Dobrý den, ráda bych se poradila ohledně malého kuřete. Jsou vylíhlá před týdnem, dvě za ten týden zdvojnásobila svoji velikost, viditělně prospívají. Jedno však nepovyroslo ani o píď, snad je na fotce patrné, navíc má něco s okem, pořád ho zavírá a vypadá to, že na něj ani nevidí, je takové oteklé, ikdyž se snažím čistit ,a by se mi nepřilepilo. Trus má navíc takový žlutavý a řidký. Vzchopí se nebo by bylo lepší utratit ho?
Teď jsem řešila podobný problém. Mám dvě kuřata cca tři týdny staré a jedno je menší a mělo zalepené oko, oteklé a červené. Celkově zaostávalo za tím druhým. Normálně bych ho utratila, ale na to je příliš pro můj chov vzácné. Mazala jsem mu to dvakrét denně opthalomoframykoinem a držela ho v teple a kvalitní krmení - K1, vajíčko, mrkev, strouhanka, tvaroh. Možná to nebude to samé, ale teď už má oko druhý den otevřené, otok zmizel a zdá se mi, že už začíná dobře růst.
Asi kdyby nebylo pro mě tak důležité, tak se s ním tak nepiplám a je možné, že by už nebylo.
kitty87
napsal(a):
Prom docela důležité je, očko čistím, vykápávám opthalemem kapkama, tak zkusim ještě tu mastičku, jinad dlabe K1, mrkev nastrouhanou s kopřivou. A ještě mu musim umývat prdelku, doufám že se to spraví, jinak by muselo dojít k nejhoršímu.
Asi bych mu dávala do oka antibiotika - tedy ophtalmoframykoin, opthalmo chloramfenicol,... Ophtalové kapky nejsou antibiotika, to mu asi nepomůže.
kitty87
napsal(a):
Doma mám jen opthalmo-septonex, nevím jestli ty antibiotika nejsou na předpis. Zkusim se zeptat v lékárně, kdyžtak bych musela sehnat někde u doktora, snad to nebude problém, dnes jsem mu odstranila hnis od oka a trošku ostříhala chmýří,a by to moc nedráždilo oko, snad to bude lepší.
Jsou na předpis. Napíše Vám ho každý veterinář, když mu řekne na co to potřebujete. V lékárně si to pak zaplatíte. Tuším, že kolem 70,- Kč (přesně nevím)
kitty87
napsal(a):
Doma mám jen opthalmo-septonex, nevím jestli ty antibiotika nejsou na předpis. Zkusim se zeptat v lékárně, kdyžtak bych musela sehnat někde u doktora, snad to nebude problém, dnes jsem mu odstranila hnis od oka a trošku ostříhala chmýří,a by to moc nedráždilo oko, snad to bude lepší.
Jestli máte dobré sousedy, může mít někdo zbytek masti doma. (Než seženete svoji). Alespoň u mě byste pochodila.