Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.8.2012 19:32
topina

XXX.XXX.158.60

Zdravím na obrázku je tak 16hodin staré kuřátko a má nohy do V a nemůže je dát k sobě a postavit se nevim co stim.. Potřebuju vaší pomoc . Od té doby co se vylíhlo se nepostavilo.. Díky tomáš

18.8.2012 20:40
marysh

XXX.XXX.151.98

topina napsal(a):
Zdravím na obrázku je tak 16hodin staré kuřátko a má nohy do V a nemůže je dát k sobě a postavit se nevim co stim.. Potřebuju vaší pomoc . Od té doby co se vylíhlo se nepostavilo.. Díky tomáš

Takto postížené kuřátko jde zachránit svazáním nožiček k sobě v místě patního kloubu(tak asi 1 cm od sebe) a to hned po vylíhnuti na dobu 2-3 dnů.Po 16 hodinach už bude asi pozdě,ale zkuste to.Jde použit i tenky pásek náplasti,uděláte mu něco jako pouta.

18.8.2012 22:15
list

XXX.XXX.181.50

Nene, pozdě rozhodně není. Nechte mu to svázané klidně i déle a budete mít jistotu :-) Já to měl u 3 a svazoval jsem je také později. Nakonec nebylo možné, poznat, která to byla :-)

23.8.2012 13:55
zntomas

XXX.XXX.162.203

My to děláme tak když se takoví vylíhne dáme mu gumičku a svážeme mu nohy

23.8.2012 21:41
zula

XXX.XXX.132.215

Přesně jak píšou ostatní, někde tu v diskusi je i "fotonávod". Také jsem svazovala nožky malým křepelkám, to byla skoro hodinářská práce :-) ale pomohlo to, nožky se srovnaly, po 14 dnech jsem bavlnku sundala a později už ani nepoznala, která dvě kuřátka to byla. :-)

9.9.2012 08:30
alexc

XXX.XXX.164.170

Dobrý den,můžete mi poradit.Mám kuřátko se stejným problémem a když mu nožky svážu,tak po chvíli spadne na bříško a nožky natáhne za sebe a vypadá,jako by se plazilo.Co dělám špatně?Ráda bych mu pomohla.Díky všem.Alex

9.9.2012 13:39
jarvan

XXX.XXX.144.210

Někdy postačí dát kuřata na několik prvních hodin pouze na kus hadru. Když jej dáte na kluzký podklad, tak vlastně rozjíždění nožek ještě přispíváte.

9.9.2012 22:49
mozaik

XXX.XXX.40.144

Důvod tohoto defektu je nízká teplota při líhnutí, možná jen v okraji líhně, kde bylo vajíčko s tímto kuřetem.

9.9.2012 23:26
mamčis

XXX.XXX.245.37

mozaik napsal(a):
Důvod tohoto defektu je nízká teplota při líhnutí, možná jen v okraji líhně, kde bylo vajíčko s tímto kuřetem.

Tak s tím nesouhlasím, mě se to letos stalo u housete, vece bylo celou dobu uprostřed líhně. Pomohlo svázat nožky a house za pár dní normálně běhalo.

10.9.2012 00:00
tretina

XXX.XXX.139.181

mám taky dotaz... prosím jak to zvíře žere ? musí se krmit ? nebo si dojde od lampy ke žrádlu samo ??? smajlíksmajlík a ještě bych se chtěl zeptat mám hedvábničku, ráno jsem ji našel byla ve voliéře a nohu tahá za sebou... asi zlomené ve stehně... smajlík ani nevím jak se jí to stalo.. byla tam spolu s dalšíma 5 kuřatama a spadnout nemá z čeho.. myslíte, že to mohly udělat ostatní... a hlavně DÁ SE NĚJAK ZACHRÁNIT... ???

10.9.2012 07:02
alexc

XXX.XXX.164.170

Kuřátko už nám vesele běhá.Chvíli mu trvalo než si na svázané nožky zvyklo,ale teď je stejně rychlé jako ostatní a provázek mu vůbec nevadí.A nebojte,ke žrádlu určitě dojde.Náš malý bojovník ke žrádlu přímo sprintuje.smajlík

10.9.2012 09:04
mozaik

XXX.XXX.40.144

Tak nesouhlaste. Já jsem měl také při prvním líhnutí v líhni 2 kuřata s tímto problémem, pátral jsem po příčině a tady na ifauně jsem se dozvěděl, že je to nízkou teplotou. Zvednul jsem ji a v dalších várkách vše o.k. Na tu nízkou teplotu může reagovat jen některý zárodek. Zajímavé je, že se tento defekt neobjeví pod živou kvočnou, která si vejce pod sebou promíchá a hřeje je ideální teplotou.

10.9.2012 10:39
frikmon

XXX.XXX.197.182

tretina napsal(a):
mám taky dotaz... prosím jak to zvíře žere ? musí se krmit ? nebo si dojde od lampy ke žrádlu samo ??? smajlíksmajlík a ještě bych se chtěl zeptat mám hedvábničku, ráno jsem ji našel byla ve voliéře a nohu tahá za sebou... asi zlomené ve stehně... smajlík ani nevím jak se jí to stalo.. byla tam spolu s dalšíma 5 kuřatama a spadnout nemá z čeho.. myslíte, že to mohly udělat ostatní... a hlavně DÁ SE NĚJAK ZACHRÁNIT... ???

Dobrý den, zlomenina ve stehně u drůbeže se dá zachránit a kost sroste ale jde o to jak. Měl jsem takovou slepici. Bylo to pracné, celé tři týdny musela dřepět v králíkárně, po té kost srostla ale špatně a slepička pak celý život dost kulhala ale nijak ji to neomezovalo a byla dobrá nosnice. Dnes bych už se na to vyprd a slepici zabil ale vím je to težké a konkrétně u ,,mazlivých´´ plemen a třeba když má člověk jen jednu. Pokud to chcete zkusit tak se určite zlomenina musí dobře napravit a zafixovat! Konkrétně hedvábničku dostatečně zavápnit a podávat vitáminy a snad to vyjde. Držim pěsti a přeju vytrvalost:-)

PS: Mě když se to stalo tak mi bylo 12 roků a vlastně jsem ani nevěděl že slepice má zlomenou stehení kost, prostě jsem ji izoloval a léčil protože jsem ji nechtěl utratit. Že byla kost zlomená se zjistilo vlastně až po zabití ve stáří a uvaření v polívce. Pak bylo dobře vidět kde se kost zlomila a jak špatně srostla.

10.9.2012 14:17
radulkav

XXX.XXX.244.234

My líhnem furt ve stejné líhni,stejně nastavené a nestává se to.Teď jsme líhli kuřata od jednoho pána a z jeho vajec a měly to skoro všechny,tak mi ta teplota nějak nesedí....

10.9.2012 15:29
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

mozaik napsal(a):
Tak nesouhlaste. Já jsem měl také při prvním líhnutí v líhni 2 kuřata s tímto problémem, pátral jsem po příčině a tady na ifauně jsem se dozvěděl, že je to nízkou teplotou. Zvednul jsem ji a v dalších várkách vše o.k. Na tu nízkou teplotu může reagovat jen některý zárodek. Zajímavé je, že se tento defekt neobjeví pod živou kvočnou, která si vejce pod sebou promíchá a hřeje je ideální teplotou.

Zdravím, to se pletete před 3 roky jsem nasadil 11 vajíček od zakrslých slepic vylíhly se všechny, ale jedno z nich mělo taky tak ty nohy. Mysleli jsme, že se mu nedá pomoct, tak jsem ho utratili ....Ale při dalším líhnutí naštestí nic, všechny kuřata v pohodě :-) ( ťuk ťuk :-))

10.9.2012 21:05
radulkav

XXX.XXX.244.234

Nějak se mi nedaří najít ten návod na svazování nožek.Nevíte někdo jak se ta diskuse jmenovala??

10.9.2012 21:27
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Popisoval to "peter z bratislavy" ale presne neviem názov - roztiahnuté nožky?

23.10.2012 09:18
evahom

XXX.XXX.24.199

Také se nám občas stane, že má kuřátko roztažené nožičky. Já je dávám do malého hrníčku na kávu. Ono tam sedí, ale chodím ho dávat ke krmení. Druhý den je vpořádku. Stává se mi to jen u obrů Brahmánky. Prý jsou na to choulostivé.? Také se teprve poučuji z praxe.

23.10.2012 10:46
rybka

XXX.XXX.201.155

jarvan napsal(a):
Někdy postačí dát kuřata na několik prvních hodin pouze na kus hadru. Když jej dáte na kluzký podklad, tak vlastně rozjíždění nožek ještě přispíváte.

Jj, já dávám pod kuřátka první týden po nalíhnutí staré froté ručníky, aby se kuřátkům lépe chodilo :-)

25.10.2012 10:22
evahom

XXX.XXX.24.199

Dobrý nápad. Na jaře to zkusím.

Barunka S

4.7.2016 19:06
Barunka S

XXX.XXX.211.80

Dobrý den, máme velký problém se kterým si neumíme poradit.Poprvé jsme líhli kuřátka a vše bylo v pořádku, jen jedno malé vypadalo, že ho nezachráníme, bylo po vylíhnutí mokré a o poznání slabější než ostatních šest sourozencu...Nakonec se nám ho přes všechnu snahu s teplou koupelí a fenováním a svítěním lampou podařilo zachránit...Jenže po třech dnech a přidání slepice ke kuřátkum (do venkovního uzavřeného výbehu s vystlaným kurníkem plným sena) jsme našli kuřátko na zemi a nemohlo jako jediné chodit ..Nemuže na nožičky a plácá se po zemi.Kuřátko jsme tedy dali domů, svítíme na něj a čekáme, co bude dál...Je to už druhý den a kuřátko se nelepší..Co s ním je?Nemohlo nastydnout?
Děkuji za rychlou odpověd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík