Dobrý den,chtěla bych vás poprosit o radu,o jaké kačenky se jedná. S kačkama teprve začínáme, zakoupili jsme na trhu 10 kachňat a zapoměli se optat o jaké plemeno se jedná (tedy pokud to není nějaký "užitkový" kříženec). Pět je čistě bílých a pět má černou hlavu viz foto. Moc děkuji za případné odpovědi.Samozřejmě po netu pátrám,ale matou mě ty černé hlavinky,ty jsem v žádném atlasu nenašla.Omlouvám se za začátečnický dotaz...Olga
Ale proč né ? Jedině v případě,že by to byli mulardi ( neplodní kříženci pižmovky a pekinské) by jste nic neodchovala.Ale pokut to jsou barberie nebo pižmovky tak směle dotoho. Z jedné fotky toho nikto moc nepozna. Myslím,a hodně se podobají mladým barberiim,takže by to šlo.Jen ještě jeden háček - poněvaž jsou koupene od jednoho chovatele v jednom věku tak to budou pravděpodobně sourozenci a o takto šíleně blízke přibuzenské plemenidbě ani neuvažujte.
Aha..to máte pravdu,jsou všechny od jednoho chovatele. Takže nejlépe poohlédnout se po výstavách nebo přímo najít chovatele v okolí kde sehnat nepříbuzného kačera.. Zkusím ještě jiné foto...
havana
napsal(a):
Právě že ty s černou čapkou mi přijdou menší a jemnější než ty ostatní čistě bílé...
Veď áno. Kačice pižmoviek dorastajú cca 2-3 kg a káčery do 5,5 kg. Barbarie o niečo viac, sú to vlastne mäsitejšie pižmovky. To bude tá s tou čapičkou. Ostatné sa dajú ťažko identifikovať, ale majú inú stavbu tela a chýba im ten hrb na koreni zobáka, tak predpokladám, že budú asi mulardy.(chcelo by to detailnejšie foto a foto postoja).