sedí téměř na všechna možná onemocnění. S husami nenám zkušenost, ale je to tak...jedině vyšetření trusu, popř. krve je možné brát na zřetel.

24.7.2012 23:08
jovis

XXX.XXX.66.89

Něco podobného nás loni také potkalo, co nejdříve dojděte za jakýmkoliv vetrinářem, nechte si předepsat recept na antibiotikum AMOXYGAL 100g balení, dávkování 20mg/1kg a vyzvedněte ve veterinární lékárně, nebo normální, kde to půjde objednat. Já jsem to objednal přes internet (přesně již nevím kde), měl jsem štěstí ještě ten den mi to kurýr, který měl náhodou k nám cestu dovezl. Zabralo to za 2 dny, stačí podávat 5 dnů do vody dle návodu. Stále ho mám doma, občas ho používám na všechna obdobná onemocnění a housata mi již nehynou. Hlavně dodržovat čistotu, stále čistou napájecí vodu a nedávat husy k žádné jiné drůbeži.

25.7.2012 15:23
pastelin

XXX.XXX.253.86

Určitě rýma.Dávám Doxygal,2g na litr 3dny. Když to má jen pár kusů tak dávám individuálně Deoxymikoin,jednu tabletu na kus a den.Doxygal pro 70 housat po dobu 3 dní by mě asi zrujnoval.

25.7.2012 22:02
zly.kluk

XXX.XXX.136.134

Děkuji všem za velmi užitečné rady, dnes jsem byl u veterináře, husa dostala ATB, uvidíme jak to zaberu, zatím je stále čilá a má se k světu.
Chci se ještě zeptat, jaká je teď v tomto období onemocnění podavat stravu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík