Uživatel s deaktivovaným účtem

m.l.
napsal(a):
Příští jaro.
Odborník sa hneď pozná.
Pižmovky dospívají poměrně déle než kachny. Na výstavu mohou, když mají vybarvené tváře a hrbol nad zobákem a jsou podruhé přepeřené. Poprvé přepeřují okolo 6.týdne, podruhé okolo 11.-12. týdne. Dopeří cca za 3 týdny. Na výstavu tedy nejdříve v 5 měsících - podle stavu ,,účesu" u kačerů a vybarvení tváří u obou plemen. Dana
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Odborník sa hneď pozná.
Omlouvám se, že jsem byla tak úsečná, ale ono záleží na jakou výstavu je chovatel chce dát. Výstavy jsou většinou září - říjen. Pokud je chce dát na výstavu své ZO, může je dát pro zpestření i nedodělané a na oceňovacím lístku bude mít - nehotové a nebudou oceněné. Jinak ve výstavní kondici jsou tak v 6tém měsíci, takže pro zadavatele skutečně letos po většině výstav. Nic jiného ho nezajímalo. Ještě jednou se omlouvám, ale na Pižmovky jsem trochu háklivá, málo kdy se na výstavách vidí kvalitní.
m.l.
napsal(a):
Omlouvám se, že jsem byla tak úsečná, ale ono záleží na jakou výstavu je chovatel chce dát. Výstavy jsou většinou září - říjen. Pokud je chce dát na výstavu své ZO, může je dát pro zpestření i nedodělané a na oceňovacím lístku bude mít - nehotové a nebudou oceněné. Jinak ve výstavní kondici jsou tak v 6tém měsíci, takže pro zadavatele skutečně letos po většině výstav. Nic jiného ho nezajímalo. Ještě jednou se omlouvám, ale na Pižmovky jsem trochu háklivá, málo kdy se na výstavách vidí kvalitní.
Chceme vystavit pižmovky líhnuté koncem dubna na výstavě začátkem září, myslíte, že nebudou oceněny i když se jedná o výstavu mladé drůbeže?
pastevecovci
napsal(a):
Chceme vystavit pižmovky líhnuté koncem dubna na výstavě začátkem září, myslíte, že nebudou oceněny i když se jedná o výstavu mladé drůbeže?
Začátkem září jim bude přibližně 4,5 měsíce. U posuzování Pižmovek je dost důležitá hlava. Bradavičnatost, barva neopeřené části a u kačerů účes a tvar výrustku u kořene zobáku.Jak tady říkala paní Dana. Takže to záleží jestli to bude moc posuzovatel alespoň částečně ohodnotit. Ovšem pokud by jste je chtěl dávat na národní výstavu a nemáte s chovem zkušenosti, tak by to chtělo aby se na ně někdo kdo je chová ve vašem okolí podíval.
No já si rád nechám poradit. Chtěli jsme do Hodonína, anžto tam dáváme slepice a máme to za rohem. Ale nemusíme dělat ostudu za každou cenu Nás spíš zajímalo jaký chov máme a posudek z výstavy by asi prozradil nejvíc. Z pižmovkama tak nějak začínáme, takže chceme vědět jestli to co se líbí nám je správně. No ještě týden po Hodonínu je okresní výstava mladých tak to asi zkusíme radši tam.
Zeptám se tedy jinak. Kdy líhnout pižmovky na podzimní a zimní výstavy? Loňské i ty pozdní se rozhodně po sezení na vejcích vystavovat nedají a v lednu nám nenesou.
Pokud by byly čisté a upravené tak ostudu by jste si určitě neudělali. To že by je třeba neocenili že jsou až příliš mladé, není výluka. Podle mne je ostuda špinavý kroužek, špinavé peří kolem kloaky, čmelíci, neošetřené nohy, hřebínek, laloky, neopeřená část hlavy a pod. Proto jsem psala, že máte ještě na poslání přihlášky nějaký čas a pokud máte v blízkosti zkušeného chovatele, aby se na ně podíval. Pokud vystavujete tak víte, že stejně každý posuzovatel má svůj pohled a někdy se mohou od sebe lišit. Jinak mám štěstí, nesou mi velice brzo. Snad proto, že si do chovu nedávám pozdě líhnuté kachny. Ovšem v zimě vstávat v 5 ráno a každou půl hodinu běhat se dívat jestli už nějaká snesla, aby se mi vajíčka v hnízdě nepodchladila je taky na mrtvici. Přeji ať se Vám chovy daří a máte z nich radost. To je hlavní.