Křepelka japonska - podsazovani vajec

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2012 08:07
mh

XXX.XXX.218.166

Zdravím všechny, zajimalo by mě jake mate skušenosti s podsazovanim vajec křepelky japonske, pod kvočnu (slepici)?
Jaky druh slepise se na to hodi? Asi by měl byt mali a v pohodě visedět i odvodit male křepelky.
Předem děkuji za jakekoli nazory a rady, Martin

26.8.2012 20:10
aazalka

XXX.XXX.219.237

mám zato, že lehká slepice křepelky vysedí. Nicméně je pravděpodobně neodvodí - malá kžepelata jsou jako pytel blech a své adoptivní matce utíkají už první den po vylíhnutí.

26.8.2012 20:14
mh

XXX.XXX.218.166

A co byste navrhovala, chtěl bych je odchovat bez lihně aodchovny.

26.8.2012 20:19
aazalka

XXX.XXX.219.237

myslím si že bez líhně a odchovny to nepůjde...

26.8.2012 20:46
xrobox

XXX.XXX.123.47

mh napsal(a):
Zdravím všechny, zajimalo by mě jake mate skušenosti s podsazovanim vajec křepelky japonske, pod kvočnu (slepici)?
Jaky druh slepise se na to hodi? Asi by měl byt mali a v pohodě visedět i odvodit male křepelky.
Předem děkuji za jakekoli nazory a rady, Martin

tak prepelice vysedí aj malé plemeno sliepky, ale neodvodí ich..na vašom mieste by som si zaobstaral chovný pár nejakej exotickej prepelice..napr. prepelica kalifornská alebo koroptve, jarabice..osobne mám skúsenosť s jarabicou poľnou..odchov bezproblémový

25.9.2012 16:51
mh

XXX.XXX.218.166

a když mi tedy radite podsadit to pod jinou křepelku, jaka je dobra, jde mi o to aby ji nevadilo že bude mit prostor 2 m2 pod papoušky a během sezeni na vejcích ji nebude vadit krmení papoušku, čištění voliery atp.

26.9.2012 07:18
zbosace

XXX.XXX.214.54

xrobox napsal(a):
tak prepelice vysedí aj malé plemeno sliepky, ale neodvodí ich..na vašom mieste by som si zaobstaral chovný pár nejakej exotickej prepelice..napr. prepelica kalifornská alebo koroptve, jarabice..osobne mám skúsenosť s jarabicou poľnou..odchov bezproblémový

Odchovávate jarabice prirodzeným spôsobom?

26.9.2012 07:24
zbosace

XXX.XXX.214.54

mh napsal(a):
a když mi tedy radite podsadit to pod jinou křepelku, jaka je dobra, jde mi o to aby ji nevadilo že bude mit prostor 2 m2 pod papoušky a během sezeni na vejcích ji nebude vadit krmení papoušku, čištění voliery atp.

Myslím že by to nebolo rentabilné aby ste pod prepelicu či jarabicu vo vyššej cenovej relácii podsádzal japonky ktoré ako kuriatka či dospele vyjdú na pár desiatok korún. To že sa niekomu podarí odchovať jarabice či kalifornky prirodzeným spôsobom je dosť velký a nie bežný úspech. Vy si len zožente trebárs i neštandardné bantamky, hol. zakrslé, či sebritky, samozrejme sliepočky, ponechajte im vajička na kludnom chránenom mieste a skúste inkubovať pod nimi. Mne sa bantamka osvedčila ale kedže liahnem večšie množstvá bez liahne sa neobídem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík