pred tyzdnom sa mi pod dvoma kvockami vyliahlo 15 kuriatok. Kvocky som mala oddelene v jednej casti kurnika a tam teraz su aj s malymi. Obcas vidim ze by aj chceli ist do vybehu k ostatnym kuram, len sa bojim ci ich mozem pustit ci maminy budu vediet ochranit tu drobotinu, nakolko mam cca 30 dospelych sliepok.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli máte možnost nějaké malé ohrádky a přístřešku,tak je raději dejte ven,přeci jen denní světlo,sluníčko,to pozdní kuřátka moc potřebují.Je to přirozené.Hlavně je zabezpečte před velkými slepicemi,ty by je uklovaly.Já mám dost velký výběh,a vím,co slepice dokáží a to mám už 2měsíční kuřátka.Sice žádné neuklovaly,ale honily by je jen z pouhé zvědavosti a sežraly co by viděly.
S tím uklobáním a honěním kuřat to zdaleka nebude tak horké. Pokud nemáte v hejně kanibalismus, tak kromě nějakého toho kobnutí u krmítka si jich slepice zas tak moc všímat nebudou. Ze začátku samozřejmě budou zvědavé.
Dejte je do to malé ohrádky ať si zvyknou, že tam mají krmení a po pár dnech je i s kvočnami vypustťe ven ať se mohou napást a nasbírat si hmyz. Hlídejte reakci slepic, uvidíte, že to bude ok.
Pokud budou mít slepice dost místa, tak kuřata nechají na pokoji. Já sám jsem nechal kvočnu dosedět vejce ve snáškovém hnízdě v kurníku, protože zasedla, když jsem nebyl pár dní doma a ona je bez problému vyseděla. Kuřata se vylíhla opět,když jsem nebyl doma a ona s nima rajtovala mezi slepicema a běda, když kuře zapípalo! Ale pravdou je, že se jedná o slepici, která si srovná i kohouta, je silně dominantní
radulkav
napsal(a):
Vidím tam dobře brahmánku?Vyseděla Vám vajíčka?Mě jeden pán říkal,ža je rousama rozbijí,že dává maximálně perličky....jaká je Vaše zkušenost?
brahmanky mi bez problemov vysedeli kuriatka, toto je uz tretie liahnutie, je sice pravda ze zaciatkom leta som im trosku pristrihla perie na nohach. Ale to som urobila pretoze mali hrozne dlhe pierka, robilo im to trosku problem pri chodzi a strasne captali,
tak a mam po starostiach, dnes rano ked som otvarala kurin tak v nom boli ba stare sliepky, vsetkych 15 kureniec je prec. Nechapem kto a ako sa mohol dostat do zavreteho kurina. Uz nehovoriac o tom co asi tak robil nas pes ked ani necekol a pritom vybeh pri kurinoch nechavam na noc otvoreny aby pes mohol urobit poriadok ak by sa tam vyskytla necakana navsteva. Takze som si dnesne rano odplakala. Som z toho strasne sklamana a nestastna.......
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tipovala bych to na tchoře,ale toto může udělat potkan,kuna by to odnesla všechno a nenechala by ani staré slípky,ale už jsem to tu psala,může to být i ježek,zvláště když má možnost se k nim dostat.Pro příště-samostatnou boudičku,dobře uzaviratelnou a ohrádku k ní vrchem dobře zakrývat a hlavně na noc vše zavírat.
trnka
napsal(a):
poobede ked som sa vratila z prace som upratovala kurin, nasla som za bednickou v ktorej bolo hniezdo natlacene mrtve kuriatka s vyklovanymi ocami ohryzenymi nozkami a bruchom, podla tychto znakov na co by ste to tipovali?
No tak takto mi to provedl potkan. Zabil a zatahal za sudy s krmením.