mh
napsal(a):
Zdravím všechny, zajimalo by mě jake mate skušenosti s podsazovanim vajec křepelky japonske, pod kvočnu (slepici)?
Jaky druh slepise se na to hodi? Asi by měl byt mali a v pohodě visedět i odvodit male křepelky.
Předem děkuji za jakekoli nazory a rady, Martin
tak prepelice vysedí aj malé plemeno sliepky, ale neodvodí ich..na vašom mieste by som si zaobstaral chovný pár nejakej exotickej prepelice..napr. prepelica kalifornská alebo koroptve, jarabice..osobne mám skúsenosť s jarabicou poľnou..odchov bezproblémový
xrobox
napsal(a):
tak prepelice vysedí aj malé plemeno sliepky, ale neodvodí ich..na vašom mieste by som si zaobstaral chovný pár nejakej exotickej prepelice..napr. prepelica kalifornská alebo koroptve, jarabice..osobne mám skúsenosť s jarabicou poľnou..odchov bezproblémový
Odchovávate jarabice prirodzeným spôsobom?
mh
napsal(a):
a když mi tedy radite podsadit to pod jinou křepelku, jaka je dobra, jde mi o to aby ji nevadilo že bude mit prostor 2 m2 pod papoušky a během sezeni na vejcích ji nebude vadit krmení papoušku, čištění voliery atp.
Myslím že by to nebolo rentabilné aby ste pod prepelicu či jarabicu vo vyššej cenovej relácii podsádzal japonky ktoré ako kuriatka či dospele vyjdú na pár desiatok korún. To že sa niekomu podarí odchovať jarabice či kalifornky prirodzeným spôsobom je dosť velký a nie bežný úspech. Vy si len zožente trebárs i neštandardné bantamky, hol. zakrslé, či sebritky, samozrejme sliepočky, ponechajte im vajička na kludnom chránenom mieste a skúste inkubovať pod nimi. Mne sa bantamka osvedčila ale kedže liahnem večšie množstvá bez liahne sa neobídem.